Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 14861 tot 14865
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 1 april 2015

Chinese investeringsbank ongekend populair

De nieuwe Chinese investeringsbank belooft een groot succes te worden, gezien het feit dat 52 landen zich al hebben aangemeld om ‘Prospective Founding Member’ te worden. De laatste dagen voor de sluitingsdatum van 31 maart stroomden de aanmeldingen binnen van verschillende West-Europese landen, inclusief de drie Scandinavische landen. Daarmee is de Asian Infrastructure Investment Bank op de kaart gezet als volwaardige tegenhanger van 'Westerse' instituten als de Wereldbank, het IMF en de Asian Development Bank.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 1 april 2015

Column Kees de Kort | Een prachtig, nietszeggend cijfer

Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten lijkt weer helemaal terug. Het is een prachtig cijfer, zegt ook macro-econoom Kees de Kort. "Maar het zegt helemaal niets."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 1 april 2015

5 Manieren waarop Grexit kan plaatsvinden

Hoewel de kansen op een vertrek van Griekenland uit de eurozone, Grexit, momenteel groter zijn dan 2 jaar geleden, is het nog steeds onwaarschijnlijk dat Griekenland de eurozone ook daadwerkelijk zal verlaten. Dat zegt althans Janet Henry, chief European economist bij HSBC tegenover Bloomberg.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 1 april 2015

Europese beurzen zetten 2015 in met fameuze groeispurt

In het eerste kwartaal van 2015 maakte de Bel20 maar liefst een groeispurt van 13,4 procent door. Daarmee behaalt het zijn beste resultaat in 17 jaar tijd. Dat meldt De Tijd vandaag.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 1 april 2015

Wat hebben de nucleaire deal en de olieprijzen met elkaar te maken?

Er is nog altijd geen akkoord bereikt tussen de zes wereldmachten en Iran en dat terwijl de deadline ondertussen verstreken is. De partijen zijn bezig met het voeren van onderhandelingen in het Zwitserse Lausanne.

Er waren vandaag eerder al berichten de wereld ingestuurd door de Russische minister Sergej Lavrov, waarin hij beweert dat de partijen heel dicht bij een akkoord zijn. Ook De Iraanse minister Mohammad Javad Zarif van Buitenlandse Zaken gaf aan dat een akkoord bijna bereikt is. Volgens de twee heren zit iedereen op dezelfde pagina inzake de belangrijkste thema’s en dat het nog maar slechts een kwestie van uren is vooraleer de deal rond is. Maar niets is minder waar, volgens Amerikaanse onderhandelaars verlopen de gesprekken moeizaam. Er moet alleszins eerst overgekomen worden dat de atoomwaakhond IAEA controles mag gaan uitvoeren op de nucleaire sites in Iran.