Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 14831 tot 14835
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 18 maart 2015

IMF ziet Griekenland als lastigste klant ooit

Griekenland is de lastigste klant van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in de zeventig jarige historie van het instituut.

De officials noemen de Griekse houding onacceptabel. De Grieken zouden simpelweg niet willen meewerken met de kredietverstrekker.

De bronnen binnen het IMF vertellen dat Griekenland zich ook niet houdt aan de afspraken die zijn gemaakt in februari.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 18 maart 2015

Column Kees de Kort | Chinese jatters en graaiers komen niet meer in Macao

Macao is het Chinese Las Vegas. Dus nu de grote bazen van China een anti-corruptieactie zijn begonnen, komen de goudeerlijke jongens die er hun geld verspeelden niet meer in de voormalige Portugese kolonie, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 18 maart 2015

Column Kees de Kort | Ernstige twijfels over arbeidsmarktcijfers VS

Het aantal huizen in aanbouw is in een vrije val terechtgekomen in de VS. De zóveelste tegenvaller voor de Amerikaanse economie, zegt BNR’s Kees de Kort.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 18 maart 2015

OESO verhoogt groeiprognoses eurozone na bazooka ECB

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) heeft vandaag de groeivooruitzichten voor de eurozone verhoogd. Ze verwacht een economische groei van 1,4 procent dit jaar en van 2 procent in 2016.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 18 maart 2015

“Goudprijs van 2000 dollar is nog steeds mogelijk”

In tegenstelling tot voorspellingen dat de prijs van goud alleen maar verder zal dalen, zegt Capital Economics te verwachten dat de goudprijs uiteindelijk uit zal komen op 2000 dollar per ounce. ‘Veel van de recente headlines waren gericht op de negatieve implicaties van de stijgende dollar’, zei Julian Jessop, hoofd commodities research bij Capital Economics. ‘Daarbij wordt echter voorbij gegaan aan het feit dat de goudprijs zich bijzonder goed staande heeft weten te houden ondanks de stijging van de dollar.’

‘De veerkracht van het edelmetaal is bijzonder veelbelovend voor de vooruitzichten van het edelmetaal wanneer de focus weer komt te liggen op de meer ondersteunende factoren’, meldde Jessop in een note. Vorige week daalde de goudprijs met zo’n 1 procent naar iets boven de 1150 dollar per ounce, terwijl de dollar (ICE dollar index) zo’n 2,6 procent was gestegen over dezelfde periode.