EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
64
kliks
22
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 14911 tot 14915
Geplaatst op: maandag 11 mei 2015

Waarom Poolse obligaties met een negatieve rente zo populair zijn

De obligatiemarkten hebben wereldwijd recent een selloff ervaren. Toch is er een vreemde eend in de bijt: de obligaties in Zwitserse frank die recent door Polen zijn uitgegeven. Waarom zijn de obligaties zo populair?

Verschillende ontwikkelde markten, waaronder Zwitserland en Duitsland, kregen al betaald om voor een tijdje geld te lenen. Maar Polen is de eerste opkomende markt die obligaties heeft weten te verkopen tegen een negatieve rente. Het gaat om ongeveer 580 miljoen Zwitserse frank (zo’n 558 miljoen euro) aan obligaties met een looptijd van 3 jaar en een negatieve rente van 0,213 procent.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 11 mei 2015

Griekse banken verliezen fors vanwege spanning rond terugbetaling IMF-lening

Met nog één dag te gaan voordat Griekenland 750 miljoen euro moet overmaken aan het International Monetair Fonds (IMF), staan met name banken op de beurs in Athene onder druk. Ook de Griekse aandelenmarkt als geheel deed maandag in de ochtendhandel een flinke stap terug.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: maandag 11 mei 2015

Pensioenpot legen om je bedrijf te redden? Dan betaal je 72 procent belasting

Wie noodgedwongen zijn pensioenpot leegt om een belastingschuld te kunnen voldoen, betaalt daarover 72 procent belasting. De wet laat geen ruimte voor verzachtende omstandigheden. Dat bleek onlangs uit een uitspraak van het gerechtshof in Amsterdam.

Een ondernemer had voor zijn pensioen bij ABN Amro een lijfrenteverzekering afgesloten. Bij het opbouwen van zo’n pensioenvoorziening zijn de premies aftrekbaar. Zodra het belegde kapitaal wordt omgezet in een pensioen, wordt over de uitkeringen inkomstenbelasting geheven. Het betalen van belasting wordt dus uitgesteld.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: maandag 11 mei 2015

Zó wil Varoufakis Griekenland redden, maar andere economen snappen er geen snars van

De Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis heeft een plan om Griekenland te redden. Maar collega-economen snappen daar vooralsnog bitter weinig van.

De Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis heeft een plan om Griekenland te redden. Maar collega-economen snappen daar vooralsnog bitter weinig van.

De Griekse schuldencrisis staat deze week twee keer op de agenda: maandagmiddag komen de ministers van Financiën van de eurozone opnieuw bijeen om te praten over het belangrijkste twistpunt: de uitbetaling van een restantbedrag van 7 miljard euro aan oude noodsteun, in ruil voor het doorvoeren van bezuinigingen en hervormingen in Griekenland.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: maandag 11 mei 2015

Rusland verovert Oekraïne deze keer niet militair, maar wel via economische weg

Kiev verliest langzaam de greep op Oost-Oekraïne, niet door aanhoudende gevechten maar door de sterke economische invloed van buurland Rusland. Waar de grivna officieel nog steeds de gebruikte munteenheid in Oekraïne is blijkt deze volledig verdrongen te zijn  door de Russische roebel.

Hoewel het staakt-het-vuren redelijk stand lijkt te houden veroorzaakt Moskou een slapende revolutie met de invoering van de eigen munt. In steden zoals Donetsk is de enige gebruikte munteenheid de roebel. Langzaam lijkt het gebied dan ook te verdwijnen uit de reeds beperkte Europese invloedssfeer.

Lees verder op Beurs.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs