Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 1471 tot 1475
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 25 april 2017

Canada gaat 4.000 inwoner gratis geld geven tot 2020

Het principe van een basisinkomen is niet nieuw. In Finland, Nederland en San Francisco lopen al initiatieven of worden gelijkaardige projecten opgestart. Canada wil ook experimenteren met een basisinkomen en is van plan om 4.000 inwoners gratis geld te geven als test.

Later dit jaar zullen 4.000 Canadezen in 3 regio’s van extra geld kunnen genieten, geschonken door de overheid. Dit basisinkomen komt boven eventuele andere inkomsten, ongeacht de hoeveelheid. Studies tonen tot nu toe aan dat een basisinkomen vooral positieve effecten heeft.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 25 april 2017

Gedonder over hout

Er is nog altijd goede hoop dat de Amerikaanse economie, maar daar maakt de Chicago Fed National Activity Index graag korte metten mee, zegt macro-econoom Kees de Kort.

Het glas raakte voller en voller bij de Amerikanen, tot over het randje zelfs, maar de realiteit is volgens Kees de Kort dat de groeicijfers over het eerste kwartaal heel matig gaan worden. 'Dus de kloof tussen de hoop en de realiteit is nog steeds erg groot.'

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 25 april 2017

Werkgelegenheid in Europa gestegen naar recordniveau

De werkgelegenheid in Europa is vorig jaar gestegen naar een nieuw recordniveau. Dat blijkt uit cijfers die Europees statistiekbureau Eurostat dinsdag heeft gepubliceerd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 25 april 2017

Beleidsdekkingsgraad pensioenfondsen gestegen naar 99,7 procent

De gemiddelde beleidsdekkingsgraad van Nederlandse pensioenfondsen bedroeg aan het einde van het eerste kwartaal van dit jaar 99,7 procent, een stijging van 2,2 procentpunt.

Dat maakt De Nederlandsche Bank (DNB) dinsdag bekend. Op basis van de beleidsdekkingsgraad moeten pensioenfondsen hun beslissingen nemen.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: dinsdag 25 april 2017

De stand van zaken rondom zilver

Met meevallende Franse verkiezingsresultaten (Le Pen lijkt geen kans te maken in de tweede ronde) is de aandacht voor zilver en goud even minder. Het acute gevaar van een Frexit is geweken zo denken speculanten.