Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 14751 tot 14755
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 4 april 2015

Jim Rogers over valutaoorlogen en de komende crash

We bevinden ons volgens Rogers nu in een erg kunstmatige periode, doordat alle grote centrale banken wereldwijd, waaronder die van Japan, het Verenigd Koninkrijk en Europa, geld bijdrukken. ‘Wanneer er een einde komt aan deze liquiditeit, dan hebben we een groot, groot, groot probleem’, vertelt Jim Rogers in een interview.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 4 april 2015

'Griekenland bereidt plannen voor om zijn banksysteem te nationaliseren en een parallelle munt te introduceren'

Griekenland bereidt plannen voor om zijn banksysteem te nationaliseren en een parallelle munt te introduceren en zo alsnog zijn rekeningen te kunnen betalen. Volgens bronnen binnen de regeringspartij Syriza zal men de openbare diensten operationeel houden en de pensioenen betalen, eerder dan voorrang te geven aan een terugbetaling van een lening van 458 miljoen euro aan het IMF, die op 9 april op vervaldatum komt. (Op 8 april wordt premier Tsipras trouwens in Moskou verwacht bij Vladimir Poetin). Het land heeft onvoldoende geld in kas om dat bedrag te voldoen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 4 april 2015

Afrika komt in actie tegen lage olieprijzen

Afrikaanse landen die olie exporteren, doen een oproep om de wereldwijde productie van olie te verminderen. De olieprijzen zijn nu zo laag, dat ze in Afrika kunnen zorgen voor sociale onrust, zeggen ze.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 4 april 2015

Bill Gross: Alles is kunstmatig geprijsd

Er staat investeerders een zware tijd te wachten, zo meent Bill Gross. Zoals hij het ziet zullen beleggers het namelijk nog zwaar krijgen om een plek voor hun geld te vinden in een wereld waar praktisch alles op dit moment misprijst is.

Centrale banken hebben hun rentes natuurlijk lange tijd laag gehouden, wat de prijzen van veel beleggingen omhoog heeft gedreven. Dat landschap is echter aan het veranderen nu onder andere de Federal Reserve zijn impact begint te verliezen, zei de portfoliomanager van Janus Funds in zijn meest recente note aan klanten. Investeerders moeten volgens Gross bepalen waar de Federal Reserve en andere centrale banken hun rentes zullen laten balanceren. Volgens Gross zal dit uitkomen tussen de huidige 0 procent en 2 procent voor de komende tijd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 4 april 2015

Poetin, westen is pop aan touwtje

Rusland heeft aan een oplossing gewerkt voor de vervelende westerse sancties.

De westerse regio had na het invallen van Oekraïne en het inlijven van de Krim, het idee om met een beschuldigende vinger naar Poetin te wijzen.

Poetin had het over zelfbeschikkingsrecht van het volk in de Krim, waarin veel mensen zich meer Rus dan Oekraïens voelen.

Het volk werd beschoten en kon niets doen. Een vliegtuig van Malaysian Airlines moest eraan geloven.