Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 1471 tot 1475
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 5 juni 2017

Rijke mensen maken deze 5 fouten niet. En jij kan daar veel uit leren

Rijk worden op zich is al moeilijk genoeg, rijk blijven is nog moeilijker. Toch zijn er veel mensen die er in slagen. We kunnen dus het een en ander leren van de gewoontes die deze mensen hebben. Deze gewoontes volgen is geen garantie op rijkdom, maar het verhoogt je kansen alvast substantieel.

Zelfs wanneer je nog niet rijk bent, kunnen deze 5 gewoontes van rijke mensen jou een stevige stap in de juiste richting geven.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 5 juni 2017

Een dag geen schandaal is een dag niet geleefd

Er was eens een goudeerlijke ambtenaar…met 60 miljoen op de bank. ‘Een dag geen schandaal is een dag niet geleefd in China’, zegt BNR-macro-econoom Kees de Kort.

Het verhaal van de dag is voor De Kort een topambtenaar van de politie in China die op basis van een ambtenarensalaris 60 miljoen dollar bij elkaar geharkt. ‘Dit is indicatief voor het probleem van corruptie in China, dat een groot probleem is.’

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 5 juni 2017

“Heksenjacht Amerikaanse elite tegen Trump brengt wereld in gevaar”

Andrei Kostin, een Russisch bankier en vertrouweling van president Poetin, heeft de “Amerikaanse elite” er van beschuldigd een heksenjacht tegen de Amerikaanse president Donald Trump te voeren, die beide kernmachten in een ‘zeer gevaarlijke’ situatie brengt. De strijd tegen Trump die wordt gevoerd onder het mom van de ‘Russische kaart’ grenst volgens de bankier “aan de absolute waanzin”. Kostin is de CEO van VTB, Ruslands op één na grootste en door de staat gecontroleerde bank, en gaf de commentaren tijdens een interview met de Britse zakenkrant Financial Times.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: zondag 4 juni 2017

Column: Mismatch vraag en aanbod

Na mijn studie heb ik jarenlang als vermogensbeheerder gewerkt. Rond 2006 werd mijn interesse in edelmetalen gewekt door een artikel van een analist die hierover zeer negatief was. In de maanden erna ben ik de geschiedenis van allerlei geldsystemen en de rol van edelmetaal hierin gaan bestuderen. Ik vond het fascinerend en begon daarom het opnemen van edelmetaal in de portefeuilles van klanten te bepleiten.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: zondag 4 juni 2017

Column: De koopkracht van goud

Een veel gebruikt argument tegen het bezit van goud is dat de prijs van het edelmetaal zeer volatiel is. De goudprijs is immers onderhevig aan tal van invloeden, zoals veranderingen in de wisselkoers, uitspraken van centrale banken, macro-economische cijfers en politieke gebeurtenissen. Voeg daar de miljarden aan speculatief vermogen bij en je begrijpt waarom de prijs van het edelmetaal soms sterk op en neer kan bewegen.