Nieuws / Artikelen met het woord

58142 artikelen gevonden. Artikel 1466 tot 1470
Bron: Geotrendlines
Geplaatst: maandag 7 augustus 2017

India wil eigen zijderoute bouwen

In navolging op China wil ook India haar oude handelsroutes nieuw leven inblazen met de aanleg van een nieuwe ‘Noord-Zuid’ route richting de Kaspische Zee. Met een nieuwe spoorlijn wil India de havens langs de Perzische Golf en de Indische Oceaan verbinden met de Kaspische Zee, zodat goederen ook gemakkelijk naar Rusland en de landen in de Kaukasus vervoerd kunnen worden.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: maandag 7 augustus 2017

Verenigde Staten dreigt met oorlog tegen Noord-Korea?

Als Noord-Korea niet stopt met haar raketprogramma en intercontinentale raketten blijft afvuren in de richting van de Verenigde Staten, dan zal er een oorlog komen tussen beide landen. Dat zei de Amerikaanse senator Lindsey Graham vorige week op NBC News, nadat hij met Trump over deze kwestie gesproken had. Trump zal niet toestaan dat Noord-Korea een nucleair wapen in handen heeft dat tegen de Verenigde Staten gebruikt kan worden.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: maandag 7 augustus 2017

Banken in Rusland experimenteren met virtuele munten

Een consortium van banken in Rusland is bezig met de ontwikkeling van een eigen virtuele munt op basis van de blockchain technologie van Ethereum, de grootste virtuele munt na Bitcoin. Met de adoptie van deze nieuwe technologie willen de banken het betalingsverkeer sneller en veiliger maken. Ook ziet de bankensector van Rusland de blockchain als een goed instrument om contracten en eigendomspapieren te digitaliseren, wat aanzienlijke kostenbesparingen met zich mee kan brengen.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: zondag 6 augustus 2017

Rusland en Iran versterken militaire samenwerking

Rusland en Iran willen meer samenwerking op militair en technologisch gebied, nu beide landen getroffen zijn door nieuwe Amerikaanse sancties. Dmitry Rogozin, de vice-premier van Rusland, brengt dit weekend een bezoek aan Iran, waar hij met de Iraanse minister van Defensie zal praten over een nieuwe levering van Russische wapens. Naast de levering van wapens wil Rusland ook technologische expertise ter beschikking stellen.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: zaterdag 5 augustus 2017

Nieuwe website beschermt u tegen Russische propaganda

De Alliance for Securiting Democracy heeft een nieuwe website gelanceerd die de gewone Amerikaan moet helpen om ‘Russische propaganda’ te herkennen. Ook kunnen gebruikers via deze website melding doen van nieuwsberichten en twitter accounts die “de Amerikaanse en Europese democratieën ondermijnen”.