Nieuws / Artikelen met het woord

58192 artikelen gevonden. Artikel 14736 tot 14740
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 1 mei 2015

Robert Went: Handelsverdrag TTIP en het gevaar van minder productcontrole

De discussie rond het handelsverdag TTIP met de Verenigde Staten is losgebarsten in Europa. Dat is goed volgens Robert Went, econoom van de Wetenschappelijke Raad voor Regeringsbeleid. Want er moet nog behoorlijk wat aan het verdrag gesleuteld worden voordat je van een goed verdrag kunt spreken.

Behalve de vrij algemeen bekritiseerde mogelijkheid voor bedrijven om overheden aan te klagen, die in het verdrag is opgenomen, ziet Went nog veel meer problemen in de TTIP-plannen die nu voorliggen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 1 mei 2015

De koning schaakt – deel 2

Mijn vorige bijdrage behandelde de stoelendans in de Saoedische hofhouding. Maar niet alleen het organigram van het Arabische land is ingrijpend gewijzigd. Ook economisch wordt het roer omgegooid.

Koning Salman heeft de afgelopen 2 maanden maar liefst 36 miljard dollar aan buitenlandse reserves gedumpt. Dat is goed voor 5% van het gehele Saoedische actief.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: vrijdag 1 mei 2015

Woensdag 24 juni 2015: Nationaal Bitcoin Congres 2.0

Ook dit jaar gaat het weer gebeuren, op 24 juni 2015 zal dan weer het Nationaal Bitcoin Congres plaatsvinden. Organisatoren Rutger van Zuidam en Vincent Everts hadden het congres misschien beter het "Nationaal Blockchain Congres" kunnen noemen aangezien de focus dit keer meer zal liggen op de Blockchain. U weet wel de Blockchain, het digitale gedistribueerde openbare kasboek waarop Bitcoin rust en welke een tsunami aan financiele innovaties mogelijk kan maken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 1 mei 2015

3 Redenen waarom beleggers niet om Rusland heen kunnen

Fondsbeheerder Alexander Moseley is sinds zijn bezoek aan het land van Vladimir Poetin optimistisch gestemd over het land. De fondsbeheerder van Schroders stelt dan ook: schrijf Rusland niet zomaar af. In een rapport legt hij uit waarom.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: vrijdag 1 mei 2015

De week van Bitcoin #72: Q&A met Brock pierce

In deze aflevering van de week van Bitcoin is de kersverse voorzitter van de Bitcoin foundation, Brock pierce, te gast. Brock pierce Zoals altijd te weinig tijd en genoeg onderwerpen. Er wordt gepraat over de Bitcoin Foundation, het financieren van de Bitcoin developers, Changetip, Rand Paul, Richard Branson, Goldman Sachs en meer. Cohosts zijn Jop Hartog en Tim Pastoor.