Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 14771 tot 14775
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 6 april 2015

Goud en zilver report (Week 14)

Vandaag open de goudmarkt weer na een lang paasweekend. Niet geheel onverwacht zien we daarom nu pas de volledige impact van het slechte banencijfer uit de VS. De goudkoers steeg met 1,55% naar ongeveer €1.110 per troy ounce, terwijl de prijs van een kilo zilver met 2,36% steeg naar €502.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 6 april 2015

Eerste producten met wondermateriaal grafeen vinden hun weg naar de winkel

loeilampen zijn al lang passé en binnenkort mogen ook de traditionele spaarlampen en led-lampen in een museumkast worden opgeborgen. Wetenschappers van de universiteit van Manchester hebben namelijk de eerste lampen op basis van grafeen ontwikkeld. Dat wondermateriaal werd elf jaar geleden door fysici van dezelfde universiteit ontdekt en zou aan de basis kunnen liggen van supersnelle computers en talrijke andere toepassingen.

[...]

Bron: achterdesamenleving.nl
Geplaatst: maandag 6 april 2015

De relatie en het verschil tussen geld en overvloed

In dit artikel zowel de reflecties van Bashar als Bentinho over hoe zij de relatie en het verschil zien tussen geld en daadwerkelijke echte overvloed. Om te beginnen het perspectief van Bashar.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 6 april 2015

Google gelooft in het eeuwige leven

et zal snel mogelijk zijn om aan de mens een levensduur van minstens vijfhonderd jaar te bieden. Dat zegt Bill Maris, hoofd van het investeringsfonds Google Ventures. Volgens Maris zullen technologie en wetenschap op relatief korte termijn in staat zijn om een antwoord te brengen op een aantal ziektes en andere problemen die de levensduur van de mens beperken.

Bill Maris zet zich daarmee op één lijn met Sergey Brin, mede-oprichter van Google, die eerder al heeft aangegeven dat het mogelijk zal zijn om de dood te genezen. Ook Larry Ellison, oprichter van Oracle, wierp eerder al op dat het onvermijdelijke karakter van de dood niet langer kan worden aanvaard.

[...]

Bron: burgercomite-eu.nl
Geplaatst: maandag 6 april 2015

Geef elk euroland weer een eigen munt

De Duitse socioloog Wolfgang Streeck, emeritus hoogleraar aan het Max Planck Instituut in Keulen, geldt als een fel criticus van de euro en de Europese Unie.

In zijn boek Gekochte tijd, dat vandaag in Nederlandse vertaling verscheen, betoogt Streeck dat Europa al decennia lang met allerlei financiële kunstgrepen ’tijd koopt’ en zo problemen voor zich uit schuift. Het recentste lapmiddel vormt in zijn ogen de kwantitatieve verruiming (QE) van de Europese Centrale Bank (ECB). Streeck stelt voor elke lidstaat weer een eigen munt te laten invoeren.

[...]