Nieuws / Artikelen met het woord

57648 artikelen gevonden. Artikel 14706 tot 14710
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 april 2015

Bill Gates over 40 jaar Microsoft: “Ons doel was een pc op ieder bureau”

Het is alweer 40 jaar geleden dat Bill Gates en Paul Allen Microsoft oprichtten. Dit nieuws werd bevestigd door verschillende werknemers van Microsoft die een bericht over de viering, inclusief het bericht van 40 jaar geleden op 4 april 1975, doorstuurden.

‘Vroeger hadden Paul Allen en ik het doel om een computer te krijgen op ieder bureau en in ieder huis. Het was een heftig idee en veel mensen dachten dat we gek waren door te denken dat zoiets mogelijk was’, schreef Gates. ‘Het is geweldig om te bedenken hoe ver het sindsdien met computers is gekomen en we mogen allemaal trots zijn op de rol van Microsoft in deze revolutie.’

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 8 april 2015

Hendrik Oude Nijhuis: Grexit kan andere zwakke eurolanden op idee brengen

Topbelegger Warren Buffett denkt dat een vertrek van Griekenland uit de eurozone wel eens de nodige discipline kan brengen voor de muntunie. Hendrik Oude Nijhuis is daar niet zo zeker van.

Aanstaande donderdag moet Griekenland 462 miljoen euro aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF) terugbetalen. Minister van Financiën Yanis Varoufakis gaf in het paasweekend aan dat het IMF zijn geld terug krijgt, maar dat is een kwestie van eerst zien… Door zo’n betaling komt de uitbetaling van Griekse lonen en pensioenen een week later namelijk mogelijk in gevaar.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 8 april 2015

Megakraak in Londen: 275 miljoen euro aan juwelen, goud en cash

Bij een geraffineerd uitgevoerde diefstal van de inhoud van honderden kluisjes in Londen is mogelijk voor 275 miljoen euro aan onder meer juwelen, goud en contanten buitgemaakt. Dit hebben Britse media woensdag geschat. De diefstal had plaats tijdens het paasweekeinde.

De dieven hadden dankzij de paasdagen alle tijd in het chique ‘kluisjeshuis’ Hatton Garden in de gelijknamige wijk in Londen, waar het wemelt van de juweliers. Ze hebben zich door een gat in het dak te maken, toegang tot het pand verschaft. Ze slaagden erin het alarmsysteem na korte tijd uit te schakelen en lieten zich via een liftschacht zakken naar ruimten met particuliere kluizen waarvan er honderden zijn geplunderd. De inbraak werd pas dinsdagmorgen ontdekt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 8 april 2015

Saoedische olieproductie bereikt nieuw record

Saoedi-Arabië heeft zijn olieproductie vorige maand opgevoerd tot een nieuw recordniveau. De grootste olieproducent van het Midden-Oosten ziet de vraag naar olie aantrekken en denkt dat de prijs op korte termijn weer gaat stijgen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 8 april 2015

Column Kees de Kort | Stimuleren werkt niet

Geen goed nieuws vanuit Japan. De centrale bank wil de inflatie opvoeren, weet BNR's macro-econoom. "Maar dat lukt niet. De inflatie is aan het afnemen en de groei zwakt af. Wat doe je dan? Dan doe je gewoon wat je al tien keer gedaan hebt. Dan blijf je stimuleren."