EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
39
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
28
kliks
27
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 14856 tot 14860
Geplaatst op: dinsdag 12 mei 2015

Varoufakis geeft toe, Griekenland is blut

Griekenland haalt het einde van de volgende maand niet zonder extra geld. Het gebrek aan cash is "verschrikkelijk urgent" en speelt al de komende paar weken, aldus de Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis gisteravond in Brussel.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: dinsdag 12 mei 2015

Griekse problemen slechts begonnen, juni/juli pas de echte testcase

Waar Varoufakis de voorbije maanden nog telkens tamelijk positief was omtrent de Griekse financiële situatie komen er sinds gisteren enkele onheilspellende berichten. Naar eigen zeggen is de Griekse situatie “terribly urgent” binnen enkele weken.

Deze negatieve boodschap werd door Varoufakis gegeven bij te start van de vergadering omtrent het uitkeren van de laatste schijf van 7,2 miljard euro. De verklaring van de aanwezige ministers blijft echter zoals verwacht bij de droge mededeling dat er “vooruitgang” geboekt wordt maar dat het proces traag vooruit gaat en er nog veel werk verzet moet worden. Mooie woorden om het hopeloze van de gehele situatie te duiden.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 12 mei 2015

Commerciële flitsers: verkoop kentekengegevens big business in VS

In de Verenigde Staten leggen bedrijven databanken aan van scans van kentekenplaten. De informatie over waar en wanneer een bepaalde auto zich bevond, is goed geld waard.

In de Verenigde Staten leggen bedrijven databanken aan van scans van kentekenplaten. De informatie over waar en wanneer een bepaalde auto zich bevond, is goed geld waard.

In Nederland is begin dit jaar besloten dat de overheid kentekengegevens mag opslaan. Aan de hand van geflitste kentekens kan worden bijgehouden wie waar rijdt. Dat riep verzet op van een brede groep maatschappelijke organisaties, hoogleraren en journalisten.

Maar in de Verenigde Staten is men al een stap verder: niet alleen de politie flitst daar. Een hele industrie van ‘commerciële’ flitsers  is ontstaan. De techniek om nummerplaten te fotograferen en digitaal te herkennen is steeds handzamer en goedkoper geworden. In Amerika zijn bedrijven zich gaan toeleggen op het systematisch fotograferen van nummerborden.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: dinsdag 12 mei 2015

Heeft de olieprijs zijn dieptepunt voorlopig gehad?

Op 13 januari 2015 bereikte de olieprijs (crude) zijn laagste niveau in jaren toen het eventjes voor $45,17 per barrel verhandeld werd. Een dergelijk prijsniveau zagen we voor het laatst tijdens het uitbreken van de wereldwijde crisis in 2008. Eind 2008 daalde de olieprijs toen tot zelfs $36,20 waar de prijs in de zomer van hetzelfde jaar nog voor $146,69 per vat over de toonbank ging – een daling van ruim $110!

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 12 mei 2015

Shell mag naar olie en gas boren in Alaska

Shell heeft maandag toestemming gekregen van de Amerikaanse autoriteiten voor proefboringen naar olie en gas in het Arctische gebied nabij Alaska. Het voorstel van het olieconcern voldoet volgens de Bureau of Energy Management aan de eisen die worden gesteld om het milieu te beschermen.

Aan de goedkeuring zijn wel voorwaarden verbonden. Zo moet Shell ook alle benodigde vergunningen krijgen van andere autoriteiten in betrokken staten en op federaal niveau.

Lees verder op z24.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs