Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 14856 tot 14860
Bron: fok.nl
Geplaatst: dinsdag 17 maart 2015

Cyprus-scenario denkbaar voor Griekenland

Een mogelijk Grieks vertrek uit de eurozone is niet het enige denkbare scenario. Mocht het land verder in de problemen komen, dan zijn er ook andere scenario's mogelijk, zei eurogroepvoorzitter en minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem dinsdag bij BNR Nieuwsradio. Hij wees op maatregelen die zijn genomen om Cyprus te helpen zoals het instellen van kapitaalrestricties en de sluiting van banken.

[...]

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 17 maart 2015

Inflatie derde maand op rij negatief in eurozone

Inflatie De inflatie was in februari voor de derde maand op rij negatief in de eurozone. De consumptieprijzen daalden met 0,3 procent op jaarbasis, zo meldt het Europese statistiekbureau Eurostat.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 17 maart 2015

Er is maar één reden waarom de OPEC haar productie niet reduceerde en het is deze

brahim Al-Muhanna, een adviseur van de Saoedische minister van Petroleum, heeft zondag een speech gegeven in Doha, waarin hij de ware reden van de recente prijsdaling heeft onthuld.

Toen de OPEC (Organisatie van Olieproducerende Landen) in november besliste de productie te handhaven, eerder dan ze te reduceren om zo de prijzen opnieuw de hoogte in te jagen, doken plots allerlei samenzweringstheorieën op, aldus Al-Muhanna. Zo werd gezegd dat de grote spelers (lees Saoedi-Arabië) binnen OPEC landen als Rusland, Iran en de VS (dat nu dankzij de schaliegasrevolutie een belangrijke speler is geworden) onder druk wilden zetten. Maar Al-Muhanna ontkent dit:

‘Al snel na de OPEC-bijeenkomst veranderde de samenzweringstheorie van richting. Eerst waren we tegen Rusland en/of Iran, maar dan wilden we de Amerikaanse schalie-olieproductie kelderen. Nog anderen zeiden dat de OPEC niet langer bestond! Het waren allemaal nonsens, maar het had wel degelijk een impact op de olieprijs... gedurende enkele weken toch.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 17 maart 2015

Forbes bericht bullish over goud

Er zijn maar weinig main stream media die positief berichten over goud maar marktanalist en schrijver Gordon Scott schreef voor Forbes een bijzonder positief bericht over de grootste spelers in de goudmijnbouw. Normaal gesproken het punt om na te denken over een eventuele exit uit specifieke markt want zoals het gezegde aangeeft: sell the news.

Aangezien goud in dollartermen de afgelopen jaren een daling heeft laten zien, zou dat een grove fout zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 maart 2015

Noors staatsfonds maakte 63 miljard euro winst in 2014

Het Noorse staatsfonds heeft het afgelopen jaar 544 miljard kronen (zo’n 63 miljard euro) aan winst weten te realiseren op aandelen en obligaties dankzij de stimulans van centrale banken wereldwijd.