EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
65
kliks
34
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 14666 tot 14670
Geplaatst op: woensdag 20 mei 2015

ECB gaf details stimuleringsprogramma door aan hedgefondsen

De ECB heeft voortijdig informatie over het stimuleringsprogramma gedeeld met hedgefondsmanagers en bankiers. Dat gebeurde de avond van tevoren tijdens een diner in het Berkeley Hotel in Londen. Zo hadden ze uitgebreid de tijd om te profiteren van een dalende euro, stijgende aandelenkoersen een een daling van de obligatierentes.

Lees verder op Doijer & Kalff
Geplaatst op: woensdag 20 mei 2015

Kijktip: Zembla over de ‘Schuldenmachine’

Zembla Internationaal zendt vanavond een reportage uit over de eurocrisis. We leven al jaren op krediet en schulden zijn de brandstof voor de economische groei geworden.Gezaghebbende sprekers, zoals de Franse econoom Thomas Piketty, buigen zich over de vraag hoe we de Europese schuldencrisis te boven kunnen komen.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: woensdag 20 mei 2015

Market Update (20 mei 2015)

Hedgefondsen werden voortijdig geïnformeerd over stimuleringsprogramma ECB, HSBC gaat extra kosten in rekening brengen voor spaartegoeden in euro’s en Zwitserse francs en banken moeten rekening houden met hoge boetes voor valutamanipulatie. Verder in het nieuws: China gaat $70 miljard investeren voor verbetering internettoegang, Rusland start in juni met aanleg ‘Turkish Stream’ gaspijpleiding in de Zwarte Zee en Griekenland heeft nog maar voor een paar weken geld in kas.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: woensdag 20 mei 2015

India spoort bevolking opnieuw aan goud in te leveren

De regering van India probeert haar bevolking aan te sporen goud in te leveren bij de bank. In ruil daarvoor kunnen banken een vergoeding bieden in de vorm van rente. Op deze manier komt er meer goud in omloop en hoeft er minder van geïmporteerd te worden, dat is althans de theorie. De praktijk wijst uit dat soortgelijke pogingen uit het verleden gedoemd waren te mislukken.

Lees verder op Goudstandaard
Geplaatst op: woensdag 20 mei 2015

Sterkere groei Japanse economie

De Japanse economie is in het eerste kwartaal met 2,4 procent gegroeid in vergelijking met een jaar eerder.

De Japanse economie is in het eerste kwartaal met 2,4 procent gegroeid in vergelijking met een jaar eerder.

Daarmee viel de groei sterker uit dan in de voorgaande periode, toen de economie met een bijgestelde 1,1 procent vooruit ging. Economen hadden in doorsnee verwacht dat de groei zou uitkomen op 1,6 procent.

Lees verder op nu.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs