Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 14661 tot 14665
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 25 maart 2015

Er dreigt een vloedgolf aan faillissementen in de Europese banksector

Begin deze maand werd voor de eerste keer in alle stilte de Bank Recovery and Resolution Directive (BRRD) wet geïmplementeerd waardoor men het spaargeld kan aanspreken wanneer een bank in de problemen komt. Deze historische gebeurtenis ging aan alle media voorbij en werd toegepast in Oostenrijk waar de Oostenrijkse regering de genationaliseerde bank Hypo Alpe Adria in liquidatie laat gaan met een verlies van € 7,6 miljard.

Door de nieuwe wet en door de liquidatie vermijdt de Oostenrijkse overheid om zelf op te draaien voor de kosten. Wie draait er dan wel op? In eerste plaats de obligatiehouders en als daar niet genoeg geld te vinden is de spaarder.

Bron: http://europa.eu
Geplaatst: woensdag 25 maart 2015

Kleine bedrijven creëren 85% van nieuwe banen

Kleine en middelgrote ondernemingen (kmo's) waren goed voor 85% van het netto-aantal nieuwe banen1 in de EU tussen 2002 en 2010. Dit percentage is aanzienlijk hoger dan het aandeel van kmo's in de totale werkgelegenheid (67%). Tussen 2002 en 2010 is de nettowerkgelegenheid in bedrijven in de EU aanzienlijk gestegen (gemiddeld met 1,1 miljoen nieuwe banen per jaar). Dit zijn de belangrijkste resultaten van een vandaag door de Europese Commissie voorgestelde studie over de essentiële bijdrage van kmo's aan het scheppen van werkgelegenheid.

[...]

Bron: http://vrijetribune.nl
Geplaatst: woensdag 25 maart 2015

Oekraïne is in staat van ontbinding: de economie

September vorig jaar schreef ik al dat Oekraïne hard op weg was om een ‘failed state’ te worden: de burgeroorlog liep slecht voor Kiev, de munt zat in een duikvlucht en de normale Oekraïner kon niet meer warm douchen door gebrek aan energie. Een half jaar later hangt de vlag er slechter bij dan ooit. U zult het niet lezen in de reguliere media en daarom komen wij met dit thematische overzicht met als eerste deel: de economie.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 25 maart 2015

Sancties dwingen Total tot Chinese samenwerking in Rusland

[...]

Naast het probleem met het verkrijgen van dollar-investeringen voor dit project is een  bijkomende factor hierbij de grote bereidheid vanuit China om te investeren in diverse projecten en hierbij een leidende rol op te nemen, dit ten koste van de US.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 25 maart 2015

Vergeet de fundamentals, de aandelenmarkt draait slechts om 1 ding

De meeste markten bevinden zich momenteel in een euforische staat. Zo bevindt de Dow Jones Industrial Average zich boven de 18.000, staat de Nasdaq boven de 5.000 en beweegt de Russell 2000 zich richting nieuwe record hoogtes.

Ook in Japan gaat het goed. Stond de Japanse Nikkei 225 Composite begin dit jaar nog onder de 17.000, inmiddels begeeft de index zich richting een niveau van 20.000, hoogtes die sinds 2000 niet meer gezien zijn. Verder handelt de Duitse DAX voor het eerst boven de 12.000 en staat de index bijna 30 procent hoger dan tijdens de low eerder dit jaar. Ook in China doet de aandelenmarkt het goed. De Shanghai Composite Index staat op een plus van zo’n 16 procent ten opzichte van de lows in februari.

Het overkoepelende thema: 7 jaar na de financiële crisis strooien centrale bankiers wereldwijd nog steeds met stimuleringsmaatregelen.