Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 14611 tot 14615
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 10 april 2015

Pas op met nieuwe altcoins

Razend populair zijn ze. Je kunt er veilig en snel mee betalen en transacties kosten geen geld. Er komen geen banken aan te pas en het geldsysteem wordt onder de motorkap decentraal gereguleerd. Eenmaal op je rekening, altijd op je rekening, totdat je ze zelf weer uitgeeft. Geen meterslange algemene voorwaarden met allerlei kopers en verkopersbeschermingen wat dit betaalmiddel fraudegevoelig zou kunnen maken. Of toch niet? Lees verder…

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: vrijdag 10 april 2015

GFMS: Beleggers kochten minder goud in 2014

Beleggers hebben vorig jaar minder goud gekocht dan in 2013, zo blijkt uit cijfers van Thomson Reuters GFMS. Volgens het onderzoeksbureau hebben de sterke dollar en de voornemens van de Amerikaanse centrale bank om de rente te verhogen een drukkend effect gehad op de goudprijs en de vraag naar het edelmetaal.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 10 april 2015

Column Kees de Kort | IMF stookt het vuurtje op

Het IMF heeft weer van zich laten horen. Interessant, vindt BNR’s macro-econoom Kees de Kort. "Het is een paar dagen geleden begonnen met het rapport over de groeivooruitzichten op de lange termijn voor de wereld. Die zijn neerwaarts bijgesteld".

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 10 april 2015

Beurzen omhoog, net als euro, olie weer goedkoper

Op de Europese aandelenbeurzen werden vrijdagochtend de winsten van een dag eerder verder uitgebreid.

De daling van de euro, speculatie op meer overnames en de hoop op meevallende bedrijfsresultaten stuwden de Europese graadmeters naar meerjarige hoogtepunten.

,,De enige weg op de beurzen lijkt omhoog te lopen. Door de lage rente is geld goedkoop en dat zorgt voor overnamespeculatie in de markt. Voor de rest verloopt de handel relatief rustig en wordt vooral uitgekeken naar het kwartaalcijferseizoen dat volgende week echt losbarst”, aldus handelaar Cees Smit van Today’s Beheer.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 10 april 2015

Dit gebeurt met de koers van je aandeel nadat je aankondigt 100 miljard vaten olie te hebben gevonden

Aandeelhouders in het kleine Engelse oliebedrijf U.K. Oil & Gas Investments PLC (UKOG) zagen de koers van het aandeel donderdag liefst 200% stijgen nadat de CEO van het bedrijf meldde dat UKOG een olieveld had ontdekt in de buurt van de luchthaven van Gatwick.

Een significant olieveld dan nog wel, dat zo’n 100 miljard vaten zou herbergen, meer dan dubbel zoveel als wat de Noordzee de voorbije 40 jaar heeft opgebracht. Zelfs als slechts een fractie van die olie kan worden opgepompt blijft de vondst fenomenaal: