Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 14846 tot 14850
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 maart 2015

“De valutaoorlog zal voorlopig niet verdwijnen”

Centrale banken kunnen dan wel hun monetair beleid verruimen en hun valuta’s in waarde doen dalen, de grootste bedreiging voor de valutaoorlog is toch wel China, zeggen analisten.

‘De grote vraag is of People’s Bank of China (PBoC) zal toestaan dat de yuan in waarde zal dalen en dat daarmee de eigen desinflatie zal worden geëxporteerd naar de rest van de wereld, waarmee het een reeks van concurrerende waardedalingen realiseert’, vertelt Nicholas Ferres, investment director van Eastspring Investment in een note.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 maart 2015

Het einde van Putin is veel dichterbij dan je zou denken

De Russische economie ligt op zijn gat en dat is nog zacht uitgedrukt. De lage olieprijs en de westerse sancties hebben een ware ravage aangericht aan de Russische economie en dat kan wel eens het einde betekenen van het Putin-tijdperk.

De Russische centrale bank verlaagde de rentevoet vorige week van 15 % naar 14 % om de economie iets meer ademruimte te geven. Gelijkertijd verlaagde het de verwachting van de economie van een krimp van 3 % naar een krimp van 3,5 % à 4 %.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 17 maart 2015

De absurditeit van een Amerikaanse renteverhoging in één grafiek

In de volgende dagen hopen de financiële markten meer duidelijkheid te krijgen van de Federal Reserve inzake de al tot in den treure toe aangekondigde renteverhoging. 

Steen Jakobsen, de Chief Economist van de Saxo Bank,  heeft de voorbije rentestijgingen en -dalingen in een duidelijke grafiek samengebracht op basis van een combinatie van de verwachte economische groei, de inflatie en de werkloosheidscijfers.

Wanneer de economie zich binnen dat model in de zone minus 1 beweegt is een rentedaling (cutting) aanbevolen; bevindt ze zich in de zone + 1 dan is een rentestijging (hiking) gepast.  

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 17 maart 2015

Grieken met spoed op zoek naar 2 miljard

De regering van Griekenland komt dinsdag met plannen die in ieder geval voor even een einde moeten maken aan de acute geldnood.

Nog deze week moet het land 2 miljard euro bijeen zien te krijgen.

Premier Alexis Tsipras heeft de bodem van de schatkist in zicht. Naar verluidt is hij van plan 1 miljard euro aan kortlopende leningen in de markt te zetten.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 17 maart 2015

Han de Jong: negatieve rente als je geld uitleent, is de wereld gek geworden?

In de eurozone geven steeds meer staatsobligaties een negatief rendement. Maar als je marktpartijen vraagt of ze hun stukken aan de ECB willen verkopen, lijken maar weinigen daar zin in te hebben. Is de wereld gek geworden, vraagt Han de Jong zich af.

De Europese Centrale Bank is met kwantitatieve verruiming (quantitative easing – QE) begonnen. Wat doet dat met de rendementen op staatsobligaties in de eurozone? Het is verleidelijk om naar de VS te kijken.