Nieuws / Artikelen met het woord

57603 artikelen gevonden. Artikel 14701 tot 14705
Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 7 april 2015

7 april: Griekse rekenkamer vraagt 279 miljard van Duitsers en 7 andere dingen die je moet weten

Toevallig of niet: met het bedrag dat Duitsland Griekenland nog schuldig zou zijn aan herstelbetalingen uit de Tweede Wereldoorlog kan de Griekse staatsschuld bijna helemaal worden afgelost. Analist Arne Petimezas van AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 7 april 2015

Grieken willen €279 miljard terug van Duitsland

Griekenland eist bijna €279 miljard terug van Duitsland vanwege schade die het land geleden heeft ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. De Grieken leenden destijds onder dwang geld uit aan Nazi Duitsland, maar daar zagen ze nooit iets van terug. Het verhaal van deze oorlogsschuld is al langer bekend, maar nu legt de Griekse regering deze omstreden troefkaart ook werkelijk op tafel om Duitsland onder druk te zetten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 7 april 2015

VS op de rand van een recessie?

Zerohedge vraagt zich nog eens af of de VS nu al in een recessie zit. Wij hebben de laatste maanden eigenlijk ook bijna exclusief tegenvallende cijfers opgemerkt, voor de Amerikaanse economie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 7 april 2015

Welke richting gaat het op met de renteverhoging?

Naarmate de tijd verstrijkt, en hoe dichter we bij het punt komen waarop investeerders al enige tijd wachten, lijken de beleidsmakers bij de Federal Reserve steeds onzekerder, en misschien wel in het nauw gedreven te worden.

De centrale bank van Amerika probeert altijd transparant te zijn met de koers die ze vaart en heeft in het verleden ook bewezen transparant te zijn. Op een monetaire geldverruiming werd vaak maanden van te voren gehint. Hierdoor konden beleggers al voor de werkelijke daad van de Federal Reserve een weg inslaan. Ook nu heeft de Federal Reserve de economie weten te sturen door maanden van te voren te hinten op een renteverhoging.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 7 april 2015

De verborgen hand achter de terreur van IS? Die van Saddam Hoessein...

‘De mensen die het bevel voeren over de militaire operaties van de Islamitische Staat waren de beste officieren in het voormalige Iraakse leger. Dat is de reden waarom IS ons aan het front verslaat.’

Dat zegt Hassan Dulaimi, een voormalig geheim agent van het Iraakse leger, in een interview met de Washington Post. Analisten en ook een ex-militant van IS bevestigen dat voormalige leden van Saddams Baath-partij achter de schermen de lakens uitdelen. Ook de ongewone brutaliteit van de IS-militanten zou een verlengstuk zijn van de wrede gebruiken van Saddams leger.