Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 14741 tot 14745
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 20 maart 2015

U goed voorbereiden op de volgende cyclus in goud en zilver is essentieel voor uw welvaart

Is het u ook al opgevallen dat sommige beleggers in goud en zilver niet bezorgd zijn over het huidige koersverloop? De goud- en zilverprijs gaan door een diep dal en toch zijn er veel beleggers – zoals de specialisten bij Slim Beleggen – die niet in paniek schieten. Hoe komt dat? Omdat goud en zilver altijd in cyclussen bewegen en de volgende cyclus zal omhoog zijn.

Bron: GoudPortal.nl
Geplaatst: vrijdag 20 maart 2015

Geopolitieke spanningen en te sterke dollar keren zich tegen Amerika

 Lage grondstofprijzen en daarbij een sterke dollar waardoor de VS deflatie importeren, zet de Fed onder hogere druk tot het nemen van maatregelen. Oosterse initiatieven zoals het oprichten van een AIIB door China tasten de toekomst van de dollar en het zeggenschap van de VS in de globale economie verder aan. Ondertussen nemen geopolitieke spanningen zoals in Oekraïne verder toe en doen de NAVO deelnemers hun best de Chinees/Russische as onder druk te zetten. Een column van Robert Broncel:

[...]

Bron: decorrespondent.nl
Geplaatst: vrijdag 20 maart 2015

Nederland heeft evenveel schulden als Italië

‘Als we publieke en private schuld bij elkaar optellen, dan zijn Nederland en Italië behoorlijk met elkaar vergelijkbaar.’ Dat zei Klaas Knot, de baas van De Nederlandsche Bank, onlangs in Buitenhof. Klopt dit? En wat zijn eigenlijk de implicaties van deze stelling? Gastcorrespondenten Joost Vormeer en Remmelt de Weerd checken de bewering.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 20 maart 2015

Griekse schuldeisers boos over wet ter bestrijding armoede

In Griekenland heeft eerste minister Alexis Tsipras tegen de zin van de grootste schuldeisers van het land een wet laten stemmen die de armste inwoners aan voedsel en elektriciteit moet helpen. De schuldeisers zeggen dat de Griekse regering zich niet houdt aan de afspraak om alle economische beleidsmaatregelen vooraf binnen de eurozone te overleggen. De gesprekken over het vrijgeven van een vorige noodlening aan Griekenland werden daarom stopgezet in afwachting van de volgende Europese top.  

De zogenaamde humanitaire wet, die de regering onder leiding van Tsipras met een overweldigende meerderheid door het Griekse parlement heeft laten goedkeuren, gaat onder meer over het uitdelen van voedselbonnen en gratis elektriciteit aan de armste bevolkingsgroepen van het land. De maatregel zou naar schatting 200 miljoen euro kosten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 20 maart 2015

Oekraïense economie sterk gekrompen in 2014

De economie van Oekraïne is in 2014 met 6,8 procent gekrompen. Dat maakte het Oekraïense statistiekbureau vandaag bekend. De economie werd onder meer hard geraakt door het conflict in het oosten van het land. De meeste zware industrie, zoals de steenkoolwinning en staalproductie, ligt in het oosten van Oekraïne en door het geweld kwam de productie zwaar onder druk te staan.