EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 14726 tot 14730
Geplaatst op: vrijdag 29 mei 2015

Nederlandse banken en politiek zoekende als het om bitcoin gaat

Bitcoinexpert en ondernemer Rutger van Zuidam vertelt over de houding van banken ten aanzien van bitcoin. Om de oude en nieuwe wereld bij elkaar te brengen organiseert hij op 24 juni samen met trendwatcher Vincent Everts een congres over bitcoin bij de ING bank.

Lees verder op nujij.nl
Geplaatst op: vrijdag 29 mei 2015

Japan bewijst dat beleid ECB zal falen

Het gaat al jaren slecht met Japan, dat is algemeen geweten. Op sommige vlakken presteert het land wel goed. De werkloosheidsgraad is gezakt naar amper 3 procent, zeg maar natuurlijke werkloosheid.

Het gaat al jaren slecht met Japan, dat is algemeen geweten. Op sommige vlakken presteert het land wel goed. De werkloosheidsgraad is gezakt naar amper 3 procent, zeg maar natuurlijke werkloosheid.

Het is al geleden van de jaren negentig dat Japan nog zo weinig werklozen telden. De vergrijzende bevolking zit hier natuurlijk voor iets tussen. Als het aantal actieven daalt, terwijl het aantal vacatures op hetzelfde niveau blijft als voorheen, dan daalt het werkloosheidscijfer vanzelf.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 29 mei 2015

Griekse economie nu gelijk aan die van Zimbabwe

De Griekse economie is nog verder gekrompen de afgelopen maanden en staat nu op het zelfde niveau als die van Zimbabwe.

De Griekse economie is nog verder gekrompen de afgelopen maanden en staat nu op het zelfde niveau als die van Zimbabwe.

De Griekse premier Alexis Tsipras heeft nogmaals gezegd dat er een overeenkomst met de schuldeisers zou zijn terwijl Christine Lagarde van het IMF nogmaals benadrukt dat een Grexit een zeer reële optie is.

[...]

Lees verder op wijwillenhetweten.nl
Geplaatst op: vrijdag 29 mei 2015

Hoeveel goud moet je nu eigenlijk best kopen?

De goudprijs beweegt nu al meer dan een half jaar rond $ 1.200, dit is het zelfde niveau als 5 jaar geleden, maar ook hetzelfde niveau als 2 jaar geleden. In tussentijd ging de goudprijs  van correct gewaardeerd, naar overgewaardeerd, naar … Feit is dat de goudprijs nu al 2 jaar een bodem aan het vormen is en de meeste beleggers daar nog steeds schrik van hebben.

Nochtans gaat die vraag voorbij aan de reden waarom iemand goud zou kopen, goud moet je zien als een verzekering tegen monetaire schade. Net als je een brandverzekering sluit tegen woningschade of een autoverzekering tegen autoschade, is goud een verzekering tegen monetaire schade. Het voordeel van goud is dat je premie kan dalen in plaats van stijgen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 29 mei 2015

Moeten Grieken gaan betalen om te pinnen?

De Griekse overheid overweegt momenteel de mogelijkheid om zijn bevolking een kleine fee te laten betalen bij het pinnen van cash uit geldautomaten. De Griekse overheid wil zo stimuleren dat de Griekse bevolking vaker de pinpas gebruikt voor betalingen in plaats van cash. Dat heeft Yanis Varoufakis, de Griekse minister van Financiën deze week laten weten.

Het plan is volgens Varoufakis nog niet rond en er wordt nog gesproken over het wel of niet invoeren van de heffing op pinnen. Waarom de Griekse overheid liever heeft dat er meer met de pinpas betaald wordt? Zo hoopt het land dat de de Grieken minder vaak de belasting zullen ontduiken. Dankzij de enorme belastingontduiking in het Zuid-Europese land, loopt de overheid namelijk een hoop geld mis.

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs