Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 14566 tot 14570
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 23 april 2015

De economie groeit in alle provincies, als je gaswinning niet meetelt

In vrijwel alle provincies was vorig jaar sprake van economische groei. Alleen in de provincies Groningen en Friesland zorgde een sterke afname in de productie van aardgas voor krimp.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 23 april 2015

Flashcrash mei 2010 veroorzaakt door particuliere trader in smalle rijwoning, ongeloof heerst

De flashcrash van mei 2010 ligt bij velen nog fris in het geheugen. Deze crash liet in enkele seconden naar schatting 1 biljoen USD verdampen. Vervolgens steeg de koers weer met een gelijkaardige waarde en werden er door sommige traders enorme winsten gemaakt.

In eerste instantie leek dit veroorzaakt te zijn door een te grote trade in een onzeker beursklimaat. Meer in detail werd een slecht werkend algoritme van het beurshuis Waddel & Reeds als schuldige aangewezen. In officiële rapporten is dit nog steeds het geval maar sinds deze week is er een heel andere wending in het onderzoek bijgekomen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 23 april 2015

Steeds meer werknemers met tijdelijke contracten

Voor het eerst sinds 2011 was er in 2014 opnieuw meer beweging op de arbeidsmarkt. Dat komt echter voornamelijk omdat steeds meer werknemers hun baan onvrijwillig moeten verlaten. Dat blijkt uit de resultaten van de jaarlijkse studie over personeelsverloop van HR-dienstverlener Securex bij meer dan 46.000 Belgische werknemers uit de privésector. Bovendien worden steeds meer werknemers aangeworven met een tijdelijk contract.

Bron: Trouw.nl
Geplaatst: donderdag 23 april 2015

Ik droom van een andere economie

Niet alle landen kunnen economisch even sterk zijn.

Elk land droomt ervan een sterke economie te hebben, met voldoende werkgelegenheid, een sterke positie op de wereldmarkt en een rijk aanbod van sociale en culturele voorzieningen.

Op dezelfde manier droomt elk mens ervan een goede baan te hebben, met voldoende uitdaging, aanzien en een mooi salaris. Deze droom wordt niet alleen door veel mensen gekoesterd, hij wordt ons ook ingeprent: door opvoeders en onderwijzers, door politici en economen, en vooral ook door degenen die de droom gerealiseerd hebben en daarvan dagelijks in de media mogen getuigen.

[...]

Bron: Banknieuws
Geplaatst: donderdag 23 april 2015

Vergeten fles cognac blijkt 10.000 euro waard

Het zal je gebeuren; je krijgt als relatiegeschenk een fles cognac en denkt dat het om een gewone fles gaat. Je zet deze in de kast en jaren later wil je deze verkopen op een veiling. In plaats van de verwachte 200 euro, blijkt de fles echter zo'n 10.000 euro waard te zijn. Veilingmeester Guido Mascini van online veilinghuis Catawiki was dan ook aangenaam verrast toen er afgelopen week een fles ''Louis XIII Grande Champagne Très Vieille'' bij hem werd aangeboden voor de veiling. ''Ik moest even goed in mijn ogen wrijven. Het gaat hier namelijk om de meest exclusieve cognac die ooit door het bekende merk Rémy Martin is gemaakt. Van deze cognac zijn slechts een beperkt aantal genummerde flessen gebotteld. De exacte ouderdom van de cognac is onbekend, maar experts verwachten dat de cognac zeker 100 jaar oud is. De fles in onze veiling heeft nummer 114. Onlangs werd fles nummer 10 uit de reeks op een veiling in Singapore verkocht voor 70.000 euro''.

[...]