Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 14681 tot 14685
Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 24 maart 2015

Column Kees de Kort | Kwijtschelden Griekse schulden enige oplossing

De Griekse leider Tsipras was op bezoek bij zijn Duitse collega Merkel. Waar gaat dit toe leiden, denkt BNR's macro-econoom Kees de Kort?

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 24 maart 2015

24 maart: waarom de euro opkrabbelt en 6 andere dingen die je moet weten

De vrije val van de euro lijkt even tot stilstand te zijn gekomen. Analist Arne Petimezas van AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 24 maart 2015

Prijzen in Groot-Brittannië stagneren voor het eerst sinds 1989

Het gemiddelde prijspeil voor consumenten in Groot-Brittannië is in februari onveranderd gebleven vergeleken met een jaar eerder.

Dat blijkt uit inflatiecijfers die het nationale statistiekbureau dinsdag heeft gepubliceerd. Sinds het begin van de metingen volgens de huidige methode in 1989 kwam het niet eerder voor dat de prijzen stagneerden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 24 maart 2015

HSBC: Rally van de dollar duurt niet lang meer

In een note aan klanten heeft David Bloom, global head FX Strategy van de bank HSBC aangegeven dat de rally in de Amerikaanse dollar zijn einde nadert. De valutastrateeg ziet hiervoor 5 duidelijke redenen.

‘De cyclus is verrassend EUR/USD bullish’

De economic surprise index voor de eurozone heeft die van de Amerikaanse economie significant verslagen in 2015. Een ommekeer tegenover 2014.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 24 maart 2015

Als Yellen niets wil doen, staat deze man klaar om haar plaats in te nemen

Een van de grote namen binnen de grote Federal Reserve is die van James Bullard. Volgens Reuters heeft hij vandaag laten vallen dat de nulrente die de centrale bank nog altijd hanteert niet meer van deze tijd is en al zeker niet in het voordeel is van de Amerikaanse economie.

Nu, dat is wat wij al een hele tijd zeggen. Het soepele monetaire beleid mag dan al dan niet tijdelijk ten einde zijn maar als het rentebeleid niet volgt, wil dat zeggen dat de Fed nog altijd volop bellen aan het creëren is.