Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 14886 tot 14890
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 1 april 2015

Griekenland steunt sancties Rusland niet meer

Griekenland wil nauwer samenwerken met Rusland. Premier Alexis Tsipras wil dan ook niet langer de EU-sancties tegen Moskou steunen.

"We zijn het niet eens met de sancties. Het is een doodlopende weg", zei Tsipras zei dinsdag in Moskou tegen het Russische persbureau Itar-Tass.

Bron: rtlnieuws.nl
Geplaatst: woensdag 1 april 2015

Een lawine van geld

Ooit sprak de toenmalige voorzitter van de Fed –Ben Bernanke alias Helikopter Ben- de fel omstreden woorden dat hij zelfs met behulp van helikopters geld over het land zou uitstrooien, om snel en definitief een einde te maken aan een financiële crisis. Zijn uitspraken waren uiteraard metaforisch bedoeld. Maar had hij het maar echt gedaan. Dan hadden we er ook in Nederland beter voorgestaan.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 31 maart 2015

Beleggers stappen massaal uit Amerikaanse aandelenfondsen

De recente volatiliteit op de markten zorgt ervoor dat investeerders in aandelen massaal naar de uitgang rennen en hun beleggingen omzetten in cash. De uitstroom van aandelenfondsen bereikte recent zelfs het hoogste niveau sinds 2009.

Fondsen die investeren in aandelen hebben dit jaar tot nu toe een uitstroom gezien van 44 miljard dollar, volgens Bank of America Merrill Lynch. Zo zagen aandelenfondsen in 5 van de voorgaande 6 weken per saldo geld uitstromen. Vooral Amerikaanse aandelen zijn hard geraakt. Daar stroomde vorige week 10,8 miljard dollar uit, rapporteerde Bank of America Merrill Lynch.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 31 maart 2015

Waar verdwijnt ons geld naartoe dat we aan de overheid geven?

Hoelang kunnen de verschillende overheden in België de schijn nog ophouden? Op één enkele dag melden drie verschillende bladen dat het land niet in staat is om zijn eigen financiën te beheren.

Volgens de financieel-economische krant De Tijd hebben de Belgische spoorwegen een put weten te graven van vijf miljard euro. Dat betekent dat, ondanks de minieme operationele winsten die de holding en de dochters hebben gegenereerd, de schulden nog meer zijn gegroeid.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: dinsdag 31 maart 2015

Spaarder loopt miljarden mis door lage rente

Spaarders lopen miljarden mis door de extreem lage rente. De Zwitserse verzekeraar Swiss Re deed onderzoek naar de situatie in de Verenigde Staten en concludeerde dat Amerikaanse spaarders tussen 2008 en 2013 ongeveer $470 miljard aan rente zijn misgelopen.