Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 14651 tot 14655
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 mei 2015

Bitcoin meets Wall Street

Goldman Sachs blijkt de eerste grote Wall Street bank die gaat investeren in digital currencies. Vorige week woensdag werd bekend dat Goldman de laatste subsidieronde leidde voor Circle Internet Financial, waarmee $50 miljoen opgehaald werd door verschillende investeerders. Goldman Sachs wordt in haar investering in ieder geval vergezeld door het Chinese IDG Capital Partners.

In oktober 2013 werd Circle gelanceerd. In haar eerste investeringsronde haalde zij $9 miljoen op. In de tweede financieringsronde vorig jaar kwam daar nog eens $17 miljoen bij. Met haar laatste financieringsronde wordt zij nu gewaardeerd op een slordige $200 miljoen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 4 mei 2015

Nederland is het op drie na rijkste land

Nederland is het op drie na rijkste land ter wereld, blijkt uit het dinsdag gepubliceerde Global Wealth Report van de Duitse verzekeraar Allianz.

[... top 10]

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: maandag 4 mei 2015

Nederlandse aardolie-import daalt ondanks de lage olieprijs verder

Volgens het CBS importeerde Nederland in januari van dit jaar 4131 miljoen kilo aardolie. Dat is 14% minder dan in januari 2014 toen de import 4819 miljoen kilo bedroeg.

In de grafiek hieronder staan de maandelijkse importcijfers van het CBS vanaf januari 2011 weergegeven.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 4 mei 2015

Miljonair (27) al na 3 weken terug uit pensioen

Jon Carder verkocht zijn bedrijf voor 10 miljoen dollar (8,92 miljoen dollar) en kondigde zijn pensioen aan. Hij hield een pensioenfeest, reisde drie weken rond en amuseerde zich met zijn vrienden. Daarna begon hij zich zo te vervelen dat hij gewoon terug aan de slag ging.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 4 mei 2015

“QE kan eerder dan verwacht gestopt worden”

De economische data die afgelopen maand naar buiten zijn gekomen in de eurozone zijn erg sterk geweest. Positieve geluiden over de economie dus, en dat slechts enkele weken nadat de president van de Europese Centrale Bank Mario Draghi zijn opkoopprogramma voor obligaties heeft aangekondigd. Er zijn analisten die nu suggereren dat de data zelfs zo sterk zijn, dat het kwantitatieve verruimingsprogramma van de ECB wel eens eerder gestopt kan worden dan nu wordt gedacht.