Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 14776 tot 14780
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 19 maart 2015

“Einde van de bullmarkt dichterbij dan beleggers denken”

Nu de bullmarkt in aandelen zijn zevende levensjaar in is gegaan, wordt steeds vaker de vraag gesteld hoe lang de huidige bullmarkt nog levensvatbaar is. Jim Stack, president van InvesTech Research, is echter al enige tijd voorzichtig met Amerikaanse aandelen.

Jim Stack, die voor cliënten meer dan 1 miljard dollar beheert, heeft al sinds januari in zijn nieuwsbrieven aangegeven voorzichtig te zijn rondom aandelen. In een speciale alert heeft hij echter geadviseerd aan beleggers om hun blootstelling aan aandelen te verlagen naar 76 procent, waar dit eerder 80 procent was, en om de rest aan te houden in cash.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 19 maart 2015

Yellen geeft een “GO!” voor goud

Yellen heeft ons gisteren niet ontgoocheld.

Het woordje “patience” mag dan niet meer te vinden zijn in haar statement, veel haast lijkt ze niet te maken om de rente te verhogen.

Door de sterke dollar zal de inflatie niet meteen richting 2% schieten. Vanuit die hoek dus geen druk om te handelen.

Yellen merkt ook nog dat de sterke dollar weegt op de export en dat de economie lijkt te vertragen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 19 maart 2015

Enorme dollarschuld van $9 biljoen bedreigt opkomende markten

Steeds vaker horen we dat de rest van de wereld haar afhankelijkheid van dollars wil verkleinen, een fenomeen waarvoor de term de-dollarisatie bedacht is. Maar in de praktijk blijkt de afhankelijkheid van de dollar ook buiten de VS bijzonder groot. Veel bedrijven in opkomende landen komen zelfs in de problemen door de dure dollar.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 19 maart 2015

België: Waar haalt regering extra miljard?

Volgende week wordt cruciaal voor de federale regering. Om de begroting te doen kloppen, moet ze nog meer dan een miljard extra besparen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 19 maart 2015

Banken lenen bijna 98 miljard bij ECB

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft 97,8 miljard euro aan goedkope leningen verstrekt aan banken, bedoeld om de kredietverlening en daarmee de economie te stimuleren. Dat maakte de centrale bank bekend.