EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
56
kliks
38
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 14661 tot 14665
Geplaatst op: woensdag 20 mei 2015

Globale schuldgraad bedraagt nu 286 % van het bruto binnenlands product

Om schuldenvrij te worden zou de wereldbevolking bijna drie jaar lang elke productie moeten gebruiken om schulden af te betalen. Dat blijkt uit de cijfers van het rapport Debt and (not much) deleveraging van het McKinsey Institute, waarin staat dat de totale schuldenlast op aarde op dit ogenblik 199 biljoen dollar bedraagt.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 20 mei 2015

Investeerders staken hun strijd tegen de euro

Weken nadat de pariteit van dollar en euro onvermijdelijk leek, hebben de meeste investeringsfondsen hun posities tegen de eenheidsmunt sterk gereduceerd. De euro noteerde vrijdag op zijn hoogste koers in 10 weken en bleef ook maandag (1.13 dollar) ver boven zijn laagste koers van 16 maart (1.04 dollar).

Dat heeft veel te maken met de groeivertraging van de Amerikaanse economie, die een snelle renteverhoging steeds onwaarschijnlijker maakt. Ondertussen doet de Europese economie - geholpen door het QE-programma van de ECB, een zwakkere euro en een lagere olieprijs - het wat beter.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 20 mei 2015

Rijke Chinezen kopen westerse kunst

De kunstwereld verraste deze maand al twee keer. Eerst nadat een onbekende koper 179 miljoen dollar neertelde voor een schilderij van Picasso; luttele dagen later toen 46 miljoen dollar werd neergeteld voor een doek van Mark Rothko.

Minder aandacht werd besteed aan een veiling in New York, waar een groep Chinezen in totaal 116 miljoen dollar betaalde voor werken van Vincent Van Gogh, Claude Monet en nog een Picasso.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 20 mei 2015

Bankautomaten moeten recordbedragen uitbetalen

Belgische consumenten hebben vorig jaar aan bankautomaten een recordbedrag van 42 miljard euro afgehaald. Dat heeft de krant De Tijd gemeld op basis van cijfers van Febelfin, de beroepsvereniging van de financiële sector. Het afgehaalde bedrag is over een periode van vijf jaar met 17 procent gestegen.

Er wordt gewag gemaakt van een opmerkelijke vaststelling. Economen zoals Peter Bofinger of Kenneth Rogoff hebben immers recent nog eens een lans gebroken voor het afschaffen van contant geld. Onder meer kleine handelaars vormen volgens de sectororganisatie echter een belangrijke pijler voor de nood aan cash geld.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 20 mei 2015

Dit bewijst dat het geld op uw bankrekening niet veilig is

Op onderstaande video hoort u het verhaal van Lyndon McLellan, een hard werkende Amerikaan die op een dag moest vaststellen dat de Amerikaanse overheid $ 107.702 van zijn bankrekening had genomen – zonder dat hij het wist. Dit is een verhaal uit Amerika maar wie denkt dat dit niet hier kan gebeuren is naïef of onwetend.

McLellan bezit enkele ‘country stores’ – het soort winkels waar iedereen elkaar nog bij de voornaam kent. Zo bouwde hij ook een tankstation om tot een plaats waar men ook hot dogs, broodjes en dergelijke kan kopen. In België en in Nederland kent iedereen wel dergelijke winkels in zijn buurt.

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs