Nieuws / Artikelen met het woord

58155 artikelen gevonden. Artikel 14871 tot 14875
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 22 april 2015

ECB voorziet 1,5 miljard euro extra voor noodkrediet Griekse banken

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft vandaag nog eens het plafond voor noodkrediet aan de Griekse banken verhoogd, met 1,5 miljard euro. Daarmee loopt de omvang van die zogenaamde Emergency Liquidity Assistance (ELA) op tot 75,5 miljard euro. Dat is vernomen van ingewijden bij een Griekse bank.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 22 april 2015

‘ECB verhoogt opnieuw bedrag noodsteun voor Griekse banken’

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de maximale omvang voor de noodsteun die aan Griekse banken kan worden verleend opnieuw verhoogd. Dat meldde de Duitse krant Handelsblatt woensdag op basis van ingewijden.

De totale omvang van de zogeheten Emergency Liquidity Assistance (ELA) zou met 1,5 miljard euro zijn opgehoogd tot 75,5 miljard euro. Die steun wordt door de centrale bank van Griekenland verleend en moet voorkomen dat Griekse banken omvallen. Door de grote onzekerheid over de economische toekomst van het land halen veel Grieken hun geld van de bank.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 april 2015

Moeten spaarders zich zorgen maken over QE?

Er wordt steeds meer gekeken naar de negatieve gevolgen die kleven aan het monetaire verruimingsbeleid. Dit gebeurt nadat onder andere Laurence Fink van BlackRock en ook Mario Draghi van de ECB in dit kader van zich hebben laten horen.

Tijdens de International Monetary Fund Spring Meeting, zei Mario Draghi tegenover Cnbc dat de lage rente van de ECB en het kwantitatieve verruimingsprogramma dat net van start is gegaan, spaarders hard hebben geraakt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 22 april 2015

Griekse regering op zoek naar 2,5 miljard euro voor mei

Athene is opnieuw op zoek naar geld. De Griekse regering heeft zowat 2,5 miljard euro nodig om te kunnen voldoen aan haar verplichtingen tegenover haar schuldeisers. "Mijn doel is 2,5 miljard, om tegemoet te komen aan alle verplichtingen in mei", aldus plaatsvervangend minister van Financiën Dimitris Mardas vandaag op de Griekse radio. Athene heeft volgens hem geen financieringsprobleem meer voor de lopende maand april. Een kloof van zowat 400 miljoen euro die er tot vanochtend was, is volgens Mardas gedicht.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 22 april 2015

Meer winst voor Kas Bank dankzij forse groei beheerd vermogen

De Nederlandse Kas Bank heeft in het eerste kwartaal zowel een hogere winst als omzet geboekt dan een jaar eerder. Ook het beheerd vermogen nam stevig toe. Dat blijkt uit het handelsbericht dat de financieel dienstverlener woensdag naar buiten bracht.