Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 14806 tot 14810
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 20 maart 2015

Griekenland belooft hervormingsplan bij spoedoverleg

Griekenland heeft vannacht beloofd om de komende dagen met een volledige lijst van gedetailleerde hervormingsplannen te komen. Dat heeft de Duitse bondskanselier Angela Merkel gezegd na afloop van een spoedoverleg over de Griekse schuldencrisis.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 19 maart 2015

Waarom IJsland zijn aanvraag tot lidmaatschap van de EU introk...

IJsland besliste deze week om zijn kandidatuur voor EU-lidmaatschap definitief in te trekken. De Progressieve Partij eiste dat IJsland als lid van de Europese Unie zelf moest kunnen beslissen over het beheer van zijn visbestand en andere natuurlijke bronnen. Uiteindelijk beslisten alle partijen om de vraag om het lidmaatschap in te trekken zonder een referendum te organiseren.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 19 maart 2015

Na de pensioenfondsen legt de Griekse regering nu beslag op het geld van de nutsbedrijven

Nadat de Griekse regering eerder deze week beval beslag te leggen op bestaande pensioenfondsen om zo het IMF te kunnen terugbetalen (dat op zijn beurt het geld doorsluist naar Oekraïne opdat dat land zijn energierekening aan het Russische Gazprom kan voldoen), is het nu de beurt aan de Griekse nutsbedrijven, meldt het persagentschap Reuters. Volgens de Griekse krant Kathimerini worden o.a. het telecombedrijf OTR, het Atheense waterbevooradingsbedrijf EYDAP en de Openbare Energiemaatschappij gevraagd alle beschikbare cash op korte termijn aan het Griekse schuldenagentschap over te maken.

Nog volgens Reuters wordt het land opnieuw geconfronteerd met 'bank runs' en werd woendag 300 miljoen euro van de rekeningen gehaald, het hoogste bedrag sinds de Grieken in februari een akkoord met Europa konden aankondige om in extremis een instorting van de financiële sector te voorkomen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 19 maart 2015

Belastingverhoging: 337 procent voor arme Grieken, 9 procent voor rijke

Sinds de crisis is de kloof tussen arm en rijk in Griekenland dramatisch gegroeid, stelt een donderdag verschenen studie. Ook werd de private sector veel harder getroffen door loonkortingen dan de overheidssector.

De Griekse regeringspartij Syriza heeft gezworen om de harde gevolgen van de crisis voor de Griekse bevolking te verlichten. Nog deze week nam het Griekse parlement een omstreden wet aan om de armoede te verlichten. Er woedt een discussie over hoe zielig de Grieken nou eigenlijk zijn. Leefden ze niet jarenlang boven hun stand?

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 19 maart 2015

Eurolanden voelen zich gepasseerd bij spoedberaad Griekenland

Meerdere landen hebben geklaagd bij de voorzitter van de Europese top, Donald Tusk, over het extra crisisberaad over Griekenland in de marge van de top in Brussel. Ze zijn ontevreden over de spoedvergadering donderdagavond omdat deze maar voor een paar betrokkenen, waaronder de grote eurolanden Duitsland en Frankrijk, is belegd.

Bovendien hameren ze erop dat besluiten over Griekse steun thuishoren in de eurogroep (het overleg van de ministers van Financiën van de eurolanden).