Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 14836 tot 14840
Bron: zerohedge.com
Geplaatst: dinsdag 17 maart 2015

Goudprijs maakt opmerkelijke beweging

De goudprijs zakte op 17 maart met een enorme duik naar beneden en zocht het laagste punt op sinds 5 november 2014. Toen noteerde de goudprijs $1.142,00 per troy ounce. Het laagste niveau voor 5 november 2014 dateert 23 april 2010 toen een troy ounce goud voor $1139.50 verhandeld werd.

De goudprijs raakte vandaag de $1.143,90 aan om vervolgens net zo hard weer te herstellen. Al langere tijd staat de goudprijs onder enorme druk door positivisme uit Amerika en uitzicht op een mogelijke renteverhoging door de Federal Reserve. Ook de sterke dollar zet de anti-dollar, het goud, onder een neerwaartse druk.

Uitgedrukt in euro’ s doet de goudprijs het zeker niet slecht. Een troy ounce wordt verhandeld voor € 1.086,50. Dit komt door de zwakke euro ten opzichte van de dollar.

Ook Zerohedge merkte de vreemde koersbeweging op en zei er het volgende over:

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 17 maart 2015

Griekse premier naar Merkel en Poetin en 7 andere dingen die je moet weten

Volgende week maandag gaat de Griekse premier Alexis Tsipras op bezoek bij de Duitse bondskanselier Angela Merkel. En spoedig daarna volgt een bezoek aan Vladimir Poetin. Analist Arne Petimezas van AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 17 maart 2015

'Grieken raken totaal geïsoleerd binnen de EU'

Griekenland komt steeds meer geïsoleerd te staan binnen Europa. Dat blijkt o.a. uit commentaren van onze minister van Financiën Johan van Overtveldt en van zijn Duitse ambtsgenoot Wolfgang Schaüble.

In de Financial Times zegt Van Overtveldt dat ‘de Grieken nog altijd denken dat ze het ‘angstspelletje' kunnen blijven spelen. Maar de tijden zijn veranderd. Wat we nu hebben opgezet zou ons een ‘Grexit’ zeker doen overleven’.

Bron: fok.nl
Geplaatst: dinsdag 17 maart 2015

Cyprus-scenario denkbaar voor Griekenland

Een mogelijk Grieks vertrek uit de eurozone is niet het enige denkbare scenario. Mocht het land verder in de problemen komen, dan zijn er ook andere scenario's mogelijk, zei eurogroepvoorzitter en minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem dinsdag bij BNR Nieuwsradio. Hij wees op maatregelen die zijn genomen om Cyprus te helpen zoals het instellen van kapitaalrestricties en de sluiting van banken.

[...]

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 17 maart 2015

Inflatie derde maand op rij negatief in eurozone

Inflatie De inflatie was in februari voor de derde maand op rij negatief in de eurozone. De consumptieprijzen daalden met 0,3 procent op jaarbasis, zo meldt het Europese statistiekbureau Eurostat.