Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 14866 tot 14870
Bron: Welingelichtekringen.nl
Geplaatst: woensdag 1 april 2015

Econoom over crisis: ‘We zijn terug bij af en ik vind dat angstaanjagend’

Er is niets veranderd dus er komt weer een nieuwe crisis, zegt Ann Pettifor, specialist overheidsschulden aan de universiteit van Londen. Ze is niet de enige econoom die het zegt, maar wel een van de weinigen die de vorige crisis ook juist voorspelde.

[...]

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 1 april 2015

Market Update (1 april 2015)

Opkomende markten verkleinen hun valutareserves, de Scandinavische landen voegen zich op de valreep ook allemaal bij de Chinese investeringsbank en China roept landen op om geld vrij te maken voor investering in betere handelsroutes van Azië naar Europa. Verder in het nieuws: UBS, Bank of America en Standard Chartered positief over de vooruitzichten van goud, terwijl veel analisten juist een mager jaar verwachten. Lees alle headlines van vandaag op Marketupdate.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 1 april 2015

Grexit, wat zijn de gevolgen?

De financiële problemen van Griekenland zijn ondertussen bij ons allemaal bekend. Nog steeds slaagt Alexis Tsipras er niet in om het land op de juiste rails te zetten en hun tijd zit er bijna op. De Grieken hebben dringend geld nodig, zo dringend zelfs dat ze de haven van Piraeus willen verkopen. En daar blijft het niet bij. Ook veertien regionale vliegvelden worden in de etalage gezet en belastingontduiking wordt harder aangepakt.

Bron: Banknieuws
Geplaatst: woensdag 1 april 2015

Hoogste spaarrente daalt opnieuw verder

Spaarders kunnen vanaf vandaag nog maximaal 1,55 procent rente krijgen op hun spaarrekening. LeasePlan Bank, die met 1,6 procent de hoogste rente bood voor een vrij opneembare spaarrekening, verlaagt per 1 april de rente naar 1,5 procent. Vanaf dan biedt Knab weer de hoogste rente met 1,55 procent. Overigens

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 1 april 2015

Vier op tien jongeren ver verwijderd van arbeidsmarkt

Vier op de tien jongeren in Nederland (75.000) was in 2014 ver verwijderd van de arbeidsmarkt. Deze groep volgt geen onderwijs, heeft en zoekt geen werk en is ook niet direct beschikbaar voor de arbeidsmarkt.