Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 14811 tot 14815
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 3 april 2015

Is Rusland terug van weggeweest?

Terwijl de Russische roebel stijgt naar nieuwe hoogtes voor 2015, zorgen beter dan verwachte winstcijfers en een kleine rally van de olieprijzen van vorige week ervoor dat analisten zich beginnen af te vragen of de Russische economie terug van weggeweest is.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 3 april 2015

Griekenland bereid zich voor op einde euro volgens officials

“We zijn een linkse overheid. Indien we moeten kiezen tussen een default bij het IMF of een default voor onze eigen mensen moeten we er zelfs niets over denken” . 

En met deze woorden eindigde het Griekse euro-avontuur…

Bron: http://vrijetribune.nl/
Geplaatst: vrijdag 3 april 2015

Pijnlijke Russische boycot, waarover je zo weinig leest

Vorig jaar stelde Rusland een boycot in van landbouwproducten uit de EU als antwoord op de sancties van de EU. Deze boycot deed vooral pijn, omdat deze werd ingesteld in de oogstperiode (augustus), en aangezien vooral de Zuid-Europese landen met een relatief grote landbouwsector werden getroffen. Hoe staat het nu met deze boycot? Is deze nog effectief?

In januari dit jaar kwamen de Europese landbouwministers bijeen om o.a. hierover te praten. Daarbij werden er vanuit het agrarische Polen harde verwijten gemaakt tegenover Frankrijk, dat het op een akkoordje gooide met Rusland over de export van varkensvlees. Polen verweet Frankrijk en Duitsland pro-Russisch te zijn en daar hadden ze niet helemaal ongelijk in. In Frankrijk is de toon tegenover Rusland veel milder geworden. Zo zei de rechtse leider Nicholas Sarkozy onlangs de Russische aanhechting van de Krim wel te begrijpen. In Duitsland is er veel onbegrip voor de economische sancties. Maar er is meer onvrede.

[...]

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: vrijdag 3 april 2015

Het tijdperk van oneconomische groei

Als in Nederland de economie groeit, betekent dat, dat het Bruto Nationaal Produkt (BNP) groter geworden is. Nu kan de definitie van het Bruto Nationaal Produkt veranderen. Afgelopen jaar hebben de Europese landen een nieuwe rekenmethode ingevoerd om hun BNP (in het Engels GDP genoemd) te berekenen. Het schijnt dat het aanschaffen van wapensystemen voortaan meetelt als investering. En geld dat verdiend wordt in prostitutie en drugshandel schijnt tegenwoordig ook mee te tellen als inkomsten voor een land.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 3 april 2015

Akkoord op hoofdpunten met Iran – wat betekent dat voor oliemarkt?

Nu een akkoord over het Iraanse kernenergieprogramma in zicht is, speculeerde president Obama op een einde aan sommige sancties tegen Iran. Wat zou dat betekenen voor de olieprijs?