Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 14726 tot 14730
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 17 april 2015

Dienstverlener aan oliesector schrapt nog eens 11.000 banen

Het Amerikaanse concern Schlumberger, een dienstverlener aan de oliesector, gaat nog eens 11.000 banen schrappen. Het bedrijf ziet fors minder orders binnenkomen door de lage olieprijs.

Dit meldde Schlumberger vannacht. Als eerdere ontslagrondes erbij worden opgeteld, komt het aantal ontslagen uit op 20.000, ongeveer 15 procent van het totale personeelsbestand.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 17 april 2015

Negatieve rentes zijn het “nieuwe normaal” in Europa

De rentes op staatsobligaties in Europa zijn zo dicht richting negatief terrein geschoven, dat de Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs spreekt van ‘het nieuwe normaal’ voor de regio.

Meer dan 2 biljoen euro aan uitstaande schulden van overheden hebben momenteel een negatieve rente, volgens berekeningen van de bank. Dit betekent dat beleggers die deze assets bezitten rente betalen om dit relatief veilige beleggingsinstrument in bezit te mogen hebben. Daarbij hopen ze dat iemand ze in de toekomst meer wil betalen voor de schuldpapieren, in plaats van dat deze expireren en dit hen een verlies oplevert.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 17 april 2015

Credit-default swaps tonen een 67% kans op default voor Griekenland

Na een nieuwe downgrade van Griekenland door S&P woensdag waarschuwt de S&P reeds opnieuw over het gebrek aan vooruitgang in de onderhandelingen tussen Griekenland en de internationale schuldeisers.

Moritz Kraemer, chief sovereign rating officer, waarschuwt dat het momenteel een race tegen de klok geworden is om een algemene default te vermijden. Citeren we hierbij letterlijk de woorden die gebruikt werden door dhr. Kraemer:

Bron: nos.nl
Geplaatst: vrijdag 17 april 2015

Pensioenfondsen in zwaar weer

Pensioenfondsen blijven last houden van de dalende marktrente. De dekkingsgraden van de vijf grootste fondsen zijn het afgelopen kwartaal verder gedaald.

Een dekkingsgraad drukt uit hoe groot de financiële buffer van een pensioenfonds is. Bij een dalende rentestand moeten pensioenfondsen meer geld in kas houden om aan hun verplichtingen te kunnen blijven voldoen.

[...]

Bron: Volkskrant.nl
Geplaatst: vrijdag 17 april 2015

Nieuwe financiële crisis is waarschijnlijker geworden

 Het mondiale financiële systeem heeft de afgelopen maanden toch weer aan stabiliteit ingeboet, waardoor de risico's op een nieuwe crisis zijn toegenomen. Zo is de omvang van de slechte leningen op de balans van banken in de eurozone gestegen tot 900 miljard euro, drie maal het bbp van Oostenrijk. Daarnaast leiden de stijgende dollarkoers en de dalende olieprijs tot grote problemen bij een deel van de opkomende landen.

[...]