Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 14741 tot 14745
Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 7 april 2015

Column Kees de Kort | Meteorologische redenen? Totale onzin!

Het herstelverhaal van de Amerikaanse economie wordt niet ondersteund met cijfers over de banengroei, zegt BNR’s macro-econoom Kees de Kort. “Het aantal mensen dat niet meer meedoet in de VS blijft toenemen; Er komen banen bij, maar de bevolking stijgt ook.”

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 7 april 2015

7 april: Griekse rekenkamer vraagt 279 miljard van Duitsers en 7 andere dingen die je moet weten

Toevallig of niet: met het bedrag dat Duitsland Griekenland nog schuldig zou zijn aan herstelbetalingen uit de Tweede Wereldoorlog kan de Griekse staatsschuld bijna helemaal worden afgelost. Analist Arne Petimezas van AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 7 april 2015

Grieken willen €279 miljard terug van Duitsland

Griekenland eist bijna €279 miljard terug van Duitsland vanwege schade die het land geleden heeft ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. De Grieken leenden destijds onder dwang geld uit aan Nazi Duitsland, maar daar zagen ze nooit iets van terug. Het verhaal van deze oorlogsschuld is al langer bekend, maar nu legt de Griekse regering deze omstreden troefkaart ook werkelijk op tafel om Duitsland onder druk te zetten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 7 april 2015

VS op de rand van een recessie?

Zerohedge vraagt zich nog eens af of de VS nu al in een recessie zit. Wij hebben de laatste maanden eigenlijk ook bijna exclusief tegenvallende cijfers opgemerkt, voor de Amerikaanse economie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 7 april 2015

Welke richting gaat het op met de renteverhoging?

Naarmate de tijd verstrijkt, en hoe dichter we bij het punt komen waarop investeerders al enige tijd wachten, lijken de beleidsmakers bij de Federal Reserve steeds onzekerder, en misschien wel in het nauw gedreven te worden.

De centrale bank van Amerika probeert altijd transparant te zijn met de koers die ze vaart en heeft in het verleden ook bewezen transparant te zijn. Op een monetaire geldverruiming werd vaak maanden van te voren gehint. Hierdoor konden beleggers al voor de werkelijke daad van de Federal Reserve een weg inslaan. Ook nu heeft de Federal Reserve de economie weten te sturen door maanden van te voren te hinten op een renteverhoging.