Nieuws / Artikelen met het woord

57628 artikelen gevonden. Artikel 14791 tot 14795
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 3 april 2015

Nucleair raamakkoord bereikt, olieprijs duikt naar beneden

Na vele onderhandelingen en gemiste deadlines, is er dan toch uiteindelijk een voorlopige overeenkomst gekomen tussen de zes wereldmachten en Iran omtrent het nucleair programma. Juich echter nog niet te vroeg, want het is een “raamakkoord” dat als basis moet dienen voor een definitief akkoord.

Het definitieve akkoord zou er moeten komen tegen 30 juni. Als reactie op dit nieuws, dook de prijs voor een vat Noordzee-olie van $ 59 naar $ 55. Het verlies werd echter snel gecorrigeerd maar het is duidelijk dat de olieprijzen beïnvloed worden door wat er zich in Iran afspeelt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 3 april 2015

Moet cash verboden worden?

Zou de wereld af moeten van contant geld? Het is een vraag die een jaar of 30 geleden belachelijk had geklonken, maar vandaag de dag serieus besproken wordt. In de meer ontwikkelde economieën ter wereld dan ten minste.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 3 april 2015

Market Update (3 april 2015)

Griekenland zit over een week echt zonder geld, beleggers verliezen hun overtuiging van een snelle renteverhoging door de Amerikaanse centrale bank, president Obama merkt op dat sterke dollar schadelijk is voor de Amerikaanse export, de olieprijs gaat hard onderuit door deal tussen de VS en de World Gold Council wil meer transparante goudmarkt in Londen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 3 april 2015

Is Rusland terug van weggeweest?

Terwijl de Russische roebel stijgt naar nieuwe hoogtes voor 2015, zorgen beter dan verwachte winstcijfers en een kleine rally van de olieprijzen van vorige week ervoor dat analisten zich beginnen af te vragen of de Russische economie terug van weggeweest is.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 3 april 2015

Griekenland bereid zich voor op einde euro volgens officials

“We zijn een linkse overheid. Indien we moeten kiezen tussen een default bij het IMF of een default voor onze eigen mensen moeten we er zelfs niets over denken” . 

En met deze woorden eindigde het Griekse euro-avontuur…