Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 14806 tot 14810
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 15 april 2015

Market Update (15 april 2015)

Beleggers wachten op toelichting monetair beleid ECB, vermogensbeheerders worstelen met vraagstuk of aandelen duur zijn of niet en Griekse minister van Financiën Varoufakis gaat met Draghi en Obama in gesprek over schuldenproblematiek. Verder in het nieuws: Chinese economie groeit minder hard, Qatar maakt handel in Chinese yuan gemakkelijker en China wil investeren in Zuid-Afrikaanse economie.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 15 april 2015

Chinese groei op laagste peil sinds 2009

De Chinese economie is in het eerste kwartaal van het jaar op het laagste tempo gegroeid sinds 2009. Dat bleek woensdag uit cijfers van het nationale statistiekbureau.

De groei kwam in de periode januari tot en met maart uit op 7 procent, in lijn met de prognose van marktkenners. De leiders van China hebben eerder al min of meer aangegeven een lagere economische groei te tollereren om daarmee corruptie, vervuiling en andere risico’s in te perken. Voor andere beleidsmakers is het groeicijfer juist een steuntje in de rug om de economie mogelijk meer te gaan stimuleren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 15 april 2015

Deutsche Bank en landmijnen

Deutsche Bank mag dus anderhalf miljard dollar (1,4 miljard euro) ophoesten naar aanleiding van het Libor-schandaal, dat kunt u elders op deze website al lezen. Als overheden, via rechtbanken of toezichthouders, geld binnen halen, waaraan wordt dat geld dan besteed? Bij het Nederlandse 925 zochten ze het uit.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 15 april 2015

ECB verhoogt noodsteun Griekenland met 800 miljoen’

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft het maximale bedrag dat als noodsteun aan Griekse banken kan worden verleend verhoogd met 800 miljoen euro. Dat meldden anonieme bronnen bij de ECB dinsdag.

De totale omvang van de zogeheten Emergency Liquidity Assistance (ELA) werd bij een bestuursvergadering van de ECB opgevoerd tot 74 miljard euro, aldus de ingewijden. Deze steun kan worden verstrekt door de centrale bank van een euroland, in dit geval die van Griekenland.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 15 april 2015

Obama schrapt Cuba van lijst met terreurlanden

De Amerikaanse president Barack Obama heeft dinsdag Cuba van een lijst van ,,terrorisme steunende staten” geschrapt. Het Congres heeft 45 dagen de tijd om te reageren op deze stap. Om die ongedaan te maken, zou het parlement met nieuwe wetgeving moeten komen. Dat is volgens de Washington Post niet waarschijnlijk.