EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
59
kliks
24
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 14636 tot 14640
Geplaatst op: zaterdag 23 mei 2015

ABN mogelijk nog jaren deels in handen Staat

Dijsselbloem wil geen haast maken met de totale verkoop, voor hem staat de opbrengst voorop. Hij wil zo veel mogelijk terugkrijgen van de 22 miljard die de Staat volgens Dijsselbloems berekeningen in de bank heeft gestopt. Volgens andere berekeningen, onder meer van de Rekenkamer, heeft de Staat in de loop der jaren al meer dan 30 miljard euro in ABN gestoken om de bank overeind te houden.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: zaterdag 23 mei 2015

Economisch schandaal: Paul Krugman wordt ontmaskerd als fraudeur!

Het lijkt wel de nieuwe mode onder economen van het establishment: frauderen met gegevens. Na Thomas Piketty is nu ook Paul Krugman, nota bene een Nobelprijswinnaar, betrapt.

Het lijkt wel de nieuwe mode onder economen van het establishment: frauderen met gegevens. Na Thomas Piketty is nu ook Paul Krugman, nota bene een Nobelprijswinnaar, betrapt.

Sinds de verschijning van zijn boek “Kapitaal in de 21ste eeuw”, dat grappig genoeg gaat over kapitaal in de 20ste eeuw, werd Piketty overstelpt met beschuldigingen van fraude.

Een onverklaarbare optelling in zijn cijferreeksen, het uitkiezen van data die zijn visie bevestigen en het negeren van data die dat tegenspreken: het zijn de fundamenten waarop het succes van Piketty is gebouwd.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zaterdag 23 mei 2015

Banken werken aan realtimebetalingsverkeer

Banken werken aan een plan om binnen vier jaar ‘realtime’ betalingsverkeer mogelijk te maken. Het is de bedoeling dat betalingen straks binnen vijf seconden op de rekening kunnen worden bijgeboekt. Transacties kunnen dan 24 uur per dag onmiddellijk worden verwerkt, ook in het weekend en op feestdagen.

Het plan is deze week gepresenteerd in het Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer (MOB), meldde De Nederlandsche Bank vrijdag. Daarbij zaten partijen als de Consumentenbond, seniorenorganisatie ANBO en Detailhandel Nederland aan tafel.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: zaterdag 23 mei 2015

Nederlandse aardgasproduktie neemt af, maar de gasimport stijgt

In het eerste kwartaal van 2015 werd er 25,9 miljard m³ uit de Nederlandse bodem gewonnen. Bijna 2 miljard kuub meer dan in het zachte eerste kwartaal van 2014. Maar over de afgelopen 5 jaar vertoont de aardgasproduktie een dalende trend.

Lees verder op Cassandraclub
Geplaatst op: zaterdag 23 mei 2015

Yellen: zou goed zijn om dit jaar rente te verhogen

Het belangrijkste rentetarief in de Verenigde Staten zou dit jaar nog kunnen worden verhoogd. Dat zei Janet Yellen, president van de Federal Reserve, vrijdag in een toespraak over de Amerikaanse economie.

,,Als de economie blijft verbeteren, zoals ik verwacht, denk ik dat het goed is om dit jaar een eerste stap te zetten met het verhogen van de rente”, aldus Yellen, die benadrukte dat het tijd is om een begin te maken met het proces van normalisering van het monetaire beleid.

Lees verder op z24.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs