Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 14631 tot 14635
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 mei 2015

Deze beleggers verloren $ 340 miljard op 1 week

Het is geen prettige week geweest voor beleggers in obligaties. De spanningen rond Griekenland nemen opnieuw toe en obligatie goeroes als Jeffrey Gundlach en Bill Gross trokken de leefbaarheid van negatieve rentevoeten fors in twijfel. Dit zorgde er voor dat de globale obligatiemarkt op 1 week $ 340 miljard in rook zag opgaan.

De laatste week zitten de rentevoeten op obligaties wereldwijd fors in de lift. Deze stijging brengt (voorlopig?) een einde aan een rally die 6 jaar duurde. De waarde van de globale obligatiemarkt bedraagt nog steeds $ 45,22 biljoen, maar de recente daling brengt een abrupt einde aan een lange rally.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 6 mei 2015

Goudprijs daalt door uitspraken Yellen en slecht banencijfer

De goudprijs en de zilverprijs gingen woensdagmiddag fors onderuit tijdens een toespraak van Federal Reserve voorzitter Janet Yellen. De dollar zakte verder weg tegenover de euro, waardoor de edelmetalen in onze valuta goedkoper werden. De goudprijs daalde met 1,75% naar €1.047,63 per troy ounce, terwijl de zilverprijs met 2% daalde naar ongeveer €466 per kilo. Ook een teleurstellend banencijfer had impact op de prijzen van beide edelmetalen.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: woensdag 6 mei 2015

Nieuwe ‘crypto currency’ gedekt door goud

Op 25 mei lanceert het bedrijf Anthem Vault een nieuwe variant op bitcoin die gedekt is door fysiek goud. Deze cryptocurrency variant is vernoemd naar de econoom en Nobelprijswinnaar Friedrich Hayek van de Oostenrijkse economische school. De virtuele munt gaat door het leven als de ‘Hayek’ en heeft een waarde van 1 gram goud.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 6 mei 2015

Market Update (6 mei 2015)

Een greep uit het laatste nieuws: IMF dringt aan op gedeeltelijke kwijtschelding Griekse schulden, bouwbedrijven zien Nederlandse huizenmarkt aantrekken en handelstekort VS loopt op door sterke dollar. Verder in het nieuws: China gaat zich bemoeien met de goudprijs fixing, de World Gold Council publiceert nieuw overzicht goudvoorraden en euro wordt sterker door hogere rente op Duitse staatsleningen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 mei 2015

Er is een nieuwe Bitcoin op komst … nu gedekt door goud!!

Bitcoin is veruit de meest bekende cryptovaluta maar sinds de opmars van deze nieuwe vorm van geld zijn er al vele andere cryptovaluta’s de revue gepasseerd. Maar geen kan tippen aan de populariteit van Bitcoin. Hier kan echter snel verandering in komen want op 25 mei wordt er een nieuwe cryptovaluta gelanceerd maar nu gedekt door goud.

Anthem Vault, een bedrijf gespecialiseerd in metalen en technologie, lanceert op 25 mei  de ‘Hayek’ – genoemd naar de Nobelprijs winnende Oostenrijkse econoom Friedrich Hayek. Deze cryptovaluta wordt gewaardeerd op 1 gram goud aan de dagprijs van goud. Op deze manier wil Anthem Vault van de ‘Hayek’ een veiligere haven maken dan de Bitcoin.