Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 14736 tot 14740
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 20 maart 2015

3 Redenen waarom de Fed de rente niet in juni verhoogt

Er is veel te doen geweest rondom de term ‘patience’ in het taalgebruik in de FOMC-statements. Volgens velen wijst het wegblijven van het woord uit de verklaring erop dat de Federal Reserve klaar is voor een renteverhoging. Of dat waar is, is echter behoorlijk onzeker.

Fed-watchers zijn het er in ieder geval over eens: het verdwijnen van het woord ‘patience’ uit de verklaring van de Fed opent de deur voor een renteverhoging in juni. In 2014 impliceerde Janet Yellen dat het gebruik van het woord zou betekenen dat de centrale bank de rente nog minstens 2 bijeenkomsten lang niet zou verhogen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 20 maart 2015

Goud-ETF wint aan populariteit

Nadat de hoeveelheid belegd vermogen in Exchange Traded Funds (ETF’s) voor goud sinds begin 2013 zo’n 40 procent is gedaald, is er eindelijk weer een stijging zichtbaar.

En ondanks de gedaalde interesse in goud-ETF’s, blijft beleggen in dit soort ETF’s een veel meer populaire manier om te beleggen in goud dan door daadwerkelijk fysieke goudstaven te kopen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 20 maart 2015

U goed voorbereiden op de volgende cyclus in goud en zilver is essentieel voor uw welvaart

Is het u ook al opgevallen dat sommige beleggers in goud en zilver niet bezorgd zijn over het huidige koersverloop? De goud- en zilverprijs gaan door een diep dal en toch zijn er veel beleggers – zoals de specialisten bij Slim Beleggen – die niet in paniek schieten. Hoe komt dat? Omdat goud en zilver altijd in cyclussen bewegen en de volgende cyclus zal omhoog zijn.

Bron: GoudPortal.nl
Geplaatst: vrijdag 20 maart 2015

Geopolitieke spanningen en te sterke dollar keren zich tegen Amerika

 Lage grondstofprijzen en daarbij een sterke dollar waardoor de VS deflatie importeren, zet de Fed onder hogere druk tot het nemen van maatregelen. Oosterse initiatieven zoals het oprichten van een AIIB door China tasten de toekomst van de dollar en het zeggenschap van de VS in de globale economie verder aan. Ondertussen nemen geopolitieke spanningen zoals in Oekraïne verder toe en doen de NAVO deelnemers hun best de Chinees/Russische as onder druk te zetten. Een column van Robert Broncel:

[...]

Bron: decorrespondent.nl
Geplaatst: vrijdag 20 maart 2015

Nederland heeft evenveel schulden als Italië

‘Als we publieke en private schuld bij elkaar optellen, dan zijn Nederland en Italië behoorlijk met elkaar vergelijkbaar.’ Dat zei Klaas Knot, de baas van De Nederlandsche Bank, onlangs in Buitenhof. Klopt dit? En wat zijn eigenlijk de implicaties van deze stelling? Gastcorrespondenten Joost Vormeer en Remmelt de Weerd checken de bewering.

[...]