Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 14756 tot 14760
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 20 maart 2015

De Buffett-formule: zo word je net zo slim als Buffett

De meeste mensen gaan door het leven zonder dat ze echt slimmer worden. En waarom? Ze willen simpelweg het werk niet doen dat nodig is om slimmer te worden.

En het is natuurlijk makkelijk om thuis te komen, de bank op te gaan, de tv aan te zetten en te kijken tot het tijd is om naar bed te gaan. Het is helaas alleen niet de manier om slimmer te worden. Er is echter een simpele formule die praktisch iedereen slimmer maakt na verloop van tijd. Het is niet makkelijk, maar wél eenvoudig.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 20 maart 2015

Vormen robots echt een bedreiging voor de arbeidsmarkt?

De vooruitgang in technologie en robotica zal uiteindelijk wellicht geen negatieve impact hebben op de tewerkstelling. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Britse economische denktank Adam Smith Institute.

Opgemerkt wordt dat de toekomst zal moeten uitwijzen of de ontwikkeling van de robots echt tot bezorgdheid moet leiden en getroffen werknemers eventuele in staat zullen zijn om elders een alternatieve tewerkstelling te vinden, maar uit de huidige vaststellingen kan volgens het Adam Smith Institute worden afgeleid dat de automatisering vooral instrumenten levert die eerder de tewerkstelling zullen ondersteunen en aanvullen dan bedreigen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 20 maart 2015

Tip voor Griekse minister Varoufakis: zo nagel je fiscale wanbetalers aan de schandpaal

Een van grootste problemen in Griekenland is de belabberde belastingmoraal. Hoe zorg je dat mensen netjes hun belasting betalen? Volgens Amerikaanse economen helpt het om gegevens van wanbetalers openbaar te maken, ‘naming en shaming’ noemen ze dat.

Er zijn talloze manier om de belastinginning efficiënter te maken. Je kunt boetes opleggen, bestanden aan elkaar koppelen en gegevens lospeuteren bij medewerkers van Zwitserse of Luxemburgse banken. Maar ze kosten allemaal tijd. Tijd die de Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis niet heeft, nu de bodem van de Griekse schatkist in zicht is.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 20 maart 2015

3 Redenen waarom de Fed de rente niet in juni verhoogt

Er is veel te doen geweest rondom de term ‘patience’ in het taalgebruik in de FOMC-statements. Volgens velen wijst het wegblijven van het woord uit de verklaring erop dat de Federal Reserve klaar is voor een renteverhoging. Of dat waar is, is echter behoorlijk onzeker.

Fed-watchers zijn het er in ieder geval over eens: het verdwijnen van het woord ‘patience’ uit de verklaring van de Fed opent de deur voor een renteverhoging in juni. In 2014 impliceerde Janet Yellen dat het gebruik van het woord zou betekenen dat de centrale bank de rente nog minstens 2 bijeenkomsten lang niet zou verhogen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 20 maart 2015

Goud-ETF wint aan populariteit

Nadat de hoeveelheid belegd vermogen in Exchange Traded Funds (ETF’s) voor goud sinds begin 2013 zo’n 40 procent is gedaald, is er eindelijk weer een stijging zichtbaar.

En ondanks de gedaalde interesse in goud-ETF’s, blijft beleggen in dit soort ETF’s een veel meer populaire manier om te beleggen in goud dan door daadwerkelijk fysieke goudstaven te kopen.