Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 1466 tot 1470
Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 2 juni 2017

Zwak banencijfer stuwt goudprijs hoger

De goudprijs steeg vrijdagmiddag als gevolg van een teleurstellend banencijfer uit de Verenigde Staten. In de maand mei kwamen er slechts 138.000 nieuwe banen bij, terwijl analisten rekende op een banengroei van 181.000. De prijs van goud ging met 0,8% omhoog en staat op het moment van schrijven op $1.277 per troy ounce, het hoogste niveau in vijf weken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 2 juni 2017

Grote banken willen gezamenlijk netwerk van geldautomaten

ABN Amro, ING, Rabobank en Geldservice Nederland (GSN) werken aan een gezamenlijk netwerk van geldautomaten. Zo hopen ze dat contant geld toegankelijk, beschikbaar en veilig in gebruik blijft.

De banken willen het beheer van alle geldautomaten en de achterliggende processen onderbrengen bij GSN. Deze partij verwerkt en distribueert sinds 2011 het contante geld voor de genoemde banken. ABN Amro, ING en Rabobank zijn aandeelhouders van GSN.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 2 juni 2017

Russen heffen sancties tegen Turkije deels op

Een deel van de Russische economische sancties tegen Turkije wordt opgeheven. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin aangekondigd. De importrestrictie op tomaten - een erg belangrijk exportproduct voor Turkije - blijft voorlopig wel bestaan.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 2 juni 2017

Werkloosheid in Duitsland neemt af naar recordlaagte

De werkloosheid in Duitsland is in mei gezakt naar 5,7 procent van de beroepsbevolking, het laagste niveau ooit. 

In april zat nog 5,8 procent van de Duitse beroepsbevolking ongewenst zonder werk. Het totaal aantal werklozen daalde in mei, gecorrigeerd voor seizoensinvloeden, met negenduizend naar 2,54 miljoen, maakt het Duitse statistiekbureau woensdag bekend..

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 2 juni 2017

Die Britten gaan er nog heel veel spijt van krijgen

Nu in het Verenigd Koninkrijk de gedroomde monsterzege van May wel eens heel schraal zou kunnen uitpakken, lijkt een coalitie-regering steeds dichterbij te komen, zegt macro-econoom Kees de Kort. En dat terwijl de Britten al zo in verlegenheid zijn geraakt door de gevolgen van de Brexit.