EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 14816 tot 14820 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: woensdag 8 juli 2015

Deze markten werden al besmet door Chinese beurspaniek

Dat er in China een beurscrash aan de gang is weet ondertussen iedereen. De vraag is nu: “Blijft de miserie beperkt tot China?”

Dat er in China een beurscrash aan de gang is weet ondertussen iedereen. De vraag is nu: “Blijft de miserie beperkt tot China?”

Op deze vraag kunnen we al met zekerheid antwoorden: Nee. De Chinese centrale bank heeft alles uit de hand laten lopen. Geen enkele van de noodmaatregelen lijkt effect te hebben.

Rentes werden verlaagd, reservevereisten voor banken werden versoepeld, vereisten voor onderpand voor leningen werd versoepeld, IPO’s werden opgeschort en de handel in honderden aandelen werd bevroren. Maar het mocht allemaal niet baten.

Erger nog: de paniek breidt zich uit naar andere markten.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 8 juli 2015

Ook Fed deelt Griekse zorgen

De beleidsmakers bij het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve, zijn bezorgd over de Griekse kwestie en de invloed daarvan op de economie. Dat bleek woensdag uit de notulen van de bijeenkomst in juni. Ook de vertraging van de Chinese economie werd als risico geduid.

Volgens de beleidsmakers moeten er aantoonbaar meer bewijzen zijn dat de economie aantrekt alvorens de rentetarieven omhoog kunnen. Het belangrijkste rentetarief in de VS staat sinds eind 2008 op het historisch lage niveau van 0 tot 0,25 procent en bleef ook na de laatste beleidsvergadering halverwege juni onveranderd.

Uit de notulen bleek wel dat er positivisme heerst over de ontwikkeling van de Amerikaanse economie, waaronder de ontwikkelingen met betrekking tot de consumentenbestedingen, huizenmarkt en loonstijgingen. Mochten de positieve cijfers een consistent vervolg krijgen, dan valt een renteverhoging te rechtvaardigen, zo luidde het oordeel van vrijwel alle beleidsmakers.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: woensdag 8 juli 2015

Griekse banken langer dicht

Griekse banken blijven nog zeker tot maandag dicht. Het maximum bedrag dat rekeninghouders er kunnen opnemen blijft 60 euro per dag. Dit werd woensdag op de Griekse staatstelevisie bekendgemaakt.

Griekse banken blijven nog zeker tot maandag dicht. Het maximum bedrag dat rekeninghouders er kunnen opnemen blijft 60 euro per dag. Dit werd woensdag op de Griekse staatstelevisie bekendgemaakt.

In de confrontatie met de Europese geldschieters besloot de regering eind juni de banken te sluiten uit vrees dat het beschikbare geld massaal zou worden opgenomen. Toen werd aangekondigd dat de banken dinsdag 7 juli weer gewoon open zouden gaan. Later werd bekendgemaakt dat de banken ook dinsdag en woensdag dicht zouden blijven.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: woensdag 8 juli 2015

‘We zitten nu in het oog van de orkaan’

Toegegeven, de markten zijn de afgelopen wat volatieler. Er is wat druk op aandelen en obligaties winnen terrein. Maar even los van China heeft de marktreactie tot nu toe niet meer om het lijf dan een eenvoudige correctie.

Volgens Bill Gross van Janus Capital is deze kalmte volkomen misplaatst. In een interview met CNBC zet hij – vanuit Athene – zijn gedachten uiteen. Een overzicht.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 8 juli 2015

BEURZEN Wall Street doet forse stap terug

De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag eensgezind op verlies. De onzekerheid over de positie van Griekenland in de eurozone kreeg op Wall Street gezelschap van de zorgen over de staat van de Chinese economie. De aandelenhandel in de VS werd lange tijd bemoeilijkt door een storing bij beursuitbater NYSE die 3,5 uur duurde.

Circa een halfuur voor het slot stond de Dow-Jonesindex 1,4 procent in de min op 17.521 punten. De brede S&P 500 zakte 1,7 procent naar 2046 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq, die gevrijwaard bleef van technische problemen stond met 4909 punten 1,8 procent onder de slotstand van dinsdag.

Lees verder op z24.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs