Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 14746 tot 14750
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 7 april 2015

De verborgen hand achter de terreur van IS? Die van Saddam Hoessein...

‘De mensen die het bevel voeren over de militaire operaties van de Islamitische Staat waren de beste officieren in het voormalige Iraakse leger. Dat is de reden waarom IS ons aan het front verslaat.’

Dat zegt Hassan Dulaimi, een voormalig geheim agent van het Iraakse leger, in een interview met de Washington Post. Analisten en ook een ex-militant van IS bevestigen dat voormalige leden van Saddams Baath-partij achter de schermen de lakens uitdelen. Ook de ongewone brutaliteit van de IS-militanten zou een verlengstuk zijn van de wrede gebruiken van Saddams leger.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 7 april 2015

Aantal landen dat de doodstraf uitvoert op twintig jaar gehalveerd

Is de doodsstraf aan het uitsterven? Terwijl in de Verenigde Staten het aantal executies sterk terugloopt en de publieke opinie steeds meer verdeeld raakt over de doodsstraf, wordt ze ook in de rest van de wereld steeds minder uitgevoerd. Amnesty International stelde vast dat het aantal landen waar de doodsstraf nog wordt uitgevoerd de voorbije twintig jaar bijna gehalveerd is.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 7 april 2015

IJsland wil einde aan geldcreatie door banken?

De regering van IJsland bestudeert een revolutionair voorstel om de macht van geldcreatie weg te halen bij commerciële banken en deze terug te brengen in handen van de centrale bank. Een dergelijke monetaire hervorming zou uniek zijn in in ons moderne geldstelsel en zou de macht van de banken aanzienlijk inperken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 7 april 2015

Too big to jail

Een senior executive van HSBC – een van ‘s werelds grootste financiële instituties – geeft aan dat hij zeker weet dat zij zich niet zullen kunnen houden aan de regelgeving en procedures zoals die verwacht worden van de autoriteiten, zo bericht The Guardian.

De bank sloot in 2012 een deal met het Amerikaanse Ministerie van Justitie om vervolging te voorkomen aangaande overtredingen van anti witwas- en sanctiewetgeving. Kosten toentertijd waren $1.92 miljard. Daarnaast werd er een overeenkomst getekend om 5 jaar lang aanvullende wettelijke controles te laten doen en was er de belofte van de directeur om het niet meer te laten gebeuren.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 7 april 2015

Market Update (7 april 2015)

Griekenland heeft de intentie alle schulden terug te betalen, IMF pleit voor devaluatie Zwitserse franc, China overweldigd door grote wereldwijde belangstelling voor de nieuwe Chinese investeringsbank en Vietnam voegt zich bij Russisch handelsblok. Verder in het nieuws: Pimco houdt wat meer geld langs de zijlijn, Larry Summers roept surpluslanden op tot hervormingen en valuta-experts worden in hun hemd gezet door herstel Russische roebel.