Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 14851 tot 14855
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 maart 2015

Het einde van Putin is veel dichterbij dan je zou denken

De Russische economie ligt op zijn gat en dat is nog zacht uitgedrukt. De lage olieprijs en de westerse sancties hebben een ware ravage aangericht aan de Russische economie en dat kan wel eens het einde betekenen van het Putin-tijdperk.

De Russische centrale bank verlaagde de rentevoet vorige week van 15 % naar 14 % om de economie iets meer ademruimte te geven. Gelijkertijd verlaagde het de verwachting van de economie van een krimp van 3 % naar een krimp van 3,5 % à 4 %.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 17 maart 2015

De absurditeit van een Amerikaanse renteverhoging in één grafiek

In de volgende dagen hopen de financiële markten meer duidelijkheid te krijgen van de Federal Reserve inzake de al tot in den treure toe aangekondigde renteverhoging. 

Steen Jakobsen, de Chief Economist van de Saxo Bank,  heeft de voorbije rentestijgingen en -dalingen in een duidelijke grafiek samengebracht op basis van een combinatie van de verwachte economische groei, de inflatie en de werkloosheidscijfers.

Wanneer de economie zich binnen dat model in de zone minus 1 beweegt is een rentedaling (cutting) aanbevolen; bevindt ze zich in de zone + 1 dan is een rentestijging (hiking) gepast.  

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 17 maart 2015

Grieken met spoed op zoek naar 2 miljard

De regering van Griekenland komt dinsdag met plannen die in ieder geval voor even een einde moeten maken aan de acute geldnood.

Nog deze week moet het land 2 miljard euro bijeen zien te krijgen.

Premier Alexis Tsipras heeft de bodem van de schatkist in zicht. Naar verluidt is hij van plan 1 miljard euro aan kortlopende leningen in de markt te zetten.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 17 maart 2015

Han de Jong: negatieve rente als je geld uitleent, is de wereld gek geworden?

In de eurozone geven steeds meer staatsobligaties een negatief rendement. Maar als je marktpartijen vraagt of ze hun stukken aan de ECB willen verkopen, lijken maar weinigen daar zin in te hebben. Is de wereld gek geworden, vraagt Han de Jong zich af.

De Europese Centrale Bank is met kwantitatieve verruiming (quantitative easing – QE) begonnen. Wat doet dat met de rendementen op staatsobligaties in de eurozone? Het is verleidelijk om naar de VS te kijken.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 17 maart 2015

'Mocht de Griekse crisis tot een opsplitsing van de eurozone leiden, dan moeten wij als eerste bij de uitgang staan.

De Ierse economie groeide in 2014 met 4,8% en deed daarmee beter dan alle andere economieën van de eurozone. 'Toch heeft dat niets met ons lidmaatschap van de euro te maken,' schrijft economist David McWilliams op zijn blog:

'De euro is vandaag een kwart minder waard tegenover de dollar - de munt van onze belangrijkste handelspartner Amerika - dan een jaar geleden. De euro is dan de munt die Ierland stabiliteit zou brengen, maar een kwart van je waarde verliezen op 12 maanden tijd is niet echt wat je ‘stabiel’ noemen kan.