Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 14871 tot 14875
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 16 maart 2015

Honger in OPEC?

Afgelopen dagen gonsde het van de geruchten dat de olieprijzen wel eens verder kunnen kelderen.

Zoals gesteld heeft de OPEC als nieuwe strategie ongebreidelde productie. Daarmee kan ze alle landen die tezamen miljarden investeerden op zoek naar nieuwe manieren om olie en gas te boren, een hak zetten.

Op den duur zouden deze nieuwe vormen van oliewinning op de OPEC-inkomsten wegen.

Door haar productie vol te houden, voorkomt ze dit. Alleen is er nu tijdelijk overaanbod op de markt. We zien de gevolgen: een prijscrash van jewelste.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 16 maart 2015

De Apple Watch kan goud weer ‘cool’ maken

Als iemand gouden juwelen weer hip kan maken onder de Amerikaanse en Europese bevolking, dan is het Apple wel.

De vraag in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Italië naar sieraden gemaakt van goud is in de afgelopen 10 jaar gehalveerd, volgens data van Bloomberg en de World Gold Council. Consumenten hebben namelijk een voorkeur gekregen voor metalen met witte kleuren zoals zilver en platina. Dat Apple nu is gekomen met zijn gouden horloge dat 10.000 dollar kost, gouden iPhones op de markt heeft gebracht en nu zelfs gouden MacBooks gaat verkopen, kan ervoor zorgen dat consumenten weer meer gouden sieraden gaan kopen, stelt Neil Meader, precious metals consultant bij Metallis Consulting.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 16 maart 2015

Spaanse bank sluit na bankrun

De Spaanse bank Banco de Madrid heeft na een bankrun al zijn activiteiten gestaakt en uitstel van betaling aangevraagd.

Klanten van de bank haalden de afgelopen dagen massaal hun spaargeld weg. Dat gebeurde nadat het Amerikaanse ministerie van Financiën het moederbedrijf van Banco de Madrid vorige week van witwassen had beschuldigd.

Volgens de Spaanse centrale bank is de financiële positie van Banco de Madrid ''sterk verslechterd'' door de bankrun. Spaartegoeden tot 100.000 euro zijn gedekt onder het depositogarantiestelsel, aldus de Banco de España in een maandag uitgegeven verklaring. Het is de eerste keer dat een Spaanse bank omvalt sinds 2003.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 16 maart 2015

Athene draagt weer geld af aan IMF

Griekenland heeft maandag weer geld terugbetaald aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Een regeringswoordvoerder zei dat het land zoals gepland 584 miljoen euro heeft overgemaakt. Het geld is onderdeel van een reeks terugbetalingen aan het fonds.

Voor 20 maart moet nu nog ongeveer 300 miljoen aan het fonds worden afgedragen. De staatskas in Athene is bijna leeg. De regering haalt onder meer geld weg bij sociale verzekeringskassen en bij staatsbedrijven en -instellingen om aan verplichtingen te voldoen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 16 maart 2015

Vergeet pariteit... de voorspelling voor de euro is nog een pak slechter

e Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs heeft haar verwachtingen voor de dollar herbekeken en voorspelt dat de eenheidsmunt binnen zes maanden nog eens 5% van zijn waarde verliest om pariteit met de dollar te bereiken. Binnen een jaar zou de euro dan 0,95 dollar waard zijn of 10% minder dan vandaag.

De val van de euro wordt bestendigd door de kapitaalvlucht uit Europa en de verwachte rentestijging van de Fed, staat te lezen in een nota van Goldmans Robin Brooks aan klanten: