Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 14616 tot 14620
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 10 april 2015

Welkom in de wereld van de centrale bankiers, waar geld lenen wordt beloond en sparen wordt beboet

De Deense Nordea Bank haalde vorige maand de wereldpers toen bleek dat ze een lening aan een lokale zakenvrouw had goedgekeurd tegen een negatieve rente van -0,0172%. Hoewel Eva Christiansen maandelijks een reeks kosten op het geleende bedrag wordt aangerekend, krijgt ze telkens ook ongeveer 1 euro aan negatieve rente uitbetaald.

Aan de andere kant van het spectrum krijgen steeds meer Denen die geld op de bank hebben een schrijven toegestuurd waarin hen wordt gemeld dat ze voortaan rente zullen moeten betalen op hun deposito’s. De bank gaat hen met andere woorden rente aanrekenen om dat geld bij te houden. Dat is een gevolg van de vier (4) rentedalingen die de Deense centrale bank sinds begin dit jaar aankondigde... een wereldrecord.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 10 april 2015

Honderd miljard vaten olie in zuiden van Engeland?

Proefboringen hebben uitgewezen dat een olieveld in het zuiden van Engeland, in de buurt van de luchthaven van Gatwick, tot honderd miljard vaten olie bevat. Slechts een fractie zou kunnen worden ontgonnen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 10 april 2015

Roebel bereikt hoogste waarde sinds december vorig jaar

De Russische roebel is bezig aan stevige comeback. De munt werd dit jaar al bijna 20 procent meer waard en bereikte vrijdag de hoogste waarde ten opzichte van de dollar sinds december vorig jaar.

Dankzij de opmars van de afgelopen maanden is de roebel dit jaar wereldwijd de sterkst presterende munt ten opzichte van de dollar.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 10 april 2015

Spaargedrag voor pensioen uit balans

Het spaargedrag van huishoudens voor hun pensioen is uit balans. De helft van de Nederlanders spaart te veel, terwijl een derde juist te weinig spaart.

Dit stelt denktank Netspar, dat zich specialiseert in pensioenen, zo meldt het Financieele Dagblad vrijdag.

Als rekening wordt gehouden met het pensioen, de AOW, de eigen woning en eventuele pensioenspaarpotjes gaan mensen er over het algemeen op vooruit als ze met pensioen gaan.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 10 april 2015

Advies van Mark Mobius: koop grondstoffen!

Hoewel de toekomstperspectieven voor veel grondstoffen er mager uitzien, stelt Mark Mobius dat het nu voor beleggers een goed moment is om grondstoffen te kopen en zo gepositioneerd te zijn voor een herstel.

‘Geloof het of niet, maar grondstoffen zijn nu koopwaardig. Ze zijn zover uit de gratie geraakt’, aldus Mark Mobius, executive chairman bij Templeton Emerging Markets Group tegenover Cnbc.