Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 14831 tot 14835
Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 13 april 2015

Column Kees de Kort | Vrije val vanuit het niets

De nieuwe Chinese handelscijfers zien er heel slecht uit. “De cijfers zijn zo slecht: dat kan haast niet”, zegt BNR’s macro-econoom Kees de Kort erover. “Kijk, wat hoger en wat lager is allemaal normaal, maar dit is een vrije val uit het niets.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 13 april 2015

Grote deals in de oliemarkt kunnen wijzen op een bodem voor olie

Oliebedrijven zijn goed in het signaleren van de bodem voor olieprijzen en het kan daarom goed zijn dat de geschiedenis zichzelf momenteel aan het herhalen is. Analisten speculeren er namelijk over dat de overname van BG Group door Royal Dutch Shell van vorige week, mogelijk de eerste kan zijn in een golf van overnames.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 13 april 2015

Exit Brexit dankzij opkomst Schotse nationalisten?

Het succes van de anti-EU partij UKIP ten spijt, neemt de kans op een vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie af. Want hoewel David Camerons Conservatieven nog best de grootste kunnen worden, is de kans op een conservatieve regering en daarmee een referendum over het EU-lidmaatschap kleiner geworden.

David Cameron beloofde zijn kiezers bij een overwinning bij de Lagerhuisverkiezingen van 7 mei aanstaande een referendum over het Britse lidmaatschap van de Europese Unie in 2017.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 13 april 2015

Het ongrijpbare protest: 18.000 burgers betogen tegen krankzinnige Spaanse wet en zetten hun regering voor schut

Ondanks protest van zo’n 82% van de Spanjaarden heeft de regering Rajoy vrijdag de Ley de Ciudadanos ('Wet voor de Veiligheid van de Burgers') goedgekeurd. Onder die Orwelliaanse naam bevat de wet een reeks administratieve sancties - waardoor de onafhankelijke controle van justitie omzeild wordt - die zowat alle vormen van politiek protest bestraft met vaak zware geldboetes. 

Een aantal voorbeelden uit een lange lijst:

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 13 april 2015

Koopwoningen staan gemiddeld bijna twee jaar in de etalage

 Koopwoningen stonden in maart van dit jaar gemiddeld 23 maanden te koop. Een jaar eerder was dit nog 21 maanden.

De gemiddelde vraagprijs voor woningen bedroeg in maart van dit jaar 292.000 euro, evenveel als een jaar eerder. In Delfzijl en omgeving vragen verkopers het minst, namelijk 184.000 euro. De vraagprijs ligt met 446.000 euro het hoogst in de Gooi en Vechtstreek.

[...]