Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 14841 tot 14845
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 19 maart 2015

Europeanen gaan voor Japanse staatsobligaties

Japanse staatsobligaties werden lang gemeden door veel beleggers vanwege hun magere rendementen. Inmiddels weten ze steeds meer de interesse van Europese kopers te trekken dankzij het opkoopprogramma van de Europese Centrale Bank.

De ECB is vorige week van start gegaan met zijn opkoopprogramma, wat heeft gezorgd voor lagere rentes op staatsobligaties. Die lage rentes maken dat nu zelfs staatsobligaties uit Japan in verhouding aantrekkelijk zijn geworden. ‘De hele Europese situatie heeft absoluut gezorgd voor instroom in andere markten. Het besmettingseffect is echt’, zei Bart Wakabayashi, head of forex bij State Street Bank in Tokyo, tegenover Reuters.

Bron: stoerejongenzzz.nl
Geplaatst: donderdag 19 maart 2015

Wat zijn de slechtst betaalde beroepen in Nederland? (Een top 10)

Natuurlijk is het altijd leuk om te schrijven over de rijken der aarde, maar waar een top is, is natuurlijk ook een dalletje. Hieronder de Top 10 de slechtst betaalde beroepen in Nederland. Let op, het gaat over gemiddelden! Natuurlijk zijn er kleermakers, koks, kappers en barmedewerkers die vele duizenden euro’s per maand mee naar huis nemen, maar ‘het gemiddelde’ ligt echt veel lager. Je verdiend met deze banen zelfs zo weinig, dat ze horen bij de slechtst betaalde beroepen van Nederland.

[...]

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 19 maart 2015

ECB verhoogt plafond noodkredieten voor Griekse banken met 400 miljoen

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft vandaag het plafond van de noodkredieten (emergency liquidity assistance, ELA) voor de Griekse banken met 400 miljoen euro verhoogd tot 69,8 miljard euro. Dat heeft de ECB bekendgemaakt.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 19 maart 2015

Trump for president: “ik ben de enige die Amerika weer groot kan maken”

Gaat Donald Trump eindelijk de sprong wagen? De vastgoedmagnaat en tv-persoonlijkheid overwoog herhaaldelijk om zich kandidaat te stellen voor het presidentschap van de Verenigde Staten. Nu lijkt het er daadwerkelijk van te komen.

Trump liet woensdag weten dat hij een onderzoekscommissie heeft samengesteld, die moet kijken wat zijn kansen zijn bij de verkiezingen in 2016. Dat meldt Reuters. Ook heeft hij personeel in de arm genomen in de drie Amerikaanse staten die als eerste kandidaatstellingen organiseren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 19 maart 2015

Kennis is goud

Zoals al geschetst in het vorige artikel is er een probleem met democratie: de niet-geïnformeerde burger.

Dit probleem is misschien pertinenter dan u denkt.

Susan Jacoby had het al over het anti-intellectualisme in the age of unreason. Mensen zijn niet meer kritisch, kunnen zich sinds het informatietijdsperk zelfs steeds slechter concentreren, het werkgeheugen wordt overbelast, alles moet zo kort en helder mogelijk gezegd worden, …