Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 14571 tot 14575
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 30 maart 2015

Inflatie blijft negatief in maart

De inflatie bedraagt in maart -0,40 procent, net zoals in februari. Dat blijkt uit een mededeling van de FOD Economie. Motorbrandstoffen, aardgas, fruit, brood en granen en elektriciteit werden duurder. Buitenlandse reizen, groenten, huisbrandolie en vakantiedorpen werden in maart goedkoper.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 30 maart 2015

Europese Commissie ziet fors meer optimisme in Duitsland, Spanje en Italië

Het vertrouwen in de economie van de eurozone is deze maand flink gestegen. Dat blijkt uit cijfers die de Europese Commissie maandag heeft gepubliceerd.

De index waarmee de commissie het vertrouwen meet, steeg in maart van 102,3 naar 103,9. Een stand hoger dan 100 geeft aan dat het vertrouwen hoger is dan het langjarig gemiddelde. De toename van deze maand is voor een belangrijk deel te danken aan consumenten, die positiever waren over de economie dan in februari. Daarnaast verbeterde de stemming onder winkeliers, dienstverleners en ondernemers in de bouw en industrie.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 30 maart 2015

Market Update (30 maart 2015)

Nieuwe Chinese investeringsbank blijkt ongekend populair, Rusland wil Palestina helpen een onafhankelijke staat te worden, de Chinese president Xi Jinping brengt voor het eerst een bezoek aan Midden-Oosten en Rusland verwelkomt Chinese handelsroute naar Europa. Lees alle nieuws headlines op Marketupdate.

Bron: Edelmetaal-Info
Geplaatst: maandag 30 maart 2015

Zilveranalyse Roy 29 maart 2015

De afgelopen week waren de ogen, vooral in het begin van de week, gericht op het 50 d. MA, zou dit gebroken kunnen worden of niet?

Na het krachtige slotakkoord van vorige week vrijdag dat tegen het 50 d. MA aanlag werd met de nodige spanning gekeken naar de ontwikkelingen op maandag. De beren wisten wat hun te doen stond en ze probeerden inderdaad om de koers beneden het 50 d. MA te houden (lower shadow van de candle).

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 30 maart 2015

Nieuw fiscaal paradijs aan de poorten van Europa?

Volkomen onder de radar van Westerse media zijn de interne ontwikkelingen van de kersverse “autonome republiek Crimea”. Wellicht niet onlogisch, gezien het piepjonge land van Moskou het fiat heeft gekregen zich van alle Russische fiscale wetgeving te onttrekken.

In november 2014 ondertekende Russisch president Poetin een federale wet “ter ontwikkeling van de Krim als vrije economische zone”. Samengevat komt de wet erop neer dat middelgrote en grote investeerders zo goed als belastingvrij zich kunnen vestigen en produceren in de Krim. Ook importbelastingen worden op 0 gezet. En dat voor minstens 25 jaar.

Ontstaat er weldra een fiscaal paradijs op de drempel van het economisch slabbakkende Europa?