Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 14876 tot 14880
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 1 april 2015

Aziatische steden bulken van multimiljonairs, Amsterdam blijft nergens

Het afgelopen decennium is het aantal multimiljonairs wereldwijd met 71 procent gegroeid. Vooral in steden in Azië was de groei van het aantal nieuwe superrijken spectaculair.

De Vietnamese vader des vaderlands Ho Chi Minh (1890–1969) was een verstokte communist, maar de stad die naar hem werd vernoemd is vandaag de dag een paradijs voor multimiljonairs. Tussen 2004 en 2014 groeide het aantal inwoners van Ho Chi Minhstad met meer dan 10 miljoen dollar op de bank met maar liefst 400 procent, naar 200 man.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 1 april 2015

Poetin-vriendjes krijgen uitzondering op anti-corruptiewet

Het zag er zo mooi uit in 2013. Na een reeks graaischandalen bij grote staatsbedrijven, worden een aantal ambitieuze anti-corruptiewetten door de Doema gejaagd. Helaas worden die nu gevoelig afgezwakt.

Eén van de gewichtigste maatregelen was de openbaarmaking van het salaris en de bonussen van bestuurders van overheidsbedrijven. Nu worden bestuurders van staatsbedrijven met private aandeelhouders niet langer beschouwd als ambtenaren, waardoor ze handig aan de wet ontsnappen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 1 april 2015

‘Onderhandelingen Iran en VS over nucleair programma lopen uit’

Volgens de Verenigde Staten is er in de huidige gesprekken met Iran over het nucleair programma van dat land genoeg vooruitgang geboekt om woensdag verder te praten. Dit zei een woordvoerster van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken dinsdagavond in Lausanne waar een reeks mogendheden met Iran onderhandelt.

De betrokken landen hadden afgesproken uiterlijk dinsdag een punt te zetten achter het touwtrekken over de nucleaire ambities van Iran. Maar het loopt naar het zich laat aanzien uit.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 1 april 2015

‘ECB overweegt verlenging noodsteun voor Griekse banken’

De Europese Centrale Bank (ECB) bekijkt woensdag opnieuw in welke mate Griekse banken nog mogen rekenen op noodsteun. Dat meldde persbureau Bloomberg dinsdag op basis van ingewijden.

De positie van de Griekse banken is de afgelopen tijd verder ondermijnd door de aanhoudende onzekerheid over de economische toekomst van het land. Afgelopen maand zouden de banken nog eens 3 miljard euro hebben zien wegstromen, waardoor het totale bedrag dat sinds oktober van de rekeningen is gehaald zou zijn opgelopen tot 28 miljard euro.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 1 april 2015

Finnen bouwen zonnecentrale in stad met ‘s winters vier uur zon

De Finse stad Oulu ligt op twee uur rijden van de Poolcirkel, maar dat weerhoudt het lokale energiebedrijf er niet van om er een zonnecentrale te bouwen. 

Het is hét grote nadeel van zonne- en windenenergie: soms komt het, soms komt het niet. ‘s Nachts produceren zonnepanelen geen stroom, en om die schommelingen op te vangen moeten elektriciteitsnetwerken een back-up hebben. Maar in Finland nemen ze een wel heel erg grote schommeling voor lief: die tussen de winter, wanneer de zon nauwelijks doorbreekt, en de zomer, wanneer de zon nauwelijks onder gaat.