Nieuws / Artikelen met het woord

58142 artikelen gevonden. Artikel 14616 tot 14620
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 6 mei 2015

Chinees beleid wurgt het Westen, voltooiing plannen nakend

Meer en meer bewijst China waar diverse dynastieën wereldwijd niet in slaagden, namelijk bouwen aan een enorm superrijk door de eeuwen heen, onafhankelijk van de heersende politieke klasse. Waar de VS de laatste eeuw groeiden (en momenteel neigen naar een periode van verval) en Europa een verouderd continent is derde uitdager China volop aan het timmeren aan een enorm rijk. Deze maal niet enkel op het Aziatische continent maar als een 2e Rome met de omliggende provincies, echter op een wereldwijde schaal.

Na het starten van grootschalige zee-werken in de Zuid-Chinese zee om deze te omringen met kunstmatige eilanden pompt China ook massaal geld om de oude zijderoutes terug tot leven te brengen. Hiervoor heeft het miljarden in kas, om deze millennia-oude route uit te bouwen tot een volwaardig en modern transitsysteem.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 5 mei 2015

Ze vallen als vliegen

Niet alleen de Saoedi’s, de Russen en de Amerikanen kreunen onder de lage olieprijzen. Ook in Noorwegen is het alle hens aan dek.

Olie-inkomsten zijn goed voor maar liefst een derde van de overheidsinkomen. Daarmee is Noorwegen gevoeliger voor schommelingen in olieprijzen dan Rusland, en moet het enkel Saoedi-Arabië laten voorgaan. Een daling van de olieprijzen van ruim 40% betekent dan ook een streep door de nationale boekhouding.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 5 mei 2015

Arbeidsmarkt Spanje toont opmerkelijk herstel

De arbeidsmarkt in Spanje heeft vorige maand een opmerkelijk herstel laten zien. Het aantal werklozen daalde in het sterkste tempo sinds 1996, terwijl het aantal banen in 2001 voor het laatst sterker groeide.

Dankzij de groei van de werkgelegenheid waren vorige maand 3,5 procent meer Spanjaarden aan het werk dan een jaar eerder.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 5 mei 2015

Onzekerheid zet zware rem op Griekse economie

De grote onzekerheid over de politieke en economische toekomst van Griekenland zet een zware rem op het herstel van de economie van het land.

Daarin schroefden de rekenmeesters van Brussel hun verwachtingen voor de groei van de Griekse economie dit jaar terug tot 0,5 procent. Eerder werd nog uitgegaan van een vooruitgang van 2,5 procent.

Bron: nuZ
Geplaatst: dinsdag 5 mei 2015

Handelstekort VS flink gegroeid in maart

Het handelstekort van de Verenigde Staten is in maart met ruim 40 procent aangezwollen tot 51,4 miljard dollar.

Daarmee was het tekort veel groter dan economen voorspelden. Zij rekenden in doorsnee op een min van 41,7 miljard dollar.