Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 14746 tot 14750
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 20 maart 2015

Bank der banken waarschuwt voor onrust

De Bank for International Settlements (BIS) waarschuwde dat er gerede kans bestaat dat de lage inflatie, lage obligatierente en niet te vergeten de bizar lage rentes wereldwijd de grenzen van economische en politieke stabiliteit zullen opzoeken.

De BIS benadrukte dat op het moment wereldwijd $2.4 biljoen aan langlopende staatsschulden tegen negatief rendement worden verhandelt. Het aantal beleggers dat bereidt is om overheden te betalen voor het (relatief) veilig parkeren van haar kredieten neemt daarnaast alleen maar toe.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 20 maart 2015

Schaak en schaakmat voor Griekenland, ministers bespreken gestructureerde Grexit

De Europese Centrale Bank lijkt zich volop op te maken voor een Grexit de komende dagen en/of weken. Momenteel is er een interne vergadering afgelopen met slechts enkele deelnemers, met daaropvolgend een weekend waarbij eventuele belangrijke beslissingen kunnen in doorgevoerd worden.

De geplande vergadering was uitzonderlijk met slechts enkele deelnemers, namelijk de Duitse bondskanselier Angela Merkel, de Franse president Francois Hollande, Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker, ECB-voorzitter Mario Draghi en eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem. Met andere woorden, een finale vergadering met Griekenland enerzijds en anderzijds de grootste schuldeisers.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 20 maart 2015

4 Redenen om niet zo zeker te zijn van de wereldeconomie

Uit het meeste recente banenrapport bleken er in februari bijna 300.000 banen bij te zijn gekomen in de Verenigde Staten. Het werkloosheidscijfers daalde daarmee naar 5,5 procent. Dit maakt dat beleggers gerust kunnen zijn op de gezondheid van de economie van de Verenigde Staten, maar zich tegelijkertijd zorgen maken om de mogelijke datum waarop de Federal Reserve de rentetarieven zal verhogen.

Hoe zit het echter met de wereldwijde economie? Er zijn 4 dingen die maken dat beleggers mogelijk een pauze in willen lassen. De eerste is de richting van het beleid van centrale banken. De Federal Reserve mag dan denken over het verhogen van de rente, tegelijkertijd hebben veel andere centrale banken de rentetarieven juist verlaagd. Onder andere India en Polen deden dit recent. Het wijst in ieder geval niet op vertrouwen in de wereldwijde economie.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 20 maart 2015

Economische sancties tegen Rusland verlengd tot eind 2015, maar beslissing valt pas in juni

Ten laatste op de Europese top in juni zal beslist worden de economische sancties tegen Rusland, omwille van zijn betrokkenheid in Oost-Oekraïne, te verlengen tot het einde van het jaar. Dat zijn de staatshoofden en regeringsleiders van de EU vandaag overeengekomen. Ze willen zo de sancties koppelen aan de uitvoering van het akkoord over een staakt-het-vuren dat vorige maand in Minsk is overeengekomen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 20 maart 2015

Griekenland belooft hervormingsplan bij spoedoverleg

Griekenland heeft vannacht beloofd om de komende dagen met een volledige lijst van gedetailleerde hervormingsplannen te komen. Dat heeft de Duitse bondskanselier Angela Merkel gezegd na afloop van een spoedoverleg over de Griekse schuldencrisis.