Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 14661 tot 14665
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 9 april 2015

9 april: echte deadline voor Grieken eind april en 6 andere dingen die je moet weten

Griekenland betaalde donderdag een lening aan het Internationaal Monetair Fonds terug. De echte deadline voor een akkoord met de Europese schuldeisers ligt eind april. Analist Arne Petimezas van AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 9 april 2015

Duizend-en-één voordelen van beleggen in vastgoed 2.0

Beleggers weten al langer dat vastgoed een alternatief is voor klassieke spaarproducten. Slimme investeerders gaan echter nog een stap verder en kiezen voor hotelvastgoed. Daarvoor hebben ze verschillende erg goede redenen, veiligheid op kop.

Hotelvastgoed is een van de veiligste vastgoedbeleggingen en dat om verschillende redenen. Ten eerste is er de diversificatie. Wie hotelvastgoed in zijn beleggingsportefeuille opneemt, spreidt zijn risico’s en heeft dus meer zekerheid. Daarnaast zorgt de verhuur van hotelkamers voor een bijkomend inkomen dankzij de opbrengst van 3 tot 5 procent. Dat is meer dan de interest van een spaarboekje, en zelfs drie keer meer dan de verhuur van een appartement.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 9 april 2015

Niet van harte, maar Griekenland betaalt lening IMF terug

Griekenland heeft een schuld van 450 miljoen euro aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF) afgelost.

Dat werd donderdag bekendgemaakt door de Griekse centrale bank. De financiële markten reageerden opgelucht dat het land de deadline heeft gehaald, maar keken tegelijkertijd naar betalingsverplichtingen in de komende weken.

Griekenland heeft aangegeven dat het geld aan het eind van deze maand op is. In de tussenliggende weken moet nog ruim 3,7 miljard euro worden betaald, deels aan het IMF en andere crediteuren maar ook aan pensioenen en salarissen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 9 april 2015

Euro-standbeeld in Frankfurt bladdert af: wie redt de euro?

Het standbeeld in Frankfurt staat symbool voor de euro, maar net als de muntunie zelf bladdert het euroteken af. Geld is nodig. Maar wie redt de euro?

Het eurosymbool is in 2001 op een sokkel gezet in Frankfurt, maar net als de munt zelf is het standbeeld sindsdien behoorlijk verwaarloosd. Demonstranten hebben het beklad, de verf begint los te laten en de lampen in het beeld zijn deels kapot, zo schrijft zakenkrant The Wall Street Journal.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 9 april 2015

Wen maar al aan de term die aangeeft dat de economie er ook de volgende jaren niet bovenop komt

Het internationaal Monetair Fonds is pessimistisch over de toekomst van de wereldeconomie. In haar World Economic Outlook schrijft de organisatie dat we voor jaren van zeer lichte economische groei staan, een cyclus die wordt omschreven door de term ‘secular stagnation’ of seculiere stagnatie. Dat heeft alvast één groot gevolg: de enorme schulden die de meeste westerse landen hebben opgebouwd worden ook de komende jaren niet afgebouwd.

Is dit een gevolg van de crisis van 2008? Gedeeltelijk, maar volgens het IMF - en een reeks economen - zouden we ook zonder deze crisis in een structurele groeivertraging terecht zijn gekomen.

De oorzaken? De demografie (we maken minder kinderen dus is er minder vraag naar producten), de groeivertraging in de productiviteit van de opkomende economieën en de technologische revolutie. Deze laatste is de eerste technologische revolutie in de wereldgeschiedenis die jobs vernietigt zonder er nieuwe te creëren - of erg weinig dan toch.