Nieuws / Artikelen met het woord

58207 artikelen gevonden. Artikel 14896 tot 14900
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 23 april 2015

Angst voor Grexit stuwt goud nog dit jaar naar 1400 dollar

De goudmarkt ziet tot nu toe nog weinig beleggers vluchten naar de veilige goudhaven ondanks de onrust die er momenteel heerst rondom Griekenland. Toch kan daar wel eens snel verandering in komen. De kans dat Griekenland de eurozone zal verlaten, helpt de goudprijs nog richting het einde van het jaar op naar de 1400 dollar per ounce, zo stelt Capital Economics.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 23 april 2015

Industrie VS groeit minder hard, aantal verkochte nieuwe woningen daalt

De bedrijvigheid in de Amerikaanse industrie nam in april iets minder sterk toe dan in maart. Dat meldde het Britse onderzoeksbureau Markit donderdag op basis van een eerste raming.

De inkoopmanagersindex voor de industrie in de Verenigde Staten daalde deze maand naar 54,2, van 55,7 in maart . Economen voorspelden in doorsnee vergelijkbaar niveau als een maand eerder. Een niveau hoger dan 50 wijst op groei, daaronder op krimp.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 23 april 2015

Grapocalyps? 17 momenten waarop het binnenkort mis kan gaan met Griekenland

De onderhandelingen tussen Griekenland en zijn internationale schuldeisers zijn omgeven met mist. Heikel punt is dat niemand precies weet wanneer het geld op is in Athene. De komende drie maanden zijn er in ieder geval 17 momenten waarop Griekenland officieel wanbetaler kan worden.

De Griekse premier Alexis Tsipras schaakt momenteel op verschillende borden: in het binnenland probeert de regering in Athene bij pensioenfondsen, sociale-zekerheidsfondsen en lokale overheden geld op te eisen om acute financieringsproblemen op te lossen. Tegelijk wil de Griekse regering in de onderhandelingen met zijn Europese schuldeisers zo veel mogelijk vasthouden aan de eigen politiek agenda: dus geen harde bezuinigingen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 23 april 2015

Beurzen lager door slechte macrocijfers uit China, Europa en VS

Vrijwel alle Europese aandelenmarkten stonden donderdagmiddag in de min. Tegenvallende cijfers over de Europese economie en de Chinese industrie drukten de stemming, terwijl beleggers zich ook zorgen bleven maken over de financiële situatie in Griekenland.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 23 april 2015

Russisch embargo kost voedingsindustrie 63 miljoen euro

Het Russisch invoerembargo heeft de Belgische voedingsindustrie vorig jaar 63 miljoen euro gekost. Dat blijkt uit het jaarverslag van Fevia, de federatie van de voedingsindustrie.