Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 14696 tot 14700
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 24 maart 2015

Wat Merkel u niet zegt

Vrijdag belichten we de voordelen van een lage rente al voor de overheid. Iets waar maar zelden publiekelijk over gehigh-fived wordt. Dat is niet anders met de gaten in de boekhouding van de Zuiderse PIGS-landen. Ook enkel kommer en kwel. Tenminste, dat is wat men u wil doen geloven.

De negatieve berichtgeving over de PIGS-landen heeft zo zijn voordelen. Niet alleen voor de verkoopscijfers van kranten en andere media. Niet alleen om wat spanning in de keet brengen en EU-lidmaatschap exclusiever te laten lijken.

In volle eer en glorie is een rondje quantative easing nu eenmaal geen onopvallende beslissing.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 24 maart 2015

Brexit kost Groot-Brittannië jaarlijks maar liefst 76,5 miljard euro

Indien Groot-Brittannië de Europese Unie zou verlaten zou dit gepaard gaan met een kost van circa 56 miljard pond (76,5 miljard EUR) per jaar tegen 2030 tenzij het land zijn grenzen open zou houden.

Een onderzoek naar de mogelijke gevolgen van deze exit door “Open Europe” baseert zich op 4 mogelijke scenario’s, afgaande van een exit op 1 januari 2018. In het eerste en meest negatieve scenario zou dit gepaard gaan met een BNP-daling van 2,2%.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 24 maart 2015

Deze grafiek laat zien dat de euro nog 30% omlaag kan

Na de toelichting van de Federal Reserve vorige week woensdag, schoot de euro scherp omhoog. Dit maakt dat sommigen zich afvragen of het ergste achter de rug is voor de Europese munt. Toch hebben wij een grafiek gevonden die suggereert dat de euro op weg is naar een significant lager niveau.

‘Oversold omstandigheden voor de euro hebben vorige week woensdag de weg vrij gemaakt voor de euro om een opwaartse beweging te maken’, zei Rick Ross van Evercore ISI. Ross voegde daar aan toe dat de euro volgens hem in de komende weken de 1,12 dollar kan bereiken. Toch gaat de munt volgens hem uiteindelijk wel omlaag.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 24 maart 2015

Als u denkt dat we in bloedige oorlogstijden leven, kijk dan even naar deze grafiek

De veelvuldige reportages omtrent de conflicten in Oekraïne, Irak en Syrië creëren de foute indruk dat meer mensen sterven in crises en oorlogen dan ooit tevoren, schrijft psycholoog Steven Pinker in The Guardian:

‘Onderzoekscentra in Oslo en Uppsala hebben alle oorlogen sinds 1946 in kaart gebracht en daaruit blijkt een onmiskenbare neerwaartse trend. Tussen de piek van de Tweede Wereldoorlog en de Koreaanse oorlog daalde het aantal doden pro capita met een factor tien. In het midden van de jaren 2000 bleef de trend neerwaarts evolueren, deze keer zelfs met een factor 100.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 24 maart 2015

Prijs Amerikaans aardgas heeft dieptepunt nog niet bereikt

In een eerder bericht vermeldden we bij beurs.com al hoe de lage olieprijs het aantal actieve boorinstallaties naar een dieptepunt heeft gebracht, en waarom dit onvoldoende zal zijn om de olieproductie op korte termijn terug omlaag te krijgen.

Door de ontginning van schaliegas, is ook de aardgasprijs in de VS drastisch gedaald. Toch is het aantal actieve installaties voor de ontginning van schaliegas maar voor de helft zo sterk afgenomen (19%) als voor installaties die ‘tight oil’ (minder eenvoudig te ontginnen aardolie) ontginnen (41%).