Nieuws / Artikelen met het woord

58142 artikelen gevonden. Artikel 14851 tot 14855
Bron: Trouw.nl
Geplaatst: donderdag 23 april 2015

Ik droom van een andere economie

Niet alle landen kunnen economisch even sterk zijn.

Elk land droomt ervan een sterke economie te hebben, met voldoende werkgelegenheid, een sterke positie op de wereldmarkt en een rijk aanbod van sociale en culturele voorzieningen.

Op dezelfde manier droomt elk mens ervan een goede baan te hebben, met voldoende uitdaging, aanzien en een mooi salaris. Deze droom wordt niet alleen door veel mensen gekoesterd, hij wordt ons ook ingeprent: door opvoeders en onderwijzers, door politici en economen, en vooral ook door degenen die de droom gerealiseerd hebben en daarvan dagelijks in de media mogen getuigen.

[...]

Bron: Banknieuws
Geplaatst: donderdag 23 april 2015

Vergeten fles cognac blijkt 10.000 euro waard

Het zal je gebeuren; je krijgt als relatiegeschenk een fles cognac en denkt dat het om een gewone fles gaat. Je zet deze in de kast en jaren later wil je deze verkopen op een veiling. In plaats van de verwachte 200 euro, blijkt de fles echter zo'n 10.000 euro waard te zijn. Veilingmeester Guido Mascini van online veilinghuis Catawiki was dan ook aangenaam verrast toen er afgelopen week een fles ''Louis XIII Grande Champagne Très Vieille'' bij hem werd aangeboden voor de veiling. ''Ik moest even goed in mijn ogen wrijven. Het gaat hier namelijk om de meest exclusieve cognac die ooit door het bekende merk Rémy Martin is gemaakt. Van deze cognac zijn slechts een beperkt aantal genummerde flessen gebotteld. De exacte ouderdom van de cognac is onbekend, maar experts verwachten dat de cognac zeker 100 jaar oud is. De fles in onze veiling heeft nummer 114. Onlangs werd fles nummer 10 uit de reeks op een veiling in Singapore verkocht voor 70.000 euro''.

[...]

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 23 april 2015

KBC hanteert als eerste Belgische bank negatieve rente

Als eerste Belgische bank past KBC een negatieve rente toe op kortlopende deposito's van zeer grote bedrijven. Zij moeten dus betalen om geld bij de bank te parkeren. Dat schrijft De Tijd.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 22 april 2015

‘Starters op huizenmarkt moeten langer sparen, als maximale hypotheek verder daalt’

Een verdere verlaging van het maximaal te lenen hypotheekbedrag voor woningen na 2018 zal vooral potentiële koopstarters te zorgen voor meer eigen spaargeld.

Afhankelijk van de mate van die verlaging zullen starters een groot aantal jaren moeten sparen voordat ze tot de koopsector kunnen toetreden. Dit blijkt uit onderzoek van de Amsterdam School of Real Estate (ASRE) in opdracht van makelaarsvereniging NVM.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 april 2015

Wat is er met de Amerikaanse groei gebeurd?

De reden dat de Amerikaanse economie zo gevoelig is voor de sterkere dollar en andere obstakels, kan wel eens zijn dat het herstel van de post-financiële crisis niet is wat het werkelijk lijkt. Dat lijkt ten minste de opkomende visie van Wall Street.