Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 14751 tot 14755
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 30 april 2015

Rusland de op vier na grootste goudreserves

In de eerste twee maanden van dit jaar brak Rusland haar maandenlange traditie van het vergroten van haar goudreserves. Sterker nog volgens gegevens van het World Gold Council (WGC) verkocht zij iets minder dan een half ton goud in januari. Maar in vergelijking met haar aankopen van maart van dit jaar – waarbij zij wederom 30.5 ton bijkocht – valt dat in het niets. Haar goudreserves hebben op het moment volgens het IMF een piek bereikt van 1238.3 ton. Een verdrievoudiging in 10 jaar tijd.

Rusland lijkt in haar goudaankopen een bepaald patroon te volgen. Ook in januari 2014 verkocht zij dezelfde hoeveelheid goud (0.5 ton) terwijl zij in de daaropvolgende maanden weer volop aankocht. Nog niet eerder waren de aankopen zo groot als in 2014. 173 ton – dat is meer dan het dubbele van de 77,4 ton in 2013 – en meer dan de jaren daarvoor.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 30 april 2015

Bank of Japan handhaaft omvang steunbeleid

De Japanse centrale bank handhaaft de omvang van zijn monetaire stimuleringsbeleid. Dat maakte de Bank of Japan (BoJ) donderdag bekend.

De BoJ pompt jaarlijks 80 biljoen yen (607 miljard euro) aan extra liquiditeit in de markt door onder meer staatspapier op te kopen. Het besluit om het steunbeleid onveranderd te houden, was vrijwel algemeen verwacht door economen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 30 april 2015

China, Rusland en hun bondgenoten kopen massaal goud op als alternatief voor USD

Terwijl de deviezen pijlsnel dalen in de Westerse wereld worden de goudvoorraden in enkele landen aan een zelfde tempo opgebouwd. In de eerste plaats door de Russische beer, maar er is nog één land dat hier een nog grotere rol in speelt, namelijk Kazachstan.

President Nursultan Nazarbayev, herverkozen met een twijfelachtige score van 97,7% van de stemmen is heer en meester in Kazachstan. De laatste jaren zet deze dan ook volop in op het blinkende edelmetaal. De energierijke en voormalige Sovjetrepubliek deel momenteel volop in de klappen door de sterk gedaalde olieprijzen en de zwakker wordende nationale munt, de Tenge. Ondanks deze tegenslagen blijft  Nazarbayev de goudvoorraden van het land uitbreiden, dit sinds een 30-tal maand. De oorlogskas van het land is daarmee reeds gestegen tot een totaal van 198 ton, bijna 27% van de totale staatskas.

Bron: Elsevier.nl
Geplaatst: donderdag 30 april 2015

Koppige Grieken beloven veel, maar leven nog altijd boven hun stand

De Grieken hopen op weer een zak Europees geld. Maar de voortekenen zijn niet gunstig. Niemand gelooft nog in de bereidwilligheid van de radicaal-linkse Syriza-regering.

Het overleg tussen Athene, Brussel en Berlijn zit weer in het ritme dat in 2010, 2011 en 2012 zo vertrouwd was.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 30 april 2015

Amerikaanse aandelen blijven nog altijd achter bij historisch gemiddelde

Sinds het dieptepunt van de financiële crisis, hebben Amerikaanse beleggers de waarde van hun aandelen zien stijgen met 17 biljoen dollar, terwijl de winsten vervijftienvoudigden.

Doug Ramsey, chief investment officier van Leuthold Group LLC, zegt echter dat de winsten voor de Standard & Poor’s 500 Index 32 procent hoger zouden moeten zijn, gebaseerd op het groeitempo sinds de Great Depression. Datzelfde kan gezegd worden voor aandelen, waar ondanks stijgingen van 21 procent per jaar sinds 2009 de index nog altijd 8 procent achterblijft bij de historische trendlijn sinds 1925, die door Ned Davis Research is gecalculeerd.