Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 14891 tot 14895
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 16 maart 2015

Waarom nagenoeg iedereen denkt tot de middenklasse te behoren

Uit onderzoeken in de Verenigde Staten blijkt keer op keer dat mensen met een hoog inkomen zichzelf tot de middenklasse rekenen. Tegelijk blijkt ook een opvallend beperkt aantal mensen zichzelf tot de lagere klasse te rekenen. Maar als 87 procent van de bevolking zichzelf bij de middenklasse rekent, wat betekent dat begrip dan nog?

De website Vox boog zich over deze vraag op basis van een rapport van het Pew Research Center over de Amerikaanse economie na de recessie. Vox concludeert dat er een kloof bestaat tussen het beeld dat mensen van een leven in de middenklasse hebben en het gemiddelde inkomen. Om te voldoen aan het middenklasse-ideaal moet men soms behoorlijk rijk zijn.

Bron: Beursplein6.nl
Geplaatst: maandag 16 maart 2015

DAX voor het eerst voorbij 12.000 punten

De Duitse DAX-index bereikte maandag voor de eerste keer ooit de 12.000 punten. De Duitse benchmark-index stond maandag iets voor 10.00 uur 0,8 procent hoger op ruim 11.995 punten, nadat de index eerder bijna 12.002 punten aantikte.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 16 maart 2015

Export laat grootste groei sinds 2011 zien

Het volume van de export van goederen lag in januari 2015 10,2 procent hoger dan een jaar eerder. Dat is de sterkste groei sinds 2011.

Vooral de export van aardolieproducten, machines en apparaten steeg. Ook groeide de export van voedings- en genotmiddelen, transportmiddelen en chemische producten licht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 16 maart 2015

Dat de euro instort is geweldig nieuws voor Europa

De euro daalt momenteel zo hard als je van een munt uit een ontwikkelde zone mag verwachten. De munt is zelfs op weg om zijn grootste daling in een kwartaal tegenover de dollar ooit te zien.

En zoals veel analisten al voorspeld hadden, beweegt de euro steeds meer richting pariteit met de dollar. Analisten voorspelden dit tot voor kort nog gemiddeld voor eind 2016. Blijft de euro echter in het huidige tempo dalen, dan is het slechts een zaak van enkele weken of maanden in tegenstelling tot jaren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 16 maart 2015

Duitsland bekijkt amputatie Grieks been

Zelfs zonder officiële onderhandelingen dit weekend blijft het water verdiepen tussen Duitsland en Griekenland, meer in het bijzonder tussen de beide ministers van financiën,  Wolfgang Schaeuble en Yanis Varoufakis.

Wolfgang Schaueble liet zich dit weekend negatief ontvallen dat een “Grexident” mogelijk is, dit op vraag van enkele Oostenrijkse interviewers. Met een mogelijke “Grexident” bedoelt Schaeuble dat een reeks accidentele gebeurtenissen kunnen leiden tot een verlaten van de euro. Aangezien de houding van Griekenland niet te voorspellen is, is een dergelijk scenario niet uit te sluiten aldus Schaeuble.