Nieuws / Artikelen met het woord

58207 artikelen gevonden. Artikel 14691 tot 14695
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 5 mei 2015

BlackRock: Dit is belangrijker dan de renteverhoging

Analisten, experts, beleggers en economen proberen allemaal te voorspellen wanneer de Federal Reserve voor het eerst in jaren de rente weer zal verhogen. Volgens Rick Rieder van BlackRock is het echter belangrijker in welk tempo dat zal gebeuren en wat het eindstation is, dan wanneer de eerste renteverhoging plaatsvindt. Dat zei Rieder afgelopen week in een interview.

Vorige week bracht de Federal Reserve nog zijn post-meeting statement naar buiten, waarbij er geen veranderingen werden doorgevoerd in het huidige rentebeleid. De centrale bank verwijderde daarnaast alle kalenderreferenties voor wanneer een renteverhoging zou kunnen plaatsvinden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 5 mei 2015

“We’re All Frogs In Boiling Water”

In onderstaand interview praat Lacy Hunt met Rick Santelli over de obligatiemarkt en de toekomst van de rentevoeten. Het komt er in feite op neer dat we allemaal een kikker zijn in kokend water, je weet niet op voorhand hoeveel graden het water nog kan stijgen voor de kikker explodeert.

Sinds het einde van de financiële crisis kwam er globaal nog eens $ 35 biljoen schulden bij. Voor de financiële crisis was het vooral de Verenigde Staten en Japan die de globale schulden deden oplopen, na de financiële crisis komen daar na verschillende andere landen bij met als voornaamste land China.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 5 mei 2015

China zoekt monetaire erkenning

China laat de jongste tijd van zich horen. Niet enkel via de Aziatische Investeringsbank, die als tegengewicht moet dienen tegen de Westerse IMF en Wereldbank, wil de Volksrepubliek bewijzen dat ze op het financiële gebied mondiaal meespeelt.

Op monetair vlak laat China nu opnieuw van zich horen. De Reminbi zoals de valuta voluit heet, maar laten wij het voor de eenvoud op Yuan houden, zou binnenkort met wat geluk een hoge internationale status krijgen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 5 mei 2015

Dit zijn de tien beste belastingparadijzen

De fiscus aast op uw centen en ook de staatsveiligheid probeert u via de belastingdiensten op te sporen. Uitwijken dan maar? Naar waar? Het advocatenkantoor Bradley Hackford heeft een ranglijst opgesteld van ideale belastingparadijsjes. Het advocatenkantoor is uitsluitend bezig met het ‘hervestigen’ en met de ‘herallocatie’ van klanten, zo lezen we op hun website.

Opvallend is dat vele plekken om je geld heen te verslepen, zich eigenlijk niet heel ver van ons vandaag bevinden. Wie denkt dat je per se naar de andere kant van de wereld moet om de belastingdienst te ontwijken, heeft het mis. Maar liefst vijf van de bestemmingen uit de top-10 zijn Europees.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 5 mei 2015

Daar is de economische lente!

Prachtig nieuws mochten wij vernemen. De economische lente zou zijn aangetreden. Althans dat beweren de media toch, in navolging van de Pierre Moscovici. Deze eurocommissaris buigt zich over financiën, economisch beleid en belastingen.

Tijdens een persconferentie kon de Franse Moscovici zijn vreugde niet onder stoelen of banken steken. De economie in de eurozone zou met meer dan een procent groeien dit jaar.

Wil dit dan zeggen dat we de crisis helemaal achter ons kunnen laten? Allerminst. De staatsfinanciën van vele EU-landen blijven ver in het rood, de overheidsschulden zijn nog steeds gigantisch en ook de werkloosheidscijfers, zeker die onder jongeren, zijn in het gros van de landen niet om over naar huis te schrijven.