Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 14836 tot 14840
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 2 april 2015

Wat is een hedgefund nu eigenlijk?

In Groot-Brittannië ontstond commotie toen bleek dat de Conservatieven, en in mindere mate ook Labour, miljoenen ponden aan donaties hadden gekregen van de rijkste Britse hedgefund managers. Dat riep vragen op over het toezicht op deze investeringsfondsen. Proberen ze met hun donaties te strenge regelgeving te voorkomen?

Hedgefunds halen dan wel vaak grote winsten, hun manier van werken wordt door overheden en het grote publiek regelmatig bekritiseerd. Veel mensen hebben echter geen idee van wat een hedge fund juist is en doet. The Economist probeerde die vragen te beantwoorden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 2 april 2015

Whiskyfan of niet, met deze coole ijsblokken in je glas wil iedereen eens nippen

Aanschouw 's werelds eerste 3D-geprinte ijsblokken. De kunstwerkjes met de naam '3D on the Rocks' werden gecreëerd door het Japanse bedrijf TBWA/Hakuhodo om reclame te maken voor de Suntory Whisky. Missie geslaagd denken wij, want fervente whiskydrinker of niet: met deze ijsblokjes in je glas wil iedereen wel eens nippen.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: donderdag 2 april 2015

HSBC en UBS weer positief over de goudprijs

De Federal Reserve zal moeten vasthouden aan een ruim monetair beleid en dat is gunstig voor goud en goudmijnaandelen, zo schrijft UBS analist Julian Garran in een nieuwsbericht aan beleggers. Ook HSBC verwacht dat een soepel monetair beleid de goudprijs blijft ondersteunen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 2 april 2015

Market Update (2 april 2015)

Amerikaanse bedrijven leenden het eerste kwartaal van 2015 een recordbedrag dankzij de lage rente, banken waarschuwen de Australische regering voor de schadelijke gevolgen van de voorgestelde spaardersheffing, IJsland wil geldcreatie weghalen bij commerciële banken en Tsjechië moet zich zo snel mogelijk bij de euro aansluiten. Verder in het nieuws: Merkel sluit goede handelsrelatie met zowel EU als EEU niet uit, Rusland neemt voorzitterschap van de BRICS over en teleurstellend banencijfer zet goudprijs hoger.

Bron: Slim In Dividend.com
Geplaatst: donderdag 2 april 2015

American Dream herleeft

Over de aftakeling van de Amerikaanse economie is ondertussen veel geschreven, maar misschien zijn de vooruitzichten helemaal zo slecht nog niet als dat veel doomdenkers geloven. De ‘American Dream’ is terug van weggeweest en hoe! Leg eens die maandelijkse werkgelegenheids-rapporten, BNP cijfers en kwartaalcijfers aan de kant en kijk hier eens naar:

[...]