Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 14611 tot 14615
Bron: nuZ
Geplaatst: dinsdag 5 mei 2015

Handelstekort VS flink gegroeid in maart

Het handelstekort van de Verenigde Staten is in maart met ruim 40 procent aangezwollen tot 51,4 miljard dollar.

Daarmee was het tekort veel groter dan economen voorspelden. Zij rekenden in doorsnee op een min van 41,7 miljard dollar.

Bron: Deredactie.be
Geplaatst: dinsdag 5 mei 2015

Video: Grootste daklozencrisis in New York sinds jaren '30

Het aantal daklozen is in enkele jaren tijd verdubbeld, tot 60.000. Onder hen opvallend veel gezinnen met kinderen die de torenhoge huurprijzen niet meer kunnen betalen.

[...]

Bron: Elsevier.nl
Geplaatst: dinsdag 5 mei 2015

Juncker: bij Grexit zullen Angelsaksen eurozone opbreken

Als Griekenland de eurozone verlaat, zal de 'Angelsaksische wereld' er alles aandoen om de eurozone op te breken. 'We moeten iedereen ervan overtuigen dat de economische en monetaire unie blijvend is en onomkeerbaar.'

Voorzitter Jean-Claude Juncker zei dat maandagavond tijdens een toespraak voor de universiteit van Leuven, meldt de Europese nieuwswebsite EurActiv.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 5 mei 2015

“Met Grexit valt geen winst te behalen”

Wanbetaling van de Grieken leidt niet automatisch tot een afscheid van de euro. Het grootste probleem van Griekenland is dan ook niet de schuldencrisis, maar zijn linkse politiek, zo stelt Torgeir Hoien, fondsmanager van Skagen.

‘Griekenland staat voor de grote uitdaging om de economie weer op gang te krijgen. Het politieke programma van Syriza is desastreus, een herhaling van de failliete linkse politiek die sinds de tachtiger jaren het land verlamd heeft’, schrijft Hoien. Inmiddels lijkt de Griekse handel volgens hem te bezwijken onder hogere belastingen, verspilling van overheidsgelden en nog meer regulering.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 5 mei 2015

Beleggers VS zien donkere wolken opdoemen

[...]

Het Amerikaanse handelstekort bleek in maart met meer dan 40 procent te zijn toegenomen tot ruim 51 miljard dollar. Het nadelig saldo van de import en export was sinds oktober 2008 niet meer zo hoog. Een sterker dan verwacht groeicijfer over de Amerikaanse dienstensector woog daar niet tegenop.