Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 14576 tot 14580
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 15 april 2015

Chinese groei op laagste peil sinds 2009

De Chinese economie is in het eerste kwartaal van het jaar op het laagste tempo gegroeid sinds 2009. Dat bleek woensdag uit cijfers van het nationale statistiekbureau.

De groei kwam in de periode januari tot en met maart uit op 7 procent, in lijn met de prognose van marktkenners. De leiders van China hebben eerder al min of meer aangegeven een lagere economische groei te tollereren om daarmee corruptie, vervuiling en andere risico’s in te perken. Voor andere beleidsmakers is het groeicijfer juist een steuntje in de rug om de economie mogelijk meer te gaan stimuleren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 15 april 2015

Deutsche Bank en landmijnen

Deutsche Bank mag dus anderhalf miljard dollar (1,4 miljard euro) ophoesten naar aanleiding van het Libor-schandaal, dat kunt u elders op deze website al lezen. Als overheden, via rechtbanken of toezichthouders, geld binnen halen, waaraan wordt dat geld dan besteed? Bij het Nederlandse 925 zochten ze het uit.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 15 april 2015

ECB verhoogt noodsteun Griekenland met 800 miljoen’

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft het maximale bedrag dat als noodsteun aan Griekse banken kan worden verleend verhoogd met 800 miljoen euro. Dat meldden anonieme bronnen bij de ECB dinsdag.

De totale omvang van de zogeheten Emergency Liquidity Assistance (ELA) werd bij een bestuursvergadering van de ECB opgevoerd tot 74 miljard euro, aldus de ingewijden. Deze steun kan worden verstrekt door de centrale bank van een euroland, in dit geval die van Griekenland.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 15 april 2015

Obama schrapt Cuba van lijst met terreurlanden

De Amerikaanse president Barack Obama heeft dinsdag Cuba van een lijst van ,,terrorisme steunende staten” geschrapt. Het Congres heeft 45 dagen de tijd om te reageren op deze stap. Om die ongedaan te maken, zou het parlement met nieuwe wetgeving moeten komen. Dat is volgens de Washington Post niet waarschijnlijk.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 15 april 2015

Deze topman geeft personeel minimaal 70.000 dollar – en levert zelf in

Dan Price, directeur van een financiële dienstverlener, verbaasde zijn medewerkers met de mededeling dat ieders salaris zal worden opgetrokken naar minimaal 70.000 dollar. Hij raakte geïnspireerd door wetenschappelijk onderzoek naar het verband tussen geluk en loon.

Zeventig van de 120 medewerkers van Gravity Payments zullen hun salaris omhoog zien gaan, schrijft de New York Times. Dus ook van de receptioniste of de verkoopmedewerker. Van dertig man zal het loon zelfs verdubbelen. Het gemiddelde salaris is nu 48.000 dollar. Price betaalt zelf de prijs voor zijn stunt. Hij zal zijn eigen salaris terugbrengen naar 70.000 dollar, van de ongeveer 1 miljoen die hij nu verdient. Ook ploegt hij een groot gedeelte van de verwachte winst van 2,2 miljoen dollar in de loonsverhoging.