EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
64
kliks
22
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 14891 tot 14895
Geplaatst op: dinsdag 12 mei 2015

Commerciële flitsers: verkoop kentekengegevens big business in VS

In de Verenigde Staten leggen bedrijven databanken aan van scans van kentekenplaten. De informatie over waar en wanneer een bepaalde auto zich bevond, is goed geld waard.

In de Verenigde Staten leggen bedrijven databanken aan van scans van kentekenplaten. De informatie over waar en wanneer een bepaalde auto zich bevond, is goed geld waard.

In Nederland is begin dit jaar besloten dat de overheid kentekengegevens mag opslaan. Aan de hand van geflitste kentekens kan worden bijgehouden wie waar rijdt. Dat riep verzet op van een brede groep maatschappelijke organisaties, hoogleraren en journalisten.

Maar in de Verenigde Staten is men al een stap verder: niet alleen de politie flitst daar. Een hele industrie van ‘commerciële’ flitsers  is ontstaan. De techniek om nummerplaten te fotograferen en digitaal te herkennen is steeds handzamer en goedkoper geworden. In Amerika zijn bedrijven zich gaan toeleggen op het systematisch fotograferen van nummerborden.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: dinsdag 12 mei 2015

Heeft de olieprijs zijn dieptepunt voorlopig gehad?

Op 13 januari 2015 bereikte de olieprijs (crude) zijn laagste niveau in jaren toen het eventjes voor $45,17 per barrel verhandeld werd. Een dergelijk prijsniveau zagen we voor het laatst tijdens het uitbreken van de wereldwijde crisis in 2008. Eind 2008 daalde de olieprijs toen tot zelfs $36,20 waar de prijs in de zomer van hetzelfde jaar nog voor $146,69 per vat over de toonbank ging – een daling van ruim $110!

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 12 mei 2015

Shell mag naar olie en gas boren in Alaska

Shell heeft maandag toestemming gekregen van de Amerikaanse autoriteiten voor proefboringen naar olie en gas in het Arctische gebied nabij Alaska. Het voorstel van het olieconcern voldoet volgens de Bureau of Energy Management aan de eisen die worden gesteld om het milieu te beschermen.

Aan de goedkeuring zijn wel voorwaarden verbonden. Zo moet Shell ook alle benodigde vergunningen krijgen van andere autoriteiten in betrokken staten en op federaal niveau.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: maandag 11 mei 2015

De grootste globale crisis uit de geschiedenis staat voor de deur

Warren Buffett gelooft dat de obligatiemarkt zwaar overgewaardeerd is. Als Buffett een veilige manier had om short te gaan op obligaties, zou hij het doen. Maar Buffett is niet alleen, 80 % van de Amerikaanse fondsenbeheerders gelooft dat obligaties zwaar overgewaardeerd zijn, waaronder een heel aantal prominente obligatie-experts.

Bill Gross maakt PIMCO en zichzelf ontzettend rijk door steeds de obligatiemarkt correct in te schatten gedurende de 35-jarige stierenmarkt, hij weet dus waar hij over praat. Nu ziet Bill Gross tekenen dat de stierenmarkt zwaar uitgeput geraakt. Hij ziet de stierenmarkt wel stilletjes uitdoven en niet ineen klappen met een big bang. Hij ziet dan ook een toenemende onrust.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 11 mei 2015

Deze vijf techbedrijven hebben samen 430 miljard dollar op de bank

Amerikaanse technologiereuzen hebben enorme geldreserves uitstaan, waarvan het merendeel in het buitenland. Apple, Microsoft, Google, Cisco en Oracle hadden eind 2014 een spaarpot van 430,3 miljard dollar.

Lees verder op z24.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs