Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 14801 tot 14805
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 19 maart 2015

Moeten we ons zorgen maken over een obligatiebubbel?

De prijzen van langetermijnstaatsobligaties zijn in de afgelopen jaren fors opgelopen. Hun bijbehorende rendementen zijn tegelijkertijd erg laag geworden.

Zo bereikte de 30-jaars Treasury bond in de VS een recordlage rente van 2,25 procent eind januari dit jaar. Die van het Verenigd Koninkrijk bereikte op dezelfde dag bijna een niveau van 2 procent en Japanse 20-jaars staatsobligaties kwamen in januari uit op nog geen 0,9 procent.

Bron: delangemars.nl
Geplaatst: donderdag 19 maart 2015

Oostenrijk verbiedt kritisch boek over bankwezen en beboet blogger

De blogger Klaus Schreiner heeft een boete van 30.300 Euro gekregen omdat hij het in Oostenrijk verboden boek Bankster Club van Friedman heeft gepromoot. Harvey Friedman beschrijft in zijn boek een fictieve bankdirecteur die dankzij een dubbelfunctie zowel in een controlerend orgaan als in een belangrijke  bankenbelangengroep zichzelf controleert. De Steuermarkische Bank schijnt zich in deze fictieve roman te herkennen. De aanklacht van de bank uit Graz is dat zij imagoschade oploopt door het boek.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 19 maart 2015

Europeanen gaan voor Japanse staatsobligaties

Japanse staatsobligaties werden lang gemeden door veel beleggers vanwege hun magere rendementen. Inmiddels weten ze steeds meer de interesse van Europese kopers te trekken dankzij het opkoopprogramma van de Europese Centrale Bank.

De ECB is vorige week van start gegaan met zijn opkoopprogramma, wat heeft gezorgd voor lagere rentes op staatsobligaties. Die lage rentes maken dat nu zelfs staatsobligaties uit Japan in verhouding aantrekkelijk zijn geworden. ‘De hele Europese situatie heeft absoluut gezorgd voor instroom in andere markten. Het besmettingseffect is echt’, zei Bart Wakabayashi, head of forex bij State Street Bank in Tokyo, tegenover Reuters.

Bron: stoerejongenzzz.nl
Geplaatst: donderdag 19 maart 2015

Wat zijn de slechtst betaalde beroepen in Nederland? (Een top 10)

Natuurlijk is het altijd leuk om te schrijven over de rijken der aarde, maar waar een top is, is natuurlijk ook een dalletje. Hieronder de Top 10 de slechtst betaalde beroepen in Nederland. Let op, het gaat over gemiddelden! Natuurlijk zijn er kleermakers, koks, kappers en barmedewerkers die vele duizenden euro’s per maand mee naar huis nemen, maar ‘het gemiddelde’ ligt echt veel lager. Je verdiend met deze banen zelfs zo weinig, dat ze horen bij de slechtst betaalde beroepen van Nederland.

[...]

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 19 maart 2015

ECB verhoogt plafond noodkredieten voor Griekse banken met 400 miljoen

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft vandaag het plafond van de noodkredieten (emergency liquidity assistance, ELA) voor de Griekse banken met 400 miljoen euro verhoogd tot 69,8 miljard euro. Dat heeft de ECB bekendgemaakt.