Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 14641 tot 14645
Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 11 april 2015

Kredietwaardigheid Oekraïne verder omlaag

Kredietbeoordelaar Standard & Poor’s (S&P) heeft de kredietwaardigheid van Oekraïne verder verlaagd vanwege de zeer grote kans dat het land in gebreke zal blijven bij het aflossen van zijn schulden. Dat maakte S&P vrijdag bekend.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 11 april 2015

Aantal olieboorplatformen in VS gehalveerd

Het aantal actieve olieboorplatformen in de Verenigde Staten is sinds oktober meer dan gehalveerd tot 760 onder druk van de sterk gedaalde olieprijzen. Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers van de Amerikaanse dienstverlener aan de olie- en gasindustrie Baker Hughes.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 11 april 2015

Sancties zijn zegen voor Rusland

Een hoop economische sancties, een olieprijs die crasht… het zijn moeilijke tijden voor Rusland. Maar temidden al dit onheil ligt een opportuniteit voor de Russische econonomie.

Rusland is enorm afhankelijk van zijn natuurlijke rijkdommen. De olie- en gasindustrie zijn verantwoordelijk voor 16% van het BBP, 52% van de belastinginkomsten en 70% van de uitvoer.

Bron: HollandGold
Geplaatst: vrijdag 10 april 2015

China opnieuw grootste goudmarkt ter wereld

China was in 2014 opnieuw de grootste afzetmarkt voor fysiek goud ter wereld, zo blijkt uit de nieuwste Gold Survey 2015 van onderzoeksbureau Thomson Reuters GFMS. Met een totale vraag van 895 ton was China in 2014 voor het derde jaar op rij de grootste afnemer van het edelmetaal. India bezet opnieuw de tweede plaats.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 10 april 2015

EU-leiders verschuilen zich in TTIP-debat achter Brussel

In het debat over het vrijhandelsverdrag tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten, kortweg TTIP, doen EU-leiders te weinig om uit te leggen hoe het zit.

Dat zegt de Europese hoofdonderhandelaar, Ignacio Garcia Bercero, in een vrijdag gepubliceerd interview met Het Financieele Dagblad.

"Als de leiders van de EU-landen willen dat de onderhandelingen slagen, moeten ze de politieke verantwoordelijkheid nemen en het publiek uitleggen hoe het zit", aldus Bercero tegen de krant.