Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 14656 tot 14660
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 5 mei 2015

Na eerst de EU op stang te hebben gejaagd maakt Alexis Tsipras nu ook de VS zeer nerveus

De regering Tsipras staat op het punt een Grieks terrorist vrij te laten die vijfmaal tot levenslang is veroordeeld. Savvas Xiros was lid van de Griekse terreurbeweging 17 November en werd 10 jaar geleden veroordeeld  voor zijn betrokkenheid bij verscheidene moorden en aanslagen, gepleegd tussen 1988 en 2000. Onder zijn slachtoffers verschillende Amerikaanse militairen, Turkse diplomaten, maar ook de Britse militair attaché Stephen Saunders. Voor een eerdere reeks terreuraanslagen - waarbij in 1975 de attaché van de CIA in Athene omkwam - kon Xiros niet worden berecht omdat de feiten volgens de Griekse wet verjaard waren. De groep had in 1999 ook getracht de Duitse ambassade in Athene op te blazen.

De arrestatie van Xiros kwam er pas in 2002 nadat hij een zelfgemaakte bom te vroeg tot ontploffing bracht, waarbij hij doof en grotendeels blind achterbleef.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 5 mei 2015

'Er bestaat een universum van meer dan 1.800 miljardairs die lid willen worden van een unieke club'

'De twee belangrijkste beschermers van internationale rijkdom vandaag zijn hedendaagse kunst... en ik bedoel dat niet als een grap... en appartementen in Manhattan, Vancouver en Londen. Daarenboven is het voor families veel makkelijker geworden om hun rijkdom in het buitenland te stallen. Goud is daarvoor niet meer nodig.’ Dat zei Laurence D. Fink, de voorzitter van ‘s werelds grootste investeringsfonds BlackRock Inc, vorige maand ter gelegenheid van een conferentie in Singapore.

Zijn stelling wordt nu bevestigd aan de hand van een rapport van Christie’s International Real Estate, de luxevastgoedpoot van het gelijknamige veilinghuis. In 2013 werden wereldwijd vijf huizen verkocht met een waarde van meer dan 100 miljoen dollar elk. Op de vastgoedmarkt zijn er vandaag nog eens 20 zulke huizen in de aanbieding.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 5 mei 2015

Voorzitter TED-MED schetst apocalyptisch beeld van een biologische terreuraanslag uitgevoerd door een mini-drone

Op de Sohn Conferentie in New York heeft Jay Walker, een ondernemer die tevens voorzitter is van TEDMED - de gezondheidszorgeditie van de wereldberoemde TED-conferentie -, een apocalyptisch beeld geschetst van een per drone uitgevoerde terreuraanslag waarbij biologische wapens worden ingezet.

Walker voorspelt dat drones steeds kleiner zullen worden tot ze nog amper het formaat van een insect zullen hebben.

‘Een biologieleraar kan deze technologie van biologische wapens voorzien,’ zei Walker. ‘Al wat daarvoor nodig is, is een klein budget en de droom van onsterfelijkheid.’

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 5 mei 2015

Brussel iets optimistischer over groei Nederlandse economie: 1,6 procent in 2015

Het economisch herstel van Nederland wint eindelijk terrein. Dat blijkt uit nieuwe voorspellingen van de Europese rekenmeesters in Brussel die dinsdag bekend werden.

De groei komt dit jaar uit op 1,6 procent en volgend jaar op 1,7 procent, aldus de Europese Commissie in haar jongste prognose voor de Nederlandse economie.

Bron: scientias.nl
Geplaatst: dinsdag 5 mei 2015

Nieuw algoritme kan belegger stinkend rijk maken

Tijd is geld. Maar informatie ook. En het internet herbergt een schat aan informatie. De vraag is alleen: hoe kunnen we de relevante informatie (lees: de informatie die ons rijk kan maken) hieruit halen?

De hoeveelheid informatie op het internet groeit exponentieel. Een gedeelte van deze informatie is beschikbaar in tekstformaat, zoals krantenartikelen, blogposts, webpagina’s of zelfs tweets en Facebook-pagina’s. Hierin bevindt zich een schat aan informatie waarbij de uitdaging is om alleen het relevante eruit te halen. Zeker in de wereld van beleggen is tijdige en correcte informatie zeer waardevol. Let wel, het gaat hier niet om voorkennis maar om publieke informatie die tijdig en juist geïnterpreteerd moet worden. Dat is zeker niet zo makkelijk als het klinkt!

[...]