Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 14701 tot 14705
Bron: Goud-Portal.nl
Geplaatst: maandag 23 maart 2015

Goudprijs iets hersteld door een stagnatie in dollar-herstel

De dollar moest afgelopen vrijdag wat terrein prijsgeven, de euro steeg van € 1.05 in de richting van € 1.08. Dan komt er meteen weer wat ruimte voor andere investeringen dan dollar-gerelateerde. Goud kreeg weer iets van deze interesse mee en kwam terug van $ 1150 naar $ 1185. De focus in Europa werd verlegd van de politieke problemen naar die van de steunmaatregelen opgestart door de ECB. Ook andere commodity gerelateerde producten kregen weer wat wind in de rug hierdoor.

[...]

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: maandag 23 maart 2015

Energieopslag wordt een hype

Naast Tesla’s grootschalige plannen om een enorme fabriek te bouwen voor de productie van zijn accu’s, heeft Chinese autoproducent BYD vorige week een vergelijkbaar productiedoel onthuld. Ook Apple en Google hebben, naast de traditionele autofabrikanten, grootse plannen met elektrische auto’s (EV), zodat we gerust van een hype kunnen spreken.

Tesla is inmiddels begonnen met de bouw van een gigafactory, een fabriek waarin alle accu’s voor zijn EV’s gemaakt gaan worden. Inmiddels is duidelijk dat niet alleen de markt voor autoaccu’s wordt bediend, maar dat er ook grotere accu’s geproduceerd gaan worden voor de lokale of regionale opslag van wind- en zonne-energie. Tesla’s doelstelling is om 35 GWh aan energiecapaciteit geproduceerd te hebben in 2020.

Vorige week werd bekend dat Chinese automaker BYD (10% eigendom van het Berkshire Hathaway van Warren Buffet) eenzelfde productieniveau nastreeft: 34 GWh per 2020. Deze twee projecten zullen in 2020 de mondiale lithium-accu productiecapaciteit verdrievoudigen. LG Chem en Foxconn hebben minder ambitieuze plannen, maar zullen nog eens ca. 23 GWh toevoegen aan de productie. Ook reguliere automakers hebben ambitieuze plannen voor de versnelde uitrol van EV’s. Daarnaast is Apple begonnen Tesla medewerkers weg te kapen en is er een concept van de iCar bekend gemaakt. Google heeft ook een sterke interesse getoond in de wereld van de EV’s, hoewel het deze laatste waarschijnlijk meer om de software van zelfrijdende auto’s te doen is.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 23 maart 2015

Tsipras en Merkel voorzichtig en diplomatiek na gesprek

Grote knopen werden maandag niet doorgehakt in Berlijn, maar na overleg weten de Duitsers en de Grieken wel ,,waar ze het eens en oneens over zijn”. Dat zei de Griekse premier Alexis Tsipras na het overleg met de Duitse Bondskanselier Merkel, aldus Griekse media.

Beiden spraken over gezamenlijke doelstellingen, zonder elkaar af te vallen. Tsipras erkende dat ,,de Duitsers niet de schuld zijn van de Griekse problemen” en dat ,,het gezamenlijke doel is om grote hervormingen door te voeren in Griekenland”.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 23 maart 2015

Repatriatie goud is de nieuwe trend

Aan de goudprijs valt het dan misschien niet af te leiden, maar goud begint steeds belangrijker te worden als reserve op de balansen van centrale banken – overal ter wereld. Steeds meer landen repatriëren hun goud terug uit de kluizen van de centrale bank in de Verenigde Staten. En dat is niet zonder reden.

Van al het goud dat zich in de kluizen van de Federal Reserve bevindt, is er geen goudklomp dat behoort aan de bank zelf. De Fed is ‘slechts’ een goed beveiligde opslagplaats van goud van allerlei landen waaronder ook van het land zelf, maar ook buitenlandse overheden, centrale banken en enkele internationale organisaties.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 23 maart 2015

Opkoopprogramma ECB verloopt volgens Draghi voorspoedig

De start van de jongste stimuleringsmaatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB) om de economie aan te jagen verloopt voorspoedig.

Er is volgens ECB-president Mario Draghi genoeg in de markt om op te kopen, zei hij maandag voor de economische commissie van het Europees Parlement.

Eind januari kondigde de ECB aan om vanaf maart maandelijks 60 miljard euro per maand leningen op te gaan kopen, voornamelijk in de vorm van staatsobligaties. Die worden gekocht van banken en andere financiële instellingen als verzekeraars en pensioenfondsen. Volgens Draghi zijn er nu geen tekenen dat er niet genoeg obligaties zijn ''voor ons om op te kopen''.