Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 14656 tot 14660
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 10 april 2015

IMF: samenwerken met investeringsbank Azië

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is bereid om samen te werken met de onlangs opgerichte Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB). Dat zei IMF-topvrouw Christine Lagarde donderdag.

De AIIB is de afgelopen maanden onder leiding van China uit de grond gestampt, onder meer uit onvrede over de stem die opkomende economieën hebben binnen het IMF en de Wereldbank. Hoewel de Verenigde Staten zich tegen de nieuwe ontwikkelingsbank hebben gekeerd, hebben veel westerse landen zich de afgelopen weken achter het initiatief geschaard. Ook Nederland gaf onlangs aan deel te willen nemen.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: donderdag 9 april 2015

Kazachstan blijft goud kopen, Rusland koopt niet bij

De centrale bank van Kazachstan heeft in februari opnieuw goud gekocht, zo blijkt uit cijfers van het IMF. De goudvoorraad bereikte in februari een omvang van 196,1 ton, een toename van 2,6 ton ten opzichte van een maand eerder. Het land heeft al 29 maanden op rij goud gekocht en heeft in drie jaar tijd haar totale reserve weten te verdubbelen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 9 april 2015

HSBC moet miljard euro borg betalen in Franse belastingfraudezaak

De Britse bankreus HSBC holdings Plc. is gisteren in Parijs in verdenking gesteld in een strafrechtelijk onderzoek naar belastingontduiking. Dat melden eensluidende bronnen vandaag. De financiële dienstverlener moet een borg betalen van een miljard euro, bijna evenveel als het recordbedrag (1,1 miljard euro) dat de Zwitserse bank UBS opgelegd werd in een ander dossier.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 9 april 2015

CEO JPMorgan voorspelt nieuwe zware financiële crisis

Jamie Dimon, CEO van de Amerikaanse bankenreus JPMorgan, heeft in zijn jaarlijkse brief klare taal gesproken aan zijn aandeelhouders. Hij beweert dat de volgende crisis, die eraan zit te komen, veel zwaarder gaat zijn dan de afgelopen financiële crisis.

De reactie in de markt zal nog volatieler zijn omwille van de aangescherpte regels. Hij beweert dat de fout bij de regelgevers ligt, die de opgestelde regels veel te streng hebben gemaakt inzake kapitaal en liquiditeit.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 9 april 2015

ISIS begint met Engelstalige radioprogramma's

Terreurgroep Islamitische Staat is gestart met de uitzending van Engelstalige radioprogramma’s. Dat doet de jihadistische beweging met zijn eigen radiozender Al-Bayan, gevestigd in de Iraakse stad Mosoel. De uitzendingen worden volgens Associated Press gepromoot via Twitter.

Tijdens de eerste Engelstalige uitzending op de zender werd een overzicht gegeven van de activiteiten van Islamitische Staat in Irak, Syrië en Libië. Er werd onder andere gedebatteerd over een ISIS-commandant die zou gedood zijn in een vluchtelingenkamp in de Syrische hoofdstad Damascus, een zelfmoordaanslag in de Iraakse stad Kirkuk en mortieraanvallen op milities in Libië.