Nieuws / Artikelen met het woord

58155 artikelen gevonden. Artikel 14801 tot 14805
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 27 april 2015

Miljardenbezuinigingen bij Deutsche Bank: sluit 200 filialen

De top van Deutsche Bank voert onder druk van de aandeelhouders een ingrijpende afslankingsoperatie door. Het financiële concern, dat al tijden kampt met tegenvallende prestaties, wil de kosten de komende vijf jaar met 3,5 miljard euro verlagen. Dat heeft de grootste bank van Duitsland  bekendgemaakt.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 27 april 2015

Griekenland haalt bezem door onderhandelteam

De Griekse premier Alexis Tsipras heeft een aantal wijzigingen doorgevoerd in het team dat namens de Grieken onderhandelt met de Europese geldschieters en met het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Het maandag bekendgemaakte besluit volgt op kritiek op het optreden van minister van Financiën Varoufakis in Riga vorige week.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 26 april 2015

Is er sprake van een zeepbel in de Chinese aandelenmarkt?

Dat de Chinese A-aandelenmarkt sinds het einde van 2014 met 60 procent is gestegen, heeft ertoe geleid dat er steeds meer zorgen zijn over een mogelijke zeepbel. Die gedachte wordt nog eens versterkt door het feit dat de stijging van de beurs gepaard ging met een explosieve groei van de handel met geleend geld en een stijgende interesse in index futures. Chi Lo, senior econoom Greater China van BNP Paribas gaat in een note dieper in op deze zorgen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 26 april 2015

Rijkste Britten verdubbelden op tien jaar tijd hun vermogen

Wie voelt de economische crisis? In elk geval de duizend rijkste Britten niet, want zij verdubbelden sinds 2005 hun vermogen, ondanks de crisis. Ze zijn allemaal samen goed voor zo'n 547 miljard pond. Daar zijn 117 miljardairs bij. Dat blijkt uit een lijst die de krant Sunday Times vandaag heeft gepubliceerd.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 26 april 2015

‘IMF schetst zwart scenario voor Griekenland’

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) voorziet zware economische problemen voor Griekenland als dat land de eurozone zou verlaten. Dat meldt het Duitse tijdschrift Der Spiegel op basis van een intern rapport van het IMF.

Daarin zouden economen van het fonds hun scenario’s schetsen voor het geval de Grieken de euro vaarwel zouden zeggen. De experts adviseren de Grieken daarbij de koers van hun munt vrij te laten, zodat die stevig daalt. Alleen op die manier zou de concurrentiepositie van Griekenland kunnen worden verbeterd. Tegelijkertijd worden geïmporteerde goederen dan steeds duurder, waardoor er hyperinflatie kan ontstaan. De Griekse centrale bank zou die situatie moeten bestrijden, onder meer met renteverhogingen.