Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 14641 tot 14645
Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: woensdag 25 maart 2015

Goud stijgt 3,8% na dieptepunt van 2015

Goud begon 2015 sterk. De prijs liep ruim $100 op tot $1300 per troy ounce. De weken erna daalde de goudprijs nog harder en zakte in totaal $150. Het dieptepunt van 2015 lag op $1150 en dit niveau werd vorige bereikt.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 25 maart 2015

Het is 2016 en het nieuws beperkt zich voornamelijk tot de onderwerpen 'die goed scoren op Facebook'

Facebook voert onderhandelingen met een aantal mediabedrijven om te kijken of een overeenkomst kan worden gesloten waarbij de artikels die deze bedrijven aanleveren in hun totaliteit op Facebook kunnen worden gelezen. Lezers zouden dus niet meer moeten doorklikken naar de website waar het originele artikel staat. Dat lijkt vrij logisch, want Facebook is nu de -op Google na - grootste contentleverancier ter wereld, die dagelijks 1,4 miljard mensen bereikt. De meeste mensen halen hun dagelijks nieuws nu al uit hun Facebook-newsfeed, die door Zuckerberg en co zorgvuldig wordt gemanipuleerd om hem ‘zo interessant mogelijk’ te maken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 25 maart 2015

26/02/2015: De dag dat het internet begon te sterven

Net Neutrality wil zeggen dat de Amerikaanse overheid invloed kan gaan uitoefenen op wat er op het internet verschijnt. Net als bij kranten en televisie kan de overheid nu ook invloed gaan uitoefenen op de inhoud van de informatie, aldus Mike Maloney. Dit zal niet van de ene op de andere dag gaan, maar Maloney voorspelt dat er ergens in de toekomst een soort van 9/11 event zal plaatsvinden op het internet – een grote gebeurtenis met een immense impact op de samenleving. Daarna zal de overheid zich ‘verplicht’ voelen om maatregelen te nemen om de burgers ‘te beschermen’.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 25 maart 2015

‘Verbod voor Griekse banken om méér te beleggen in Griekse staatsobligaties’

De Europese Centrale Bank heeft Griekse banken verboden nog meer geld te stoppen in Griekse staatsobligaties. Dat verhoogt de druk op de Griekse regering om mee te werken met zijn internationale schuldeisers.

Dat meldde onder meer zakenkrant The Wall Street Journal dinsdagavond, op basis van goed geïnformeerde bronnen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 25 maart 2015

Er dreigt een vloedgolf aan faillissementen in de Europese banksector

Begin deze maand werd voor de eerste keer in alle stilte de Bank Recovery and Resolution Directive (BRRD) wet geïmplementeerd waardoor men het spaargeld kan aanspreken wanneer een bank in de problemen komt. Deze historische gebeurtenis ging aan alle media voorbij en werd toegepast in Oostenrijk waar de Oostenrijkse regering de genationaliseerde bank Hypo Alpe Adria in liquidatie laat gaan met een verlies van € 7,6 miljard.

Door de nieuwe wet en door de liquidatie vermijdt de Oostenrijkse overheid om zelf op te draaien voor de kosten. Wie draait er dan wel op? In eerste plaats de obligatiehouders en als daar niet genoeg geld te vinden is de spaarder.