Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 14786 tot 14790
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 15 april 2015

Infographic: Waarom de Europese crisis nog lang niet voorbij is

De Europese crisis woedt nu al meer dan 6 jaar. Na een periode van relatieve stilte, lijkt de crisis de laatste maanden weer de kop op te steken. De rentevoeten op obligaties vertegenwoordigen totaal niet meer welk risico beleggers nemen, de vrije markt is verstoord en kan van de ene op de andere dag weer in de problemen komen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 15 april 2015

Deze belangrijke decennia lange monetaire trend komt tot stilstand

Een decennia lange monetaire trend van stijgende buitenlandse valuta reserves bij ’s werelds centrale banken komt tot stilstand. In maart van dit jaar daalde de globale valutareserves bij de centrale banken tot $ 11,6 biljoen. Sinds 2004 vervijfvoudigde de valutareserves en bereikte een absoluut record in augustus 2014 met $ 12,03 biljoen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 15 april 2015

Huizen in de eurozone zijn opnieuw duurder geworden

Een koopwoning in de eurozone kostte in het vierde kwartaal van 2014 gemiddeld 1,1 procent meer dan een jaar eerder.

In vergelijking met het voorgaande kwartaal lag de woningprijs juist 0,1 procent lager.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 15 april 2015

Iran wil verlaging olieproductie OPEC om prijs op te krikken

Iran wil dat het oliekartel OPEC de productie verlaagt om zo de sterk gedaalde olieprijzen op te krikken.

Volgens de Iraanse olieminister moet de OPEC zijn productieplafond met minstens 5 procent omlaag schroeven. In november besloot de OPEC de productie te handhaven, wat er mede toe leidde dat de olieprijzen hard omlaag gingen. Iran had toen al kritiek geuit op dat besluit, maar het belangrijkste OPEC-lid Saudi-Arabië is geenszins van plan toe te geven aan de wens van Iran.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 15 april 2015

Market Update (15 april 2015)

Beleggers wachten op toelichting monetair beleid ECB, vermogensbeheerders worstelen met vraagstuk of aandelen duur zijn of niet en Griekse minister van Financiën Varoufakis gaat met Draghi en Obama in gesprek over schuldenproblematiek. Verder in het nieuws: Chinese economie groeit minder hard, Qatar maakt handel in Chinese yuan gemakkelijker en China wil investeren in Zuid-Afrikaanse economie.