Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 14636 tot 14640
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 12 april 2015

Goud is nu een ‘big buy’

Beleggers die op zoek zijn naar een veilige haven vanwege de recente marktvolatiliteit zouden goud moeten kopen. Dat is althans de stelling van Todd Colvin senior vice president bij Ambrosino Brothers.

‘Wat mij betreft is goud momenteel een big buy dankzij alles wat we niet weten over wat de Federal Reserve aan het doen is, dankzij alles wat de niet weten over wat er gaande is in het Midden-Oosten en zeker ook als een buy-and-hold instrument heeft het denk ik ook nog steeds veel waarde’, zei hij tegenover Cnbc.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 12 april 2015

Na de Koude Oorlog, nu de dooi: Obama en Castro houden historische ontmoeting

Het einde van de Koude Oorlog bereikt de westerse hemisfeer nu de Amerikaanse president Barack Obama en de Cubaanse leider Raùl Castro een tafel zullen delen ter gelegenheid van de regionale ‘Summit of the Americas’-top in Panama. Het is de eerste keer sinds 1961 dat dit gebeurt.

Barack Obama zal net na de top het Amerikaanse congres vragen om Cuba van een lijst van sponsors van staatsterrorisme te schrappen, een eerste stap naar de normalisering van diplomatische relaties tussen beide landen. Naast het eiland staan enkel Iran, Soedan en Syrië nog op die lijst, die o.a. de toegang tot internationaal krediet sterk beperkt.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 11 april 2015

Obama verdient een tonnetje minder door dalende boekenverkoop

De Amerikaanse president Barack Obama en zijn vrouw Michelle hadden vorig jaar ruim 77.000 dollar (73.000 euro) aan extra inkomsten boven het presidentieel salaris van 400.000 dollar. Dat blijkt uit hun belastingaangifte, die het Witte Huis vrijdag publiceerde.

Het bruto inkomen van de Obama’s is daarmee voor het tweede achtereenvolgende jaar afgenomen. In 2012 waren hun inkomsten nog 662.076 dollar en in 2013 503.183 dollar. De afname komt mede doordat Obama’s boeken minder aftrek vonden.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 11 april 2015

S&P schroeft kredietwaardigheid Oekraïne voor 5e keer omlaag in anderhalf jaar tijd

Kredietbeoordelaar Standard & Poor’s (S&P) heeft de kredietwaardigheid van Oekraïne verder verlaagd vanwege de zeer grote kans dat het land in gebreke zal blijven bij het aflossen van zijn schulden.

De kredietbeoordeling ging met één stap omlaag naar CC. Dat is drie niveaus boven de rating die aangeeft dat een land niet aan zijn schuldverplichtingen voldoet. Sinds november 2013 heeft S&P de rating van Oekraïne al vijf keer verlaagd.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 11 april 2015

Juwelenroof in Londen: inbraakalarm ging af, maar politie deed niks

De Britse politie wist dat een inbraakalarm was afgegaan bij het chique ‘kluisjeshuis’ Hatton Garden in de gelijknamige wijk in Londen, maar besloot dat het niet nodig was om poolshoogte te gaan nemen.

Bij de geraffineerde inbraak tijdens het paasweekend zouden de daders voor 275 miljoen euro aan onder meer juwelen, goud en contanten hebben meegenomen.