Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 14591 tot 14595
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 april 2015

Is bitcoin het nieuwe goud?

Hoewel het pas ontstane digitale geld niet fysiek tastbaar is, en het niet gebruikt kan worden om er glanzende sieraden van te vervaardigen, wordt deze cryptovaluta ook wel eens vergeleken met goud.

Er zijn inderdaad gelijkenissen tussen goud en de cryptomunt bitcoin. Beide zijn waardevast, deelbaar en oxideren niet. Precies de eigenschappen waaraan geld behoort te voldoen.

Bron: joop.nl
Geplaatst: woensdag 22 april 2015

'De economie' is een gevaarlijk geloof geworden

We moeten toe naar een economie die dienstbaar is aan een wijze van produceren en dienst verlenen die in overeenstemming is met lokale en mondiale sociale en ecologische doelstellingen.

Economie is zowel de aanduiding van een wetenschap als van dat deel van de sociale werkelijkheid, waarin transacties tussen mensen voornamelijk in geld worden uitgedrukt. Economen onderzoeken die werkelijkheid. Ze beperken zich daarbij echter niet tot het weergeven van de economische werkelijkheid.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 april 2015

2 schokkende grafieken over de Europese schulden

Het is officieel: Europa verzuipt in de schulden. The Telegraph zette de cijfers van de Europese schulden op een rijtje. Volgens de laatste officiële cijfers bedraagt de schuldengraad van alle Europese landen 92 % van het Europese bbp, dit is het hoogste niveau sinds de introductie van de euro en 40 % hoger dan voor de financiële crisis.

Niet geheel verrassend heeft Griekenland de hoogste schuld met een schuldengraad van 177 % van het bbp, op de oneervolle 2e plaats staat Italië met 132 % schulden ten opzichte van het bbp – Portugal sluit het podium op de 3e plaats met 130 %.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 22 april 2015

Consumenten gaven in 4 jaar niet zoveel uit als nu

Nederlandse consumenten hebben in februari 2,4 procent meer uitgegeven aan goederen en diensten dan een jaar eerder. Dat is de sterkste groei in vier jaar.

Vooral de uitgaven aan gas, kleding en woninginrichting gingen omhoog, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 22 april 2015

Nikkei sluit voor het eerst in 15 jaar boven de 20.000 punten

De aandelenbeurs in Tokio is woensdag voor het eerst in vijftien jaar boven de 20.000 punten gesloten. De Japanse hoofdindex wist op 10 april al even boven deze psychologische puntengrens uit te stijgen, maar viel daarna snel weer terug. De Nikkei eindigde nu 1,1 procent hoger op 20.133,90 punten.

De stemming werd gesteund door positieve handelscijfers. Japan boekte dankzij een exportgroei van 8,5 procent in maart voor het eerst in bijna drie jaar een handelsoverschot.