Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 14631 tot 14635
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 26 maart 2015

Kopen of hard weglopen?

Daar gaan we dan. De eerste stoom wordt uit de beurzen gelaten.

Bron: Yahoo Finance
Geplaatst: donderdag 26 maart 2015

Invloed greenback op goud onder druk

De relatie tussen de dollar en goud is vrij complex en staat aan de vooravond van grote veranderingen. De verhouding tussen beide staat op het punt te verzwakken nu de markt zich steeds meer richting het Oosten beweegt, aldus een rapport van het World Gold Council.

[...]

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 26 maart 2015

Begrotingstekort voor tweede jaar achtereen onder Europese norm

Het overheidstekort van Nederland is vorig jaar uitgekomen op 2,3 procent van het bruto binnenlands product (bbp).

Het is voor het tweede achtereenvolgende jaar dat het tekort onder de Europese norm van 3 procent blijft. In 2013 kwam er ook een percentage van 2,3 uit de bus. Dat was toen voor het eerst in vijf jaar dat Nederland onder de 3 procent scoorde.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 26 maart 2015

“De dollar zal instorten, koop goud!”

De dollar index is inmiddels al 9 maanden aan het stijgen en staat momenteel zo rond het hoogste niveau in 12 jaar tegenover de euro. De enorme stijging van de greenback heeft veel beleggers verrast, er werd namelijk jaren gedacht dat de dollar minder waard zou worden als gevolg van de Amerikaanse schulden en het verruimingsbeleid van de Federal Reserve. Het sentiment is nu echter 180 graden gedraaid en het lijkt erop dat iedereen bullish is geworden op de dollar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 26 maart 2015

ECB verhoogt druk op de Griekse regering (en verlicht de druk op de banken)

Het Financieele Dagblad (FD) meldt dat de Europese Centrale Bank (ECB) het zogenaamde noodloket heeft uitgebreid voor Griekse banken. Vanaf nu is de limiet vastgesteld op 71 miljard EUR.

Volgens Bloomberg is dat een verhoging van meer dan 1 miljard EUR aan extra financiering. Tegelijk zou de ECB de Griekse overheid hebben verboden om staatspapieren te verkopen aan de Griekse banken.