Nieuws / Artikelen met het woord

58142 artikelen gevonden. Artikel 14846 tot 14850
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 23 april 2015

Franse industrie verder achteruit, maar ook Duitse groei valt tegen

De economische activiteit in de eurozone groeit deze maand minder hard dan in maart. Dat meldde onderzoeksbureau Markit donderdag op basis van een voorlopige schatting.

De inkoopmanagersindex waarmee Markit de economische activiteit meet, zakte deze maand van 54 naar 53,5. Met een stand hoger dan 50 wijst de graadmeter nog altijd op groei. Die viel echter zowel in de industrie als de dienstensector lager uit dan in maart.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 23 april 2015

Han de Jong: wat als Griekenland toch uit de euro valt?

De Griekse regering en zijn Europese schuldeisers hebben objectief gezien nog steeds een belang om er samen uit te komen. Maar een vertrek van Griekenland uit de eurozone valt niet meer uit te sluiten. Beurzen zullen aanvankelijk heftig reageren op een Grexit, maar daarna valt het waarschijnlijk mee, vermoedt Han de Jong.

Het gaat niet goed met de onderhandelingen tussen Griekenland en de Europese partners. De aandelenmarkten lijken hier meer last van te hebben dan de obligatiemarkten. Hoe komt dit en wat gebeurt er als de onderhandelaars de handdoek in de ring gooien?

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 23 april 2015

De economie groeit in alle provincies, als je gaswinning niet meetelt

In vrijwel alle provincies was vorig jaar sprake van economische groei. Alleen in de provincies Groningen en Friesland zorgde een sterke afname in de productie van aardgas voor krimp.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 23 april 2015

Flashcrash mei 2010 veroorzaakt door particuliere trader in smalle rijwoning, ongeloof heerst

De flashcrash van mei 2010 ligt bij velen nog fris in het geheugen. Deze crash liet in enkele seconden naar schatting 1 biljoen USD verdampen. Vervolgens steeg de koers weer met een gelijkaardige waarde en werden er door sommige traders enorme winsten gemaakt.

In eerste instantie leek dit veroorzaakt te zijn door een te grote trade in een onzeker beursklimaat. Meer in detail werd een slecht werkend algoritme van het beurshuis Waddel & Reeds als schuldige aangewezen. In officiële rapporten is dit nog steeds het geval maar sinds deze week is er een heel andere wending in het onderzoek bijgekomen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 23 april 2015

Steeds meer werknemers met tijdelijke contracten

Voor het eerst sinds 2011 was er in 2014 opnieuw meer beweging op de arbeidsmarkt. Dat komt echter voornamelijk omdat steeds meer werknemers hun baan onvrijwillig moeten verlaten. Dat blijkt uit de resultaten van de jaarlijkse studie over personeelsverloop van HR-dienstverlener Securex bij meer dan 46.000 Belgische werknemers uit de privésector. Bovendien worden steeds meer werknemers aangeworven met een tijdelijk contract.