Nieuws / Artikelen met het woord

57286 artikelen gevonden. Artikel 14611 tot 14615
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 27 maart 2015

Gent wordt eerste bitcoinstad van België

In de nieuwste Week van Bitcoin praten we met bitcoin skepticus Tim Swanson over de toekomst van cryptocurrencies. Hij is kritisch over het aantal echte transacties met bitcoin en denkt dat veel bitcoiners hun eigen ergste vijand zijn omdat ze dingen te rooskleurig schetsen. Op het gebied van remittance zijn er wellicht kansen voor cryptocurrencies, maar we zijn er nog lang niet, aldus Tim Swanson.

Ook praten we met Andreas Wauters en Roeland Creve, schrijver voor Macrotrends, over hun initiatief Gent Bitcoinstad dat 18 april van start gaat en waar 15 bitcoinaccepterende winkels aan meedoen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 27 maart 2015

Column Kees de Kort | Eerste wolkjes aan de horizon

Macro-econoom Kees de Kort is vanwege de stroomstoring niet met de metro maar op de fiets naar de redactie gekomen en is onderweg flink natgeregend. Toch blijft hij lachen. Maar dat geldt niet voor de Amerikanen die de lucht boven hun economie zien betrekken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 27 maart 2015

China bijna belangrijkste handelspartner EU

De Verenigde Staten waren vorig jaar opnieuw de belangrijkste handelspartner voor de lidstaten van de Europese Unie. 

Het aandeel van de Amerikanen in de Europese in- en uitvoer daalt echter al jaren, waardoor 's werelds grootste economie bijna is achterhaald door China.

[...]

Bron: De Telegraaf.nl
Geplaatst: vrijdag 27 maart 2015

Grieken plunderden en masse hun rekeningen

Griekse bedrijven en huishoudens plunderden in februari wederom hun rekeningen nadat onderhandelingen tussen Griekenland en zijn schuldeisers zich in een impasse bevonden. Dat schrijft de Britse zakenkrant Financial Times vrijdag op basis van ingewijden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 27 maart 2015

In honderd jaar heeft niemand de kans gegrepen om schulden weg te werken. Spijtig genoeg is het tegendeel waar

Er hangt een prijs vast aan wat in essentie dé redding van de Europese eenheidsmunt is, de euro.

De enige periode wanneer Europa in zo’n crisis is verzeild, meent Hans-Werner Sinn, is wanneer de goudstandaard in de jaren ’20 van de vorige eeuw dergelijke problemen heeft veroorzaakt.

En, als je hem niet gelooft dan kan ene Ben Bernanke uit de jaren ’90 met zijn wetenschappelijke studie je misschien wel overtuigen van dat standpunt.