Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 14681 tot 14685
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 9 april 2015

Wen maar al aan de term die aangeeft dat de economie er ook de volgende jaren niet bovenop komt

Het internationaal Monetair Fonds is pessimistisch over de toekomst van de wereldeconomie. In haar World Economic Outlook schrijft de organisatie dat we voor jaren van zeer lichte economische groei staan, een cyclus die wordt omschreven door de term ‘secular stagnation’ of seculiere stagnatie. Dat heeft alvast één groot gevolg: de enorme schulden die de meeste westerse landen hebben opgebouwd worden ook de komende jaren niet afgebouwd.

Is dit een gevolg van de crisis van 2008? Gedeeltelijk, maar volgens het IMF - en een reeks economen - zouden we ook zonder deze crisis in een structurele groeivertraging terecht zijn gekomen.

De oorzaken? De demografie (we maken minder kinderen dus is er minder vraag naar producten), de groeivertraging in de productiviteit van de opkomende economieën en de technologische revolutie. Deze laatste is de eerste technologische revolutie in de wereldgeschiedenis die jobs vernietigt zonder er nieuwe te creëren - of erg weinig dan toch.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 9 april 2015

Peace for our time... 'Iraans kernakkoord is de moderne variant van de deal tussen Hitler en Chamberlain'

De Amerikaanse president Barack Obama verwierp maandag de Israëlische vraag om een definitief akkoord inzake het Iraanse kernprogramma te koppelen aan de erkenning door Teheran van het bestaansrecht van de staat Israël.

'Sceptici doen er goed aan sceptisch te blijven,' schrijft de Jerusalem Post:

‘Irans nucleaire infrastructuur zal intact blijven, hoewel een deel ervan tijdelijk stil zal worden gelegd om binnen 10 jaar opnieuw te worden geactiveerd. Wanneer die periode voorbij is zal de Islamitische Republiek zich onmiddellijk aan de poort van het selecte groepje kernmachten melden. 

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 9 april 2015

Griekenland betaalt 450 miljoen euro aan IMF terug

Griekenland heeft vandaag een krediet van ongeveer 450 miljoen euro terugbetaald aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF), meldt het Griekse persagentschap ANA op basis van bronnen bij het ministerie van Financiën. Daarmee heeft de Griekse overheid vooralsnog een staking tot betaling kunnen vermijden.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 9 april 2015

Column Kees de Kort | Het loopt nog niet zo'n vaart met de banengroei

Als je het jaarverslag van het UWV leest, onderschrijft dat niet bepaald het beeld dat het heel goed gaat met het herstel van de Nederlandse economie, weet BNR's macro-econoom Kees de Kort.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 9 april 2015

Eerste kwartaal 2015: dit doet de huizenprijs bij jou in de buurt

In Utrecht, Leiden, Amsterdam en Haarlem is het weer een gekkenhuis op de huizenmarkt, maar wie een huis in Oost-Friesland of Noord-Limburg heeft, ziet nog geen herstel.