Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 14771 tot 14775
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 19 maart 2015

Duitse media: Grieken op ramkoers met geldschieters

Griekenland heeft zijn geldschieters de deur gewezen. De kans dat Griekenland voor eind april aan de verplichtingen voldoet om nog krediet te krijgen uit het lopende hulpprogramma, is erg klein volgens diplomaten in Brussel.

Dat meldden Duitse media donderdag, de dag dat in Brussel een Europese top begint die wordt overschaduwd door de economische problemen van Griekenland.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 19 maart 2015

"Dit wordt het jaar van de grote opschoning in de goudmijnsector"

Marketupdate sprak met Douwe Van Hees, fondsbeheerder van het Plethora Precious Metals, over beleggen in goudmijnaandelen. Het fonds waar van Hees voor werkt heeft sinds de oprichting een beter rendement weten te halen dan vergelijkbare beleggingen zoals de HUI Gold Index en GDXJ. Van Hees legt uit wat hun succesformule is en waar beleggers op moeten letten als ze in de zogeheten junior goudmijnen willen beleggen.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: donderdag 19 maart 2015

Nieuwe LBMA goudprijs fixing gaat vrijdag van start

Met ingang van 20 maart wordt de traditionele Londen Fix voor de goudprijs vervangen door een nieuwe elektronische fixing. De oude fixing bestond al sinds 1919, maar kwam pas de laatste jaren ter discussie te staan door onder meer de manipulatie met de liborrente en de valutahandel. De oude telefonisch fixing was niet transparant genoeg en bovendien gevoelig voor manipulatie, zo oordeelden toezichthouders.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 19 maart 2015

Market Update (19 maart 2015)

Bank of England waarschuwt voor te sterke pond, zware rellen bij opening nieuwe ECB hoofdkantoor, S&P 500 bedrijven keren miljarden uit aan aandeelhouders, Chinese huizenmarkt koelt af en experts zetten vraagtekens bij cijfers World Gold Council.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 19 maart 2015

Werkloosheid daalt tot 7,1 procent, vooral door afname werkzoekenden

De Nederlandse werkloosheid is in februari licht gedaald, maar dat kwam vooral doordat minder mensen zich aanboden op de arbeidsmarkt.

Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag bekend.

Het werkloosheidspercentage kwam in februari uit op 7,1 procent van de beroepsbevolking, tegen 7,2 procent in januari. Per saldo telt het CBS 633 duizend werklozen, 12 duizend minder dan een maand eerder.