Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 14756 tot 14760
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 7 april 2015

700 spaarders opgelicht voor 250 miljoen

Meer dan 700 Belgische spaarders zijn samen voor ruim 250 miljoen euro opgelicht. Ze investeerden hun spaargeld in een levensverzekering in de hoop op een fraai rendement, maar zagen nooit een cent. Het onderzoek loopt, maar de frauduleuze praktijken gaan intussen gewoon door.  

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 7 april 2015

Griekenland: herstelbetaling WOII bedraagt 278,7 miljard

De geldsom die Duitsland aan Griekenland verschuldigd is als herstelbetaling voor de Tweede Wereldoorlog, bedraagt 278,7 miljard euro. Dat heeft de Griekse viceminister van Financiën, Dimitris Mardas, maandag verklaard.

Bron: Trouw.nl
Geplaatst: maandag 6 april 2015

Ander voedsel, ander geld

Het voedselsysteem wordt niet alleen gestuurd door onze behoefte aan eten en drinken. Ook de financiële sector stuurt mee. Die wil rendement. Welzijn en duurzaamheid tellen niet mee. Hebben we een nieuw geldsysteem nodig?

[... ...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 6 april 2015

Verhogen rente door Federal Reserve zou gepast zijn

Het zou "gepast" zijn als de Federal Reserve (Fed), het Amerikaanse stelsel van centrale banken, dit jaar de rente verhoogt.

Daarbij plaatste hij wel de kanttekening dat het tijdstip waarop de rente verhoogd zou kunnen worden, afhangt van de ontwikkeling van de Amerikaanse economie.

"Als de verbetering van de arbeidsmarkt aanhoudt en het FOMC (het beleidsbepalende orgaan van de Fed, red.) vertrouwen heeft dat de inflatie richting ons doel van 2 procent op middellange termijn beweegt, dan zou het gepast zijn de rentes te normaliseren", aldus Dudley.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 6 april 2015

Deze zeldzame grondstoffen worden steeds schaarser

Over een jaar of 20 zouden zeldzame grondstoffen wel eens heel erg schaars kunnen worden. Volgens Goldman Sachs heeft de wereld namelijk nog maar ongeveer voorraden die zo’n 20 jaar meegaan, wat goud, diamanten en zink betreft dan. De reserves qua platina, koper en nikkel kunnen volgens de zakenbank nog wat langer meegaan: naar schatting ongeveer 40 jaar of minder.