Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 14811 tot 14815
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 18 maart 2015

“Goudprijs van 2000 dollar is nog steeds mogelijk”

In tegenstelling tot voorspellingen dat de prijs van goud alleen maar verder zal dalen, zegt Capital Economics te verwachten dat de goudprijs uiteindelijk uit zal komen op 2000 dollar per ounce. ‘Veel van de recente headlines waren gericht op de negatieve implicaties van de stijgende dollar’, zei Julian Jessop, hoofd commodities research bij Capital Economics. ‘Daarbij wordt echter voorbij gegaan aan het feit dat de goudprijs zich bijzonder goed staande heeft weten te houden ondanks de stijging van de dollar.’

‘De veerkracht van het edelmetaal is bijzonder veelbelovend voor de vooruitzichten van het edelmetaal wanneer de focus weer komt te liggen op de meer ondersteunende factoren’, meldde Jessop in een note. Vorige week daalde de goudprijs met zo’n 1 procent naar iets boven de 1150 dollar per ounce, terwijl de dollar (ICE dollar index) zo’n 2,6 procent was gestegen over dezelfde periode.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 18 maart 2015

China opent aanval op IMF en Wereldbank

China opent met de Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB) de aanval op de Wereldbank, het instituut dat voornamelijk de ‘Westerse’ belangen dient. Washington ziet in de nieuwe Chinese investeringsbank een geduchte concurrent en heeft haar bondgenoten daarom opgeroepen ‘twee keer na te denken’ voordat ze zich bij de Chinese investeringsbank aansluiten. In navolging op Groot-Brittannië willen ook andere grote Westerse landen als Duitsland, Frankrijk en Italië zich bij het Chinese alternatief aansluiten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 18 maart 2015

Olieprijs en ECB helpen eurozone vooruit

De lage olieprijs en stimuleringsmaatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB) helpen de economische groei in de eurolanden dit jaar vooruit.

De denktank verwacht dat de economische groei in de eurolanden dit jaar uitkomt op 1,4 procent. In november werd nog een plus van 1,1 procent voorspeld. Ondanks de iets rooskleurigere prognose blijven de eurolanden achterlopen bij veel andere ontwikkelde economieën, mede door de zeer lage inflatie en een aanhoudend zwakke vraag.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 18 maart 2015

Duitse politici: "Geef de Grieken nazigeld terug"

Krijgt Griekenland na lang zeuren en dreigen dan toch zijn zin en betaalt Duitsland een oorlogsschuld van vele miljarden terug? Duitse politici dringen er bij bondskanselier Angela Merkel op aan om eindelijk de portemonnee te trekken.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 18 maart 2015

Market Update (18 maart 2015)

Rabobank bereid zich voor op negatieve rente, veel interesse voor koopwoningen door lage maandlasten, demonstranten steken politieauto's in Frankfurt in brand, China verkoopt opnieuw dollars en Europese landen sluiten zich aan bij nieuwe Chinese ontwikkelingsbank.