Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 14881 tot 14885
Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 31 maart 2015

31 maart: Chinese bankbaas ziet loon 90 procent kelderen en 8 andere dingen die je moet weten

De baas van de op één na grootste bank van China noemt het uitermate correct dat zijn salaris met 90 procent wordt verlaagd. Analist Arne Petimezas van AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 31 maart 2015

Europa en zijn jeugd: '2 miljard euro voor het Erasmusprogramma; 200 miljard voor de rente op Europese schulden'

'De nederlaag van de Franse socialisten bij de regionale verkiezingen is symptomatisch voor een Europa waarin de traditionele partijen geen rekening houden met de bekommernissen van de burger,' schrijft de Franse econoom Thomas Piketty in de Italianse krant La Repubblica:

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 31 maart 2015

TIM COOK: 'Er gebeurt iets zeer gevaarlijks in de Verenigde Staten van Amerika'

Tim Cook, de CEO van het Amerikaanse technologieconcern Apple, heeft in een opiniestuk in de Washington Post gezegd zich erg ongerust te maken over wat er in de Verenigde Staten aan de gang is.

In verschillende Amerikaanse staten, waaronder Arkansas, Indiana, Michigan, Florida en Texas zijn of worden snel wetten goedgekeurd die eigenaars van handelszaken op religieuze basis toelaten holebi’s te discrimineren.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 31 maart 2015

Bijna geen deflatie meer in eurozone

Terwijl de Europese Centrale Bank vers geld in de economie pompt, lijkt het gevaar van deflatie al weer te wijken. In maart daalden de consumentenprijzen in de eurozone nog maar heel licht.

Het leven in de eurolanden werd in maart opnieuw goedkoper, maar het gemiddelde prijspeil voor consumenten daalde minder sterk dan in de eerste twee maanden van dit jaar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 31 maart 2015

Schatten van de aarde

Het jaar waarop de laatste goudmijn leeggehaald zal worden. Met diamanten en zink is het niet beter gesteld.

Moderne ontginningsmethode alsook de snelheid waarmee deze metalen door ons geconsumeerd worden, in juwelen of allerhande hightech, maken dat de voorraden zienderogen slinken.

De generatie die vandaag geboren wordt, is de laatste die zal beseffen dat deze goederen ooit uit de aarde voortkwamen en zich vormden onder zeer specifieke geologische omstandigheden.