Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 14691 tot 14695
Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 8 april 2015

Column Kees de Kort | Stimuleren werkt niet

Geen goed nieuws vanuit Japan. De centrale bank wil de inflatie opvoeren, weet BNR's macro-econoom. "Maar dat lukt niet. De inflatie is aan het afnemen en de groei zwakt af. Wat doe je dan? Dan doe je gewoon wat je al tien keer gedaan hebt. Dan blijf je stimuleren."

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 8 april 2015

8 april: Griekse premier kan Poetin alleen vragen om gas en 6 andere dingen die je moet weten

Zolang Griekenland nog volop met zijn Europese partners onderhandelt over de uitkering van noodsteun kan premier Tsipras in Rusland niet bedelen om geld. Wel om goedkoper gas of verzachting van de Russische sancties. Analist Arne Petimezas van AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 8 april 2015

De schaduwkant van rijkdom: ben je in mij geïnteresseerd of in mijn geld?

Must read:

Zo'n twee jaar geleden stelde een bezoeker van het vraag-en-antwoordnetwerk Quora.com de vraag of het echt de moeite loont om rijk te worden. Het topantwoord werd gegeven door een anonieme multimiljonair en het biedt inzicht in hoe het is om rijk te zijn. Er zitten ook een reeks levenslessen in.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 8 april 2015

Turkije is niet langer een internationale ster

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan wordt vandaag in Iran ontvangen door zijn collega Rouhani. Erdogan zal de nodige diplomatie aan de dag moeten leggen, nadat hij hevige kritiek had geuit op de Iraanse inmenging in Jemen. Turkije raakt internationaal steeds meer geïsoleerd, schrijft de Turkse krant Radikal:

‘De Iraanse machthebbers staan op het punt een historisch akkoord te ondertekenen in het decennialang durende nucleair dispuut en het land lijkt opnieuw zijn plaats in de internationale gemeenschap op te gaan nemen. Het kan dus aan de onderhandelingstafel plaatsnemen met een 1/0 voorsprong tegenover Turkije, dat zijn reputatie ziet verslechten, zowel nationaal als internationaal.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: woensdag 8 april 2015

Centrale bank Mauritius koopt goud uit Australië

De centrale bank van Mauritius wil goud kopen om het vertrouwen in haar munt te versterken en fluctuaties in de wisselkoers te minimaliseren. In 2009 kocht het 1,2 miljoen inwoners tellende eiland in de Indische oceaan twee ton goud van het IMF, dat omgerekend naar de goudkoers van dat moment een waarde van $72 miljoen vertegenwoordigde.