Nieuws / Artikelen met het woord

57852 artikelen gevonden. Artikel 14766 tot 14770
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 15 april 2015

Actievoerder verstoort persconferentie Draghi

De persconferentie van Mario Draghi, de president van de Europese Centrale Bank werd woensdagmiddag kort na aanvang verstoort toen een actievoerder op de desk sprong en Draghi belaagde. Het was meteen het enige echte ‘nieuws’.

De ECB heeft de belangrijkste rentetarieven gelijk gelaten op 0,05 procent voor de rente waartegen banken bij de ECB geld kunnen lenen, en – o,2 procent voor de rente die banken krijgen als ze geld stellen bij de Centrale bank.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 15 april 2015

15 april: Grieks zootje ongeregeld en 7 andere dingen die je moet weten

Het is een minuut voor twaalf, maar Europa wacht nog altijd op die hervormings- of bezuinigingsplannen van Athene. De Fransen trekken zich ondertussen ook weinig van Europese deadlines aan. Arne Petimezas van AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 15 april 2015

MUST SEE VIDEO: Vrouw valt Mario Draghi aan tijdens persconferentie ECB

Klik hier voor de video

De traditionele persconferentie naar aanleiding van het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) in Frankfurt is vandaag gedurende korte tijd stilgelegd omdat een vrouw ECB-voorzitter Mario Draghi aanviel. Ze klom op de tafel en gooide confetti op de Italiaan, terwijl ze riep dat de ECB "een dictatuur" is. De vrouw werd afgevoerd en de persconferentie ging gewoon voort.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 15 april 2015

Productie industrie VS harder omlaag dan verwacht in februari

De industriële productie in de Verenigde Staten is in maart met 0,6 procent gedaald op maandbasis. Dat blijkt uit cijfers die de Federal Reserve woensdag publiceerde.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 15 april 2015

'Beter verkeerd bij mij besteed dan goed bij de buren'... de trieste mantra van de EU

In een interview met De Volkskrant haalt de Nederlander Alex Brenninkmeijer, die sinds een jaar lid is van de Europese Rekenkamer, genadeloos uit naar de EU. ‘De Europese Unie is een vereniging van onbetrouwbare leden die meer geld willen halen dan brengen,’ aldus Brenninkmeijer, die zegt niet te begrijpen waarom het Europees Parlement al 20 jaar de boekhouding van de EU goedkeurt, terwijl ze eerst door de Europese Rekenkamer wordt afgekeurd.

‘Europa is te materialistisch geworden, gedreven door geld,’ aldus Brenninkmeijer. ‘Dat leidt tot perverse processen als what's in it for me. Beter verkeerd bij mij besteed dan goed bij de buren.'